FETÖ’nün finans yapılanmasına operasyon: Zeki Doruk dahil 23 şüpheli adliyede
İstanbul merkezli 9 ilde FETÖ’nün güncel finans yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 23 kişi, adliyeye sevk edildi. Zincir market sahibi Zeki Doruk’un da aralarında bulunduğu şüpheliler, terör suçları kapsamında ifade verecek.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) güncel finans ağına yönelik 15 Temmuz’da İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. HAKMAR ve TATBAK zincir marketlerinin sahibi Zeki Doruk ile ihraç edilen eski polis Cengiz Güneş’in de aralarında bulunduğu zanlıların, FETÖ’nün yurtdışı talimatlarıyla örgüte finans sağladıkları ve örgütsel yapılanmalara ev sahipliği yaptıkları iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atanırken, 3 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
HAKMAR’IN SAHBİ ZEKİ DORUK DAHİL 26 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
MİT, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesince FETÖ'nün güncel finans yapılanmasına yönelik yürütülen çalışma sonucunda İstanbul merkezli Ankara, Sakarya, Osmaniye, Bayburt, Giresun, Malatya, Yalova ve Bolu'da 15 Temmuz'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında HAKMAR ve TATBAK zincir marketlerinin sahibi Zeki Doruk ve polis memurluğundan ihraç edilen Cengiz Güneş'in de bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alınmıştı.
İstanbul merkezli yaklaşık 800 şubesi bulunan zincir marketlerin sahibi olan ve evindeki aramalarda terör örgütüyle bağlantılı materyaller ele geçirilen Zeki Doruk'un, FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasından aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye'deki örgüt mensuplarına düzenli para transfer ettiği, kaynak olarak da HAKMAR Şirketler Grubunun kullanıldığı belirlenmişti.
Hakkında çok sayıda ihbar bulunan Zeki Doruk'un "kurban bağışı, hac parası ve Zaman gazetesine üyelik" gerekçeleriyle FETÖ'ye yardım topladığı, özellikle FETÖ üyeliğinden kaydı olan ve terör örgütüne sempati beslemeye devam eden kişileri zincir marketlerinde çalıştırdığı tespit edilmişti.
HAKMAR'ın İstanbul'un Sancaktepe ilçesindeki genel müdürlük binasında örgütsel teamüle uygun şekilde iç içe geçmiş çok sayıda şifreli kapı bulunduğu, güvenliğin üst düzey olduğu, mezkur mekanlarda örgütsel toplantılar yapıldığı, örgütsel para transferinde Doruk'un kendisine bağlı HAKMAR ve TATBAK şirketlerini kullandığı anlaşılmıştı.
Şüpheli Cengiz Güneş'in ise FETÖ'nün mahrem yapılarında yer alan ve ihraç olmuş kişiler ile onların yakın akrabalarına nakdi yardımlar ilettiği belirlenmişti.
Soruşturma kapsamında HAKMAR ve TATBAK'a kayyum atanmıştı.