Sayfa Yükleniyor...
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türkiyenin en büyük çevre yatırımı ve rekreasyon alanı projelerinden biri olan Fetrek Çayında çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti
İzmir'in Torbalı İlçesinin sağlık, eğitim, ulaşım, tarım, turizm, şehircilik, çevre başta olmak üzere farklı sorunlarının ele alındığı kent konseyi genel kurulunda konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türkiyenin en büyük çevre yatırımı ve rekreasyon alanı projelerinden biri olan Fetrek Çayında çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.
Genel kurul toplantısına, Torbalı İlçe Kaymakamı Aydın Memük, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, Şoförler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü, Torbalı Kent Konseyi Başkanı Cafer Tosun, Torbalı Kent Konseyi Genel Sekreteri Yüksel Ayata, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ruhi Gülercen, Gençlik Meclisi Başkanı Aslan Sezgin, kadın meclisi başkanı adına Kadın Meclisi Sekreteri Seval Gedik, Çocuk Meclisi Başkanı Egemen Karakuş, muhtarlar ve kent konseyi üyeleri katıldı.
BİLGİLER VERİLDİ
Torbalı Kent Konseyi genel kurul toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ilçenin sağlık, eğitim, ulaşım, tarım, turizm, şehircilik alanındaki sorunları geniş kapsamlı olarak ele alındı. Burada bir konuşma yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türkiyenin en büyük çevre yatırımı ve rekreasyon alanı projelerinden biri olan Fetrek Çayındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
BAŞARIYLA UYGULANIYOR
Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Görmez, kısa sürede dere yatağında 100 yıllık temizlik yapıldığını söyledi. Görmez, Havayı, suyu, toprağı, çevreyi, tarımı beş önemli değeri bir arada toplayan ve onları korumaya odaklı geliştirilen Türkiyenin en büyün rekreasyon alanı projelerinden biri Torbalıda başarıyla uygulanıyor. Bir yıllık sürede yaklaşık 22 kilometrelik dere yatağı toplamda 44 kilometreyi bulan kıyı, yatak, zemini temizlendi. Küçük Menderes Havzasına, toprağına hayat veren bu çay bir enkaza dönüşmüştü. Artık yok olmak üzereydi. Havzanın yaşam kaynağı değil, sanayi attıklarının depolama alanı olmuştu. Fetrekin yok olması, gelecek kuşaklara bırakacağımız suyun, toprağın, havanın yok olmasıydı. Bize Bu enkazı kaldırmaya devletin bütçesi yetmez' diyorlardı. İlk dozerler girdiğinde, Seçim yatırımı yapılıyor' yorumunda bulunuyorlardı. Aradan bir yıl geçmeden 100ün üzerinde iş makinesiyle, tam bir seferberlik başlatıldı. Ve Allaha şükür Fetrekte 100 yıllık temizlik yapıldı. Şimdi sıra ikinci etap olan dere yatağının düzenlenmesine geldi. Burada bütün İzmirin Egenin en büyük rekreasyon alanı projelerinden biri adım adım hayata geçirilecek. Kararlı bir şekilde bu hizmeti başaracağımıza inanıyoruz dedi. (İHA/İZMİR)
Haber Merkezi