‘Genç Pozitif Liderler’ Ege Bölgesi’nden çıkacak

Genç Pozitif Liderler Projesi’nin basın toplantısı gerçekleştirildi. Zekerya Doğan Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Derneği’nin öncülük ettiği proje İzmir dahil olmak üzere 4 ilde gerçekleşecek

  • Oluşturulma Tarihi : 21.10.2019 14:23
  • Güncelleme Tarihi : 21.10.2019 14:23
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
‘Genç Pozitif Liderler’ Ege Bölgesi’nden çıkacak haberinin görseli

SULTAN GÜMÜŞ
Zekerya Doğan Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Derneği’nin, Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından yüzde 90 oranında finanse edilen ve 12 ay sürecek ‘Genç Pozitif Liderler Projesi’nin basın ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli illerinde yürütülecek projenin, İzmir Ege Palas’ta düzenlenen toplantısına lise ve üniversitelerdeki eğitimciler yoğun ilgi gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Zekerya Doğan Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Derneği Başkanı Kenan Doğan, öncelikle geçmişten günümüze derneklerinin amacını anlattı. Doğan, şunlara yer verdi: “Geçmişten günümüze intikal eden Türk Kültür değerlerinin yaşatılması, yorumlanması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında gönüllülük esasında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Zekerya Doğan Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Derneği aynı zamanda Türk dünyası ve Türkiye arasında güçlü köprüler ve manevi bağlar inşa etmeyi kendisine amaç edinmiş bir sosyal kurumdur.”
12 AY SÜRELİ EĞİTİM
T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ve sözleşme makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi olan, Sivil Toplum Destek Programı altında yer alan, ‘Yerel STK’lar Hibe Programı’ kapsamında yüzde 90 oranında finanse edilen 12 ay süreli eğitim ve mentorluk projesine dair konuşan Doğan, projenin genel amacından şöyle bahsetti: “Ege Bölgesi’nde 4 sanayi şehrinde (İzmir, Manisa, Aydın, Denizli) genç nüfusun liderlik yeterliklerinin geliştirilmesidir. Projenin özel amaçları ise; yüksek potansiyelli öğrencilerin pozitif liderlik yeterliklerinin geliştirilmesi, öğrencilerin kendilerini geliştirme konusunda harekete geçirebilecek genç rol modeller sağlamak ve genç nüfus arasında pozitif kültürel değişim ihtiyacının desteklenmesidir. Hedef Grup: İzmir, Aydın, Denizli ve Manisa illerinden 100 üniversite, 100 lise öğrencisi. Proje sadece 200 öğrencinin hayatına değil aynı zamanda bu gençlerin çevrelerinin ve ailelerinin hayatına da olumlu etkilerde bulunacaktır.”