GSF öğrencileri taşınmak istemiyor

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Tınaztepe yerleşkesine taşınma kararının ardından öğrenciler ve akademisyenler, fakültelerinin taşınmaması için imza kampanyası başlattı


  • Oluşturulma Tarihi : 17.01.2019 12:24
  • Güncelleme Tarihi : 17.01.2019 12:24
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
GSF öğrencileri taşınmak istemiyor haberinin görseli

E. ÇAĞLA GENİŞ
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, 25 yıldır Narlıdere yerleşkesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Güzel Sanatlar Fakültesi’ni (GSF) taşıma kararı aldı. Fakülte, Tınaztepe Kampüsü’ndeki aslında rektörlük binası olarak inşa edilen binaya taşınmak isteniyor. Öğrenciler ve akademisyenler ise, taşınma kararına tepkili. Fakültelerinin taşınmaması için change.org üzerinden imza kampanyası başlatan GSF öğrencileri, “Rektörlüğün bu işlemle ilgili herhangi bir tasarrufta bulunmadan bu işlemi yeniden gözden geçirmesi ve ertelemesi ya da doğrudan iptal etmesini istiyoruz” diyerek konuyla ilgili herkesi dayanışmaya çağırdı.
GSF EĞİTİMİ İÇİN UYGUN DEĞİL
Öğrencilerin fakültenin taşınmamasını istemelerinin gerekçeleri arasında mevcut kampüsün fiziki yapısının sanat eğitimine ve etkinliklere göre geliştirilmiş olması, taşınması düşünülen yeni binanın idari rektörlük binası olarak tasarlanmış olması nedeniyle güzel sanatlar fakültesi eğitim ve etkinlik koşullarına uymaması, taşınma sonucu ulaşım ve taşınma problemi ve taşınılması düşünülen binanın kültür ve sanat olanaklarına uzak ve uygun olmaması yer aldı. Öğrenciler, belirttikleri problemler göz önünde bulundurularak fakültelerinin taşınmaması için başlattıkları imza kampanyasına kamuoyunun desteğini bekliyor.
KARARIN ERTELENMESİNİ TALEP EDİYORUZ
DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyen ve öğretim görevlilerinin kararın yeniden gözden geçirilmesini talep ettiği açıklaması ise şu şekilde: “Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 25 senedir eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüğü Narlıdere yerleşkesinden, DEÜ Tınaztepe’de yeni rektörlük binasına taşınmak istenmektedir. Fakat bu süreçte, üniversitenin temel bileşenleri olan öğrencilere, idari ve akademik personele süreç ile ilgili görüş ve önerileri hiçbir aşamada sorulmamış, aksine pek çok spekülasyona açık bir şekilde yüzlerce insanın hayatını doğrudan etkileyecek bu kararlar rektörlük tarafından demokratik teamüllere uygun olmayan bir şekilde kapalı kapılar ardında alınmıştır. 25 yıllık süreç içerisinde, sanat eğitimi ve sanatsal etkinlikler için fiziksel imkanlarını oluşturan fakülte, şimdi eğitim öğretim faaliyeti için tasarlanmamış bir binaya taşınmak istenmektedir. 2000’e yakın öğrenci ve 150 civarında idari ve akademik personeli bulunan bir fakültenin bu şekilde taşınmaya zorlanması demokratik üniversite anlayışına uygun değildir. Bu nedenle, bu sürecin öznesi olan DEÜ GSF bileşenlerinin karşılaşacakları sorun ve mağduriyetlerin giderilmesi açısından bir an önce bu kararın ertelenmesi, sürecin şeffaf ve demokratik bir şekilde yeniden ele alınmasını talep ediyoruz.”