Havacılık sektörü çalıştayda buluşuyor

Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları, Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi Çalıştayı, 4 Nisan’da düzenlenecek. Çalıştay ile sektöre bilimsel veri kaynağı sağlanacak


  • Oluşturulma Tarihi : 25.03.2019 12:39
  • Güncelleme Tarihi : 25.03.2019 12:39
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Havacılık sektörü çalıştayda buluşuyor haberinin görseli

BURCU YANAR
Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV), Ege Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (HUKD) ve Sürdürülebilir Havacılık Derneği (SARES) tarafından ortaklaşa düzenlenen uluslararası katılımlı Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları, Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (PLM) Çalıştayı, 4 Nisan 2019 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. Çalıştayın tanıtımı için yapılan basın toplantısına EGEV Yönetim Kurulu Üyeleri ile Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Semih Güneş ve Ege Üniversitesi Ege PLM Mükemmeliyet Merkezi Müdürü Prof.Dr. Semil Ötleş katıldı. Havacılık, Endüstri 4.0, PLM ve dijitalizasyon konusunda ülkemiz sanayi ve ileri gelen kurumlarının vizyonu, yaptıkları, alınan tedbirler, gelecekten beklentiler konularında Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, organize sanayi bölgeleri, serbest bölge temsilcileri ve TAİ/TEİ gibi kurumların uzmanları, Ege Üniversitesi ve ilgili üniversitelerin öğretim üyeleri tarafından irdelenecek. Çalıştay çıktılarının, ülkesel ve bölgesel kalkınmada önemli sonuçlar doğurması beklenirken, Çalıştayda ayrıca havacılık sektöründeki endüstri 4.0 uygulamaları, nesnelerin interneti gibi son dönem sanayi devrimi olarak kabul edilen konuların havacılık sektöründeki yansımaları değerlendirilecek.



VERİ KAYNAĞI OLACAK
EGEV olarak böyle bir çalıştayın düzenleyicileri arasında olmanın önemine dikkat çeken EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, “İzmir’de uluslararası havacılık çalıştayı düzenlemek, hem kent adına hem de havacılık sektörü açısından son derece değerli. Özellikle küresel öngörüler, Endüstri 4.0, yeni sanayi devrimi ile ilişkili teknolojilerin daha çok uygulama alanı bulacağını ve sürekli yükselen bir eğilim göstereceğini işaret etmektedir. 2020 yılında birbirine bağlı cihaz sayısı 13 milyardan 29 milyara çıkacak. Nesnelerin interneti pazarının büyüklüğü 656 Milyar dolardan 1.7 Trilyon dolara çıkacak. Tüm bu değişen teknolojik alanın havacılık sektöründeki yansımalarının değerlendirileceği çalıştay çıktıları hem sektöre hem de bu alanda bilimsel çalışmalar yürütenler için önemli birer veri kaynağı olacağına inanıyorum” diye konuştu.