Her Yer Çocuk Derneği’nden Emek Atölyeleri 

Gültepe semtinde ‘Emek Atölyeleri’ni inşa eden dernek, “Emek demek ne demek?” sorusunu çocuklara sorgulattı. O anları sosyal medya hesaplarından da paylaşan dernek, “Her şeyin arkasındaki emeği konuştuk” dedi


  • Oluşturulma Tarihi : 14.04.2025 13:57
  • Güncelleme Tarihi : 14.04.2025 13:57
  • Kaynak : SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Her Yer Çocuk Derneği’nden Emek Atölyeleri  haberinin görseli

Çocukların potansiyelinin açığa çıkmasının önünü açmak ve haklarının hayata geçtiği alanları oluşturmak amacıyla kurulan Her Yer Çocuk Derneği, bu kez İzmir’in Gültepe ilçesinde yaşayan çocuklar için kolları sıvadı.  
Gültepe semtinde ‘Emek Atölyeleri’ni inşa eden dernek, “Emek demek ne demek?” sorusunu çocuklara sorgulattı. O anları sosyal medya hesaplarından da paylaşan dernek, “Her şeyin arkasındaki emeği konuştuk” dedi.

HER ŞEYİN ARKASINDAKİ EMEĞİ KONUŞTUK

Yapılan paylaşım ile dernek, “Gültepe… Emek Atölyeleri başladı! Şubadap’ın emek şarkısıyla başladık atölyemize. ‘Emek demek ne demek?’ diye sorduk hep birlikte. Sonra da etrafımıza emek gözlüğüyle bakmaya başladık. Kitaplıktan saate, resimlerden sandalyeye kadar… Her şeyin arkasındaki emeği konuştuk” sözlerine dikkat çekti.

HER YER ÇOCUK DERNEĞİ KİMDİR?

Her Yer Çocuk, 9 yıldır çocuklarla çalışan bir grup gönüllüden oluşuyor. Çocukların toplumun bir parçası olduğunu bilen, haklarının farkında olan, çocuk hakları odaklı çalışan ve temel derdi çocukların toplumda özneleşmesinin önünü açmak olan bu çalışmalar İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Kocaeli, Hatay ve Adana'da gerçekleştiriliyor. Buralara son yıllarda Denizli de eklendi. Bu etkinlikler pandemi süreci dahil olmak üzere her yaz, binlerce çocuklar buluştu. Sene içerisinde de hafta sonları çocuklar ve ebeveynlerle yan yana gelen ekipler, çalışmaların içeriğini, yapılan bölgenin ve oradaki çocukların özgün ihtiyaçlarına göre de şekillendiriyor. Her Yer Çocuk'un ilke olarak belirlediği şeylerin başında çocukların temel haklarının korunup uygulanması, her koşul ve yerde çocukların üstün yararının gözetilmesi, hiçbir çocuk arasında ayrım yapılmaması ve çocukların katılımlarının da sağlanması geliyor. Ekibin içerisinde öğretmenler, öğrenciler, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, doktorlar, ebeveynler, sanatçılar, mimar ya da mühendisler bulunabiliyor. Herkes hem kendi uzmanlık alanından katkı sunuyor hem de bu süreçte kendisi öğreniyor. Bu öğrenme ve öğretme süreci çocuklar için de geçerli! Emek veren, vermek isteyen herkes bu sürece dahil olabiliyor.

Yazarımız Kim ?

SULTAN GÜMÜŞ KAYA