İnşaat ustası Kevser!

Uşak’ta 10 yıldır baba mesleği olan inşaatçılığı sürdürmeye çalışan 30 yaşındaki Kevser Taşavlı, 1 buçuk yıldır aktif olarak inşaatlarda kalıp ve duvar ustası olarak çalışıp aile bütçesine katkıda bulunuyor


  • Oluşturulma Tarihi : 06.02.2018 07:21
  • Güncelleme Tarihi : 06.02.2018 07:21
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
İnşaat ustası Kevser!

Uşak’ta Kevser Taşavlı erkek mesleği olarak bilinen inşaat işini yapıyor.İnşaat sektöründe çalışmaya 20’li yaşlarda babasına yardım ederek başladığını anlatan Kevser Taşavlı, faal olarak 1,5 yıldır usta olarak çalıştığını söyledi. ‘Yapamazsın’ diyenlere inat inşaat ustası olduğunu ve bunun yanında Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencisi olarak uzaktan eğitimle öğrenim de gördüğünü söyleyen Taşavlı, “Azmedildikten sonra üstesinden gelinemeyecek hiçbir iş yoktur. Yeter ki insan bir işe sabır ve azim göstersin” dedi.

İnşaatta çalışıp aynı zamanda uzaktan eğitim ile üniversite okuduğunu söyleyen Taşavlı, çalışma arkadaşlarından büyük destek gördüğünü anlatarak, “İnşaatta çalışıp aynı zamanda üniversite okuyorum. Bu mesleği aralıklarla 20 yaşımdan bu yana yapıyorum ama bir buçuk yıldır kesintisiz inşaatta çalışıyorum. Babam inşaat ustası rahatsızlanıp işi bırakmak zorunda kaldı. Ben de bu sebeple aile bütçesine ve babama destek amaçlı inşaata girdim. İşimin başındayım ve bırakmayı da düşünmüyorum” diye konuştu.

“BENİ CAYDIRAMADILAR”

İlk işe başladığında çektiği sıkıntı ve sorunları dile getiren inşaatçı kadın usta, şöyle konuştu: “İlk işe girdiğimde istemediler. Amelelik yaparak başladım bu işe. Sonra duvar örmeye ve kalıp çakmaya başladım. Fakat yine de ilk başlarda beni aralarında istemediler. ‘Senin yapacağın iş değil, otur evinde, senin burada ne işin var.’ Malum hepimizin bildiği bir laf vardır elinin hamuru ile erkek işine karışma gibi sözlerle yaklaştılar. Ben vazgeçmeyip azim gösterdikçe ‘ya yazık değil mi kendine niye yazık ediyorsun, buranın sıcağı var, soğuğu var, işte ağırlık kaldıramazsın yarın bir gün bu senden çıkar’ gibi yaklaştılar ama ben vazgeçmedim. Beni caydıramadılar.”

İnşaat işinde ustalığa devam edebilmek için gerekli belgelere başvurduğuna değinen Taşavlı, sınavlara girip çıktığını ve şu an sınav sonuçlarını beklediğini de dile getirdi. İlk inşaat işine başladığında ağırlık kaldırmakta zorlandığını ancak zamanla alışarak hemen hemen her işe girdiğini aktaran Taşavlı, 50 kiloluk bir çimento torbasını 1’inci kattan alıp 3’üncü kata rahat bir şekilde çıkarabildiğini kaydetti. İHA

Haber Merkezi