İZİKAD’dan proje

İzmir İş Kadınları Derneği tarafından yürütülen Ege Bölgesi’ndeki iş hayatında aktif olarak yer alan 240 kadın ile eğitim, toplantı ve yaygınlaştırma faaliyetleri yapılacak


  • Oluşturulma Tarihi : 27.09.2018 11:02
  • Güncelleme Tarihi : 27.09.2018 11:02
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
İZİKAD’dan proje haberinin görseli

E. ÇAĞLA GENİŞ
İzmir İş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) proje sahipliğini yürüttüğü, ABD Büyükelçiliği’nin fon desteği verdiği “Ege Bölgesindeki İş Kadınları Derneklerinde Kapasite Geliştirme” projesinin tanıtım toplantısı İZİKAD Dernek Merkezi’nde yapıldı. “Gelecek için kadın” sloganıyla yola çıkan proje hakkında bilgi veren İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, 25 Şubat 2019 tarihlerine kadar hayata geçirilecek olan projeye iştirakçi kurum olarak Kadın Haklarını Koruma Derneği, Karşıyaka Belediyesi, Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri, Aydın, Manisa ve Denizli Ticaret Odaları’nın da katkı koyacağını söyledi. Projenin eğitim faaliyetleri kapsamında Aydın, Denizli ve Manisa illerinde 8’er saat 30 kadın iş dünyası temsilcisine Liderlik Geliştirme ve Kadın Hakları Programı uygulanacak. Ege Bölgesi’ndeki iş kadınları derneklerinin gücünü arttırmak için İzmir’de İş Dünyasında Kadın Statüsü Çalıştayı düzenlenecek ve 150 kadın iş hayatının her alanındaki kadın statüsünün artırılması hakkında yöntemler geliştirecek. Proje sonrasında İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli iş kadınları ile sürdürülebilir Ege İş Kadınları Platformu oluşturulacak. Proje için “Gelecek İçin Kadın” adında online bir platform oluşturulacak. Kurulacak sosyal medya sayfalarında proje faaliyetleri duyurulacak.
HEDEF YENİ STK’LAR YARATMAK
Projenin iş kadınlarının güçlendirilmesini amaçlayan eğitim, toplantı ve dağıtım faaliyetlerinden oluştuğunu söyleyen İZİKAD Başkanı Serter, hedef grubu olarak iş hayatından 240 kadın olacağını ifade etti. Serter,“Projemiz kadınların, kadın hakları için yeni STK’lar oluşturmayı ve bu savunucuların savunuculuk, organizasyon ve liderlik yeteneklerini artırmayı hedeflemektedir. Projemiz sayesinde iş kadınları derneklerinin sayısı artacaktır. Kadınlar ve erkeklerin iş hayatına katılım oranlarındaki fark azaltılarak, üst yönetimde kadınların temsil edilme oranı artırılacaktır. Kurulacak sivil toplum kuruluşları sayesinde kadınların çalışma koşulları geliştirilecektir. Kadınlar için daha iyi işler, ücretler ve sosyal güvenlik koşulları sağlayan, aile gereksinimlerine saygılı işyerlerinin oluşturulmasına öncülük edilecektir. Manisa’da şu an iş kadını derneği yok belki bu proje sayesinde iş kadını derneği ortaya çıkacak. Hedefimiz zaten olanı güçlendirmek, olmayan yerde de iş kadını derneklerinin örgütlenmesini sağlamak için çalışmak. Proje sonunda oluşturulacak Ege İş Kadınları Platformu’nu zaman içerisinde Türkiye’ye yaymayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Projenin önemine vurgu yapan Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir ise, “Kadın alanında çalışmalara ilk başladığım zaman, ‘Siz de mi şiddete uğradınız’ diye soruyorlardı. Biz, bizden sonra gelecek nesillerin daha aydınlık yolda yürümesini istiyoruz. Amacımız toplumsal cinsiyet eşitliğinin var olmasını sağlamak. Bunu ailede başlaması gerekiyor aslında. Kadının ekonomik özgürlüğü yoksa birey olması konusunda sıkıntılarımız var. Türk kadının Mustafa Kemal Atatürk ile var olan sosyal hayatının çok daha ötelere gitmesini umut ediyorum” açıklamasında bulundu.