Sayfa Yükleniyor...
İzmir Akdeniz Akademisi, 2016 yılında Akdeniz'in Kıyısında başlığıyla İzmir Körfezi'ni, çevresine kattığı ekolojik, tarihsel, ticari, kültürel, sosyal değerleri, sunduğu imkanları ve Akdeniz Havzası içindeki etkisini bir dizi etkinlikle ele alıyor
E. ÇAĞLA GENİŞ
İzmir Akdeniz Akademisi, düzenlediği çeşitli paneller çerçevesinde İzmir Körfezi'nin coğrafi yapısından dolayı doğal ve korunaklı bir liman niteliğinde olan ve yılın 12 ayı boyunca kesintisiz olarak her tip gemi ve yük türüne hizmet veren İzmir Limanının sayısal verilerle güncel durumu ortaya konacak ve mevcut projeleri hakkında bilgi veriyor.
Akdenizin Kıyısında-İzmir Limanı ve Liman İşletmeciliği başlıklı panelle bölgedeki liman ve lojistik yatırımların güçlendirilmesi ve ülkemizin deniz ticaretindeki aktarma merkezi olma yolunda hedeflenen çalışmalar tartışıldı.
SEKTÖR TEMSİLCİLERİ BİLGİ VERDİ
Moderatörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi Ekoloji Birimi Koordinatörü ve Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ayşe Filibellinin yaptığı panelde, TCDD İzmir Liman İşletme Müdürü İsmet Canbaz, Deniz Nakliyecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Burak Şar, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Yusuf Zorba konuşmacı olarak yer aldı. Panelde İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, küresel deniz taşımacılığı sektörü hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi.
İZMİR LİMANI VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ
İzmir, Ege Bölgesinin liman şehri olma özelliği ile kendi nüfusu ile beraber Türkiye ekonomisinde önemli yer tutan Ege Bölgesi şehirlerinin dünyaya açıldığı bir kapı niteliğinde. Bu niteliği ile bölgenin dünya ticaretinde rekabetçiliğini sağlamak için çok önemli bir fonksiyon üstlenmektedir. Dünya ticaretinde son derece önemli bir yere sahip olan limanların büyüme ve gelişmesinde gemi ve gemi teknolojilerindeki değişimler önem arz ediyor. Günümüzde basit bir yapı olarak adlandırılan sallar ve sazdan tekneler ile başlayan, sonrasında ağaç teknelerle devam eden deniz ticareti sadece ticarete ev sahipliği yapan bölgeleri değil bu bölgelerin çok daha içlerine kadar olan bölgeleri de ediyor.
Haber Merkezi