İzmir organ bağışında 1. Sırada

3-9 Kasım Organ Bağışı Hastası Ege Üniversitesi Muhiddin Erel Amfisi’nde kutlandı. Uzman Doktor Hüseyin Bozdemir, İzmir’in organ bağışı konusunda birinci il olduğunu belirtti


  • Oluşturulma Tarihi : 06.11.2019 12:35
  • Güncelleme Tarihi : 06.11.2019 12:35
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
İzmir organ bağışında 1. Sırada haberinin görseli

BURCU YANAR
İl Sağlık Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi iş birliği ile düzenlenen organ bağışı töreni, Muhiddin Erel Amfisi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliğe İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbı Cihaz Hizmetleri Başkanı Uzman Doktor Hüseyin Bozdemir, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel müdür Yardımcısı Doçent Doktor Mehmet Gündüz, Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbı Cihaz Hizmetleri Başkanı Uzman Doktor Hüseyin Bozdemir, konuşması sırasında organ bekleyen hastalaraçare olmak, bireylerin sosyal sorumluluk bilincini yükseltmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla 3-9 Kasım haftası Organ Bağışı Hastası olarak kutlandığını açıklayarak “Ülkemizde organ nakli bekleyen binlerce insanımıza yeni yaşamlar sağlamak, organ bağışına teşvik etmek adına yaptığımız çalışmaların çok kıymetli olduğunun bilincindeyiz. Sağlık hizmetleri açısından çok güçlü bir ülkeyiz fakat organ bağışı konusunda geride olduğumuzu görmekteyiz. Bunu değiştirmenin de bizim elimizde olduğunu bilerek bugün tamamen sağlıklı insanların yarın organ bağışı bekler durumda olabileceği düşüncesiyle hareket etmemiz gerekmektedir. İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi 2019 beyin ölümü sayısı 281 olup bunun 98’i donör olabilmiştir. Türkiye genelinde İzmir ili son 6 yıldır 70 bin 850 bağış ile birinci sıradadır” dedi.
“EN ÇOK CANLI BAĞIŞ İZMİR’DEN”
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel müdür Yardımcısı Doçent Doktor Mehmet Gündüz ise konuşmaları sırasında şu ifadelere yer verdi: “Her yıl 3-9 Kasım Organ Nakli ve Bağış Haftası kutlaması nedeniyle bugün burada bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kurtuluş Savaşı’mızın sembol şehirlerinden ve ülkemizin en güzide şehirlerinden biri olan İzmir’deyiz. Peki neden İzmir’deyiz ve neden Ege Üniversitesi? Çünkü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 verilerine göre 4 milyon 301 bin 320 bin nüfusu ile ülkemizin 3. büyük şehridir İzmir. 21 tane Sağlık Bakanlığı Hastanesi, biri vakıf ikisi devlet 5 tanesi sağlık bakanlığı ile ortak kullanılıyor olmak üzere 8 üniversite hastanesi ve 28 özel hastane ile sağlık tesisi açısından ülkemizin köşe taşlarından birisidir. 21 Mayıs 1955 tarihinde ülkemizin üçüncü, Cumhuriyet tarihimizin ikinci kurulan tıp fakültesindeyiz. Tescilli bin 809 yatağı ile ülkemizin en büyük yatak kapasitesine sahip devlet üniversitesi hastanesine sahiptir. Bünyesinde kalp, karaciğer, böbrek ve akciğer nakli merkezlerinin bir arada bulunduğu nadir merkezlerden birisidir. Bu A Plus hizmetine de halen devam etmekte ve bu da bizi gururlandırmaktadır.”
AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK
Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak ise amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunun altını çizerek, “Teknoloji çok ilerledi. Ancak bu toplumumuzda bu konuda bir ön yargı var. Buna dikkat çekmek istiyoruz. Organ bağışında birinci sıradayız. Bu çok önemli bir şeydir. Buraya gelerek umut bekleyen hastalarımızın umutlarını biraz daha güçlendirmek ve toplumdaki farkındalıkla beraber bu sayıyı artırarak bir an önce onların şifa bulması için bu etkinlikleri yapıyoruz. Ege Üniversitesi sağlık alanında güçlü bir üniversitedir” diye belirtti.