Kazananlar belli oldu

EGİAD ve Batı Anadolu Sanayicileri ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu işbirliği ile hayata geçirilen “Bu gençlikte iş var” Ege modeli girişimcilik programının kazananları belli oldu


  • Oluşturulma Tarihi : 08.05.2019 12:46
  • Güncelleme Tarihi : 08.05.2019 12:46
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kazananlar belli oldu haberinin görseli

BURCU YANAR
Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla 2011 yılından bu yana düzenlenen Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) “Bu Gençlikte İş Var!” 2019 dönemi itibariyle bir girişimcilik programına dönüştü. Bu çerçevede programın en çok başvuru aldığı bölgelerden biri olan Ege Bölgesi’ne yönelik tasarlanan TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var! Ege modeli, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ve Batı Anadolu Sanayicileri ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) iş birliğinde hayata geçirilmişti. Bölgenin iş dünyası dernekleri, melek yatırımcı ağları ve girişimcilik merkezleri ile birlikte oluşturulan projede genç girişimci adaylarına yönelik Ege’de bir girişimcilik kampı düzenlenmesi, kampa katılan ekiplerin fikirlerini iş insanlarına sunması ve seçilen ekiplerin iş insanları ile birlikte iki ay süresince girişim fikirleri üzerinde çalışması amaçlanmıştı. İki aylık süreçte sona gelindi ve finale kalan 6 girişimci grup, projelerini jüri karşısında sundu. Jüri üyeliklerini EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya Ösen, TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Çalışma Grubu Üyesi Bilge Kalpaklıoğlu, EGİAD Danışma Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk ve EGİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter’in yaptığı etkinlik EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde gerçekleşti. Yarışmanın birincisi taciz, tecavüz ve istismara uğrayan bireylere hukuksal ve psikolojik destek sağlayan bir platform olan Purple olurken; ikinci, firmaların veya kişilerin kullandıkları 3D yazıcılar ile oluşturdukları atık filamentleri tekrardan kullanılabilir filament haline getiren bir filament ekstrüzyon makinesi FilaboX; üçüncü ise bakıma ihtiyacı olan bireyler ile kısa süreli çalışmak isteyen bakıcıları buluşturan bir platform olan Easy Care – Tıkla Gelsin Bakıcım oldu.
EN HIZLI YOL ALAN KENT
EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte Aslan, Türkiye’nin yenilik stratejisine sahip öncü bir şehri olarak İzmir’in gelişimi, iç ve dış hedef kitlelere tanıtımı, rekabetçiliğinin artırılmasının kurum olarak öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, “İçerisinde olduğumuz inovasyon çağında, İzmir’in, global sermaye, şirketler, yetenek ve yeni fikirleri kendine çekmesi adına neler yapılması gerektiğini düşünmeliyiz. Bunları yaparken bir diğer amaç da yaşanacak şehir olarak öne çıkan İzmir’in ‘çalışılacak, iş yapılacak ve yatırım yapılacak şehir’ imajını da güçlendirmektir. İzmir’de girişimcilik eko-sisteminin son yıllarda kaydettiği gelişme bu alandaki potansiyeli de göstermektedir. İstanbul’un dışında Melek Yatırımcılık ve Girişimcilik alanında en hızlı yol alan kent İzmir olmuştur. Bu bağlamda, EGİAD’ın Hazine Müsteşarlığı’na akredite olan Melek Yatırım Ağı EGİAD Melekleri de giderek artan bir ivme ile girişimci gençler ve genç yatırımcılar arasında güçlü bir köprü rolü oynamaktadır” dedi.
GİRİŞİMCİ DESTEKLENMELİ
İzmir’de girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için öncelikli olarak hem STK’ların hem üniversitelerin hem de diğer ekosistem paydaşları tarafından atılması gereken adımlar bulunduğuna dikkat çeken Aslan, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Özel sektörün girişimcileri desteklemesi, girişimciler ile işbirlikleri kurması, okulların, öğrencilere girişimcilik bilincini yerleştirmesi, iş insanları arasında melek yatırımcılık farkındalığının arttırılması, girişimcilik ile ilgili etkinliklerin arttırılması, devlet destekleri ile ilgili olarak destek olan girişimciler ile fayda analizi yapılması ve varsa ise eksikliklerin tespit edilip nasıl giderilebileceği üzerine görüşülmesi, yurtdışında bulunan diğer ağlar ve paydaşlar ile ilişkilerin sürekli olarak geliştirilmesi ve kesintisiz bilgi paylaşımının sağlanması öncelikler arasındadır.” TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masa Başkanı İrem Oral Kayacık ise, “Özgür düşüncenin, sorgulamanın ve çözüm üretme kültürünün geliştiği bir toplumda, gençlerin değer yaratacak işler ortaya koyacaklarına inanıyoruz. 8 sene önce bir pilot uygulama olarak başlattığımız TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var’ın etki alanını her dönem geliştirmek ve girişimciliği gençlerin DNA’sına kazımak için çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.
“GİRİŞİMCİLİK ÇÖZÜMDÜR”
Değerlendirmeler sonunda kapanış konuşmasını BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya Ösen ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski yaptı. Ösen, gençlerin girişimcilik anlamında teşvik edilmesi ve desteklenmesinin, geleceğin Türkiye’si için atılacak en önemli adım olduğunu vurgulayarak “Ekonomik büyümenin önemli bir bileşeni olarak karşımıza çıkan girişimcilik, işsizlik sorununa karşı en etkili çözümdür. Uluslararası pazarda etkin bir oyuncu olmak, dijitalleşen dünyaya ayak uydurmak, Endüstri 4.0’dan Toplum 5.0’a dönüşen yeni dünya düzeninden geri kalmamak adına fikir üreten, ürettiği fikri hayata geçiren, yarattığı projeyle üretime ve istihdama katkı sağlayan girişimcilere her alanda büyük bir ihtiyaç var. Tüm bunlardan uzak kalan toplumlar maalesef ekonomik anlamda daha da zor süreçlere hazırlıklı olmalıdır” dedi.
VERİLEN ÖDÜLLER
Birinci ekibe, EGİAD Melekleri yatırımcılarıyla buluşma, Kuluçka Merkezi desteği, EGİAD Melekleri’nden 6 ay mentorluk desteği alma; ikinci ekibe, EGİAD Melekleri Yatırımcılarıyla Buluşma, Kuluçka Merkezi desteği; üçüncü ekibe ise EGİAD Melekleri yatırımcılarıyla buluşma ödülleri verildi.