Kitabının geliri deprem bölgesindeki okullar için

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde pratisyen hekim olan Dr. Ümit Dede, çıkardığı “Homeros’un Etekleri” adlı şiir kitabının elde ettiği geliri deprem bölgesindeki okullar için kullandı


  • Oluşturulma Tarihi : 20.10.2023 06:19
  • Güncelleme Tarihi : 20.10.2023 06:19
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kitabının geliri deprem bölgesindeki okullar için haberinin görseli

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acil bölümünde yaklaşık 4 yıldır pratisyen hekim olarak çalışan 36 yaşındaki Dr. Ümit Dede, temmuz ayında çıkardığı “Homeros’un Etekleri” adlı şiir kitabından elde ettiği gelirle, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgedeki çocukların kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı. Dede, şiire olan ilgisinin, mesleğinin ilk yıllarında, zorunlu hizmetle Doğu’ya gittiği yıllara dayandığını belirtti. Şark görevi boyunca düşünmeye ve edebi açıdan üretmeye çok vakti olduğunu söyleyen Dede, 8 yıllık birikiminin sonunda kitap haline getirdiği şiirlerinin, gelirini böylesine anlamlı bir yerde kullanılmaktan çok mutlu olduğunu vurgulayarak “Yaşadıklarıma ve hissettiklerime yer verdiğim ilk kitabım ‘Homeros’un Etekleri’nin gelirini böyle bir amaç uğruna kullanmak başlarda aklımda yoktu. Fakat Kahramanmaraş depremi beni çok derinden etkilediği için ilk baskının gelirini depremzedeler için kullanmaya karar verdim. Oradaki bazı okulların kırtasiye ihtiyacını karşıladım. Bu sürecin her adımıyla tek tek ilgilendim ve çok da yoruldum. Ancak depremzede çocukların ve onların ailelerinin yüzünde oluşan mutluluk tüm yorgunluğumu alıp götürdü” dedi.

doktor ÜMİT DEDE

TÜM UĞRAŞLARIMA DEĞDİ

Depremzedeler için nöbetlerinden sonra hastane bahçesinde açtığı stantta kitaplarını satan Dr. Ümit Dede, 2 ay boyunca çok yoğun çalıştığını ancak buna değdiğini dile getirdi. Kitabının ilk baskısını sattıktan sonra hem maddi hem manevi destekte bulunmak için başta Hatay olmak üzere birçok deprem bölgesine gittiğine söyleyen Dede, bu süreçten şöyle bahsetti: “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2015’te mezun olduktan hemen sonra Şanlıurfa Siverek’te göreve gittim. Buraya gelmeden önce üniversite yıllarımda arkadaşlarımızla kurduğumuz bir Türk Halk Müziği koromuz vardı. Ancak şark görevimde bu korodan ve müzikten uzak kalınca şiir yazmam gerektiğini hissettim ve o günden bu yana yazıyorum.

ümit dede kitap

Yaşadıklarıma ve hissettiklerime yer verdiğim bu yıl yayınlanan ve benim 8 yıllık birikimimin bir meyvesi olan ‘Homeros’un Etekleri’ni yazarken elde ettiğim geliri böyle bir amaç uğruna kullanacağım aklımda yoktu. Ancak yaşanan Kahramanmaraş depremi beni çok derinden etkilediği için ilk baskının gelirini depremzedeler için kullanmaya karar verdim. Bu fikrimi hastane yönetimiyle paylaştım ve onlarda bana büyük bir de destek verdi. Sonrasında bana hastane bahçesinde stant açma imkânı sundular. Yaklaşık 2 ay boyunca çok ciddi bir çalışma içerisine girdim ve kitabımı oradaki hasta ve hasta yakınlarıyla buluşturdum. Emeklerimin karşılığı olarak ise kitabımım büyük bir çoğunluğu satıldı. Geriye elde edilen parayı depremzede çocuklar için kırtasiye ihtiyacına dönüştürmek kaldı. Onu da çevremin de desteği ile hızlıca hallettim ve geçtiğimiz haftalarda kendi aracımla deprem bölgesine yola çıktım. Bu sürecin her adımıyla tek tek ilgilendim çok da yoruldum ama depremzedelerin yüzünde oluşan mutluluk tüm yorgunluğumu alıp götürdü. Günün sonunda tüm uğraşlarıma değdi” diye konuştu.

ümit dede kitap

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışmasına başvurular başladı