Liposuction hakkında merak edilenler

Liposuction en çok rağbet gören estetik operasyonların başında geliyor. Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Tolgahan Alpaydın, yağ çekme operasyonları hakkında gazetemize özel bilgilendirmelerde bulundu


  • Oluşturulma Tarihi : 24.08.2016 08:23
  • Güncelleme Tarihi : 24.08.2016 08:23
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Liposuction hakkında merak edilenler

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER

Liposuction (vakum ile yağ alma) bölgesel olarak toplanmış fazla yağ birikimlerini vakumla uzaklaştırma tekniğidir. Bununla beraber vücuttaki yağlar ultrasonik olarak (vaser) ya da laser ile (laser lipoliz) uzaklaştırılmasıdır.

Bu teknikle kollar, diz, alt bacak, gövde, sırt, meme, boyun, çene altına ve daha sıklıkla kalçalar, dış uyluk, iç uyluk, ön uyluk, kalça yanları ve karın bölgesindeki yağ toplanmaları uzaklaştırılır ve bu bölgelere derinin esnekliğinden yararlanarak yeni şekil verilir. Vücuda düzgün bir görünüm kazandırmak için yapılan bu operasyonlar hakkında bilgi veren Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Tolgahan Alpaydın, “Liposuction yani yağ çekme işlemi bir negatif basınç ile yağların bir kanül yardımıyla kalıcı olarak uzaklaştırılma işlemidir. Kilo vermeye bir alternatif olmamakla beraber vücuda kalıcı olarak şekil vermek için yapılır” dedi.

OPERASYON VE ALTERNATİF YÖNTEMLER

Muayene yöntemi ve uygulama şekilleri hakkında da bilgiler veren Alpaydın, “Yağ aldırma bölgesel olarak toplanmış fazla yağ birikimlerini vakumla uzaklaştırma tekniğidir. Bununla beraber vücuttaki yağlar ultrasonik olarak (vaser) ya da laser ile (laser lipoliz) uzaklaştırılmaktadır. Bu teknikle bazı bölgelere derinin esnekliğinden yararlanarak yeni şekil verilir. Yaygınlaşan başka bir yöntem de smart lipo denen uygulamadır, liposuction işlemine alternatif olarak uygulanmakta. İşlemde, saç telinden biraz daha kalın kanül, uygulama yapılacak bölgeye sokuluyor. Bu kanülden lazer ışığı çıkıyor ve o bölgedeki yağ hücrelerinin zar bütünlüğünü bozuyor. Eriyen yağlar, işlemden belli bir süre sonra vücut tarafından emilebiliyor. Yüz, bilekler, kollar ve gıdı da dahil olmak üzere vücudun her noktasına uygulanabiliyor. Ancak diğer yöntemlerde olduğu gibi fazla miktarda yağ almak ise mümkün olmuyor. Liposuction bir zayıflama yönteminden ziyade kontur düzeltme ameliyatıdır. Bu işlemde vücudunuza uygun bir şekil verilirken sonuçta zaten hem bölgesel hem de genel olarak bir zayıflama olacaktır” diye konuştu.

BÖLGEYE UYGUN OPERASYON YÖNTEMİ

Alpaydın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Liposuction, tedavi edilecek bölgenin uyuşturulduğu lokal anestezi, spinal veya genel anestezi ile yapılabilir. Vücudunuzda görülmeyecek yerlerden milimetrelik insizyonlarla girilir. Yağ çekmeyi sağlayan kanül denen metal veya tek kullanımlık plastik çubuklarla mekanik olarak veya ultrasonik olarak işlem gerçekleştirilir. Liposuction uygulanmış sahanın alttaki dokuya pürüzsüzce uyum sağlayacak şekilde yapışması ve derinin toparlanmasını hızlandırmak için elastik bandaj veya özel liposuction korsesi 4-6 hafta kullanılması önerilir. Selülitleriniz yani yağ dokusunun bir çeşit iltihabi olmayan reaksiyonlarının deride gözlenen düzensizlikleri de azalacak ve sonrasında kaybolacaktır. Bunun için de seçilmiş hastalara ‘yüzeysel liposuction’ uygulanmaktadır. Deri elastikiyetinin kaybolduğu, ileri yaştaki kişilerde maksimum iyi sonucun alınması için fazla derinin cerrahi olarak uzaklaştırılması gerekebilir."

AMELİYAT SÜRESİ VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Ameliyat süresi ve tedavi yöntemleri hakkında ise Alpaydın, “Liposuction’ın süresi hastaya, uygulanacak bölgelere göre değişir. Ortalama 2 saatlik bir süreçtir. Hasta aynı gün taburcu edilip ertesi gün işine dönebilir. Liposuction sonrası ilk bir hafta giydirilmiş olan korse çıkartılmaz. Bu sürenin sonunda hasta banyo yapabilir. Liposuction sonrası ilk 3 günden sonra hastaya beslenmesi konusunda uygun diyet verilir ve önerilerde bulunulur. Bir hafta sonra ise her tür jimnastik ve benzeri içinde hasta teşvik edilip yapılan işlemin kalitesi ve yüzdesinin artması sağlanır. Olabilen şişlik ve renk değişikliklerinin çoğu bir hafta-on gün içinde ortadan kalkar. Kesin sonuçlar 1 aydan sonra alınmaya başlar. Doktorunuz bu süreç içinde hastanın durumunu izler ve takip eder” dedi.

Haber Merkezi