Maddeye değil müziğe bağlan

İzmir Müzisyenler ve Sahne Sanatçıları Derneği Başkanı Reşat Gülşen, Roman çocuklarda madde bağımlığının azaltmak amacıyla geliştirdikleri, “Maddeye değil, müziğe bağlan” projesi için İç İşleri Bakanlığına başvurduklarını söyledi


  • Oluşturulma Tarihi : 04.05.2017 09:03
  • Güncelleme Tarihi : 04.05.2017 09:03
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Maddeye değil müziğe bağlan haberinin görseli

ONURHAN ALPAGUT - ÖZEL HABER

İzmir Müzisyenler ve Sahne Sanatçıları Derneği Başkanı Reşat Gülşen, Roman çocuklarda madde bağımlılığının önüne geçmek amacıyla geliştirdikleri, “Maddeye değil, müziğe bağlan" adlı projeyi 30 Mart’ta tamamlayarak İç İşleri Bakanlığına sunduklarını söyledi. Projenin gündeme alındığını belirten Gülşen, ödeneğin çıkması halinde proje için start vereceklerini açıkladı.

40 ÇOCUĞA ULAŞACAKLAR

Çocukları uyuşturucudan uzak tutmak amacıyla proje kapsamında çocuklara müzik eğitimi vereceklerini söyleyen Gülşen, “Böyle bir projenin çocuklarımıza fayda sağlayacağını düşündük. Gelecek olan hibe ile projemize startı vereceğiz. Gençlerimiz için hayat suyu olacak. 1 Yıl içerisinde 40 çocuğa ulaşacağız. Bu rakamla da kalmayarak, projeyi sürdürülebilir kılacağız. Şu an İçişleri Bakanlığında onay bekliyor. Kabul gördüğü takdirde Dernekler Masası'ndan duyurusu bize gelecek. Uyuşturucu yaşı 12'ye düştü. Bu üzücü. Herkesin çocuğu bu illete bulaşabilir" dedi.

GELECEĞİN MÜZİSYENLERİ

Roman halkının uyuşturucudan yıllardır çektiğini dile getiren Gülşen, “Kız çocuklarımız ilkokul dörde kadar okuduktan sonra okuldan alınıyor. Bunun sebebi ailelerin eğitimsizliği. Eğitimsiz anne ve baba çocuğa gelecek sağlayamıyor.2005'e kadar muazzam sayıda madde bağımlısı çocuğumuz vardı. Derneklerimiz sayesinde bu rakam azaldı. Şimdi lise ve üniversiteye giden çocuklarımız var. Durum sevindirici. Bunların hepsi dernekler sayesinde oldu. Müzik evrenseldir. Bizde bunu kullandık. Çocuklara iyi bir gelecek bırakmak istiyoruz. Geleceğin müzisyenleri aramızdan çıkabilir” diye konuştu.

DESTEK BEKLİYORLAR

Projenin bir yıl süre ile geçerli olacağını söyleyen Gülşen, sürdürebilirlik için maddiyat gerektiğini söyledi. Belediye başkanlarına seslenen Gülşen, “İl ve ilçe belediyelerimizden destek almak isteriz. Örnekleri var. Tepecik Filarmoni Orkestrası, Konak Belediyesi bünyesinde faaliyetini sürdürüyor. Buca Belediyesi, Roman Bandosu’nu kurdu. 20 arkadaşımıza istihdam sağlandı. Roman çocuklarımız sadece 9-8'lik Roman havası çalmayacak. Nota bilgisi de öğrenecek. Doğuştan yeteneğimiz var. Ege Üniversitesi hocalarımızdan destek bekliyoruz. Federasyonumuzun tadilatı gerçekleştiği takdirde, eğitimlerimizi Şefkat Eli Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu binasında gerçekleştireceğiz. Yerimiz olduğu takdirde rakam 40'ın üzerine de çıkabilecek" dedi.