Mersin’de orman yangınlarına karşı sıkı tedbirler: Ormanlara girişi yasaklandı

Mersin Valiliği, yaz mevsiminde orman yangınlarını önlemek amacıyla 15 Haziran-30 Eylül arasında ormanlara girişi yasakladı. Piknik, mangal, ve bitki örtüsü yakma yasakları getirildi. Tesisler ve çöp alanlarında önlemler alındı. Denetim ve acil durum müdahaleleri planlandı. Orman Kanunu'na uymayanlar cezalandırılacak.


  • Oluşturulma Tarihi : 15.06.2024 09:41
  • Güncelleme Tarihi : 15.06.2024 06:41
  • Kaynak : Arun Acumsal
Mersin’de orman yangınlarına karşı sıkı tedbirler: Ormanlara girişi yasaklandı haberinin görseli

Mersin Valiliği, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte artan sıcaklık ve oluşabilecek olağanüstü hava durumlarına karşı orman yangınlarını önlemek amacıyla 15 Haziran-30 Eylül tarihleri arasında ormanlık alanlara girişin yasaklandığını duyurdu.

Valilikten Yapılan Açıklama ve Alınan Tedbirler

Valilik tarafından yapılan açıklamada, orman yangınlarını engellemek için bir dizi önlem alındığı belirtildi:

Piknik ve Mangal Yasakları: Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kiraya verilen piknik ve mesire yerlerinin işletmecileri, orman yangınlarına karşı her türlü tedbiri alacak. Ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaklandı.

Bitki Örtüsü Yakma Yasağı: Mahalleler de dahil olmak üzere, orman içi ve orman bitişiği alanlarda anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve bitki örtüsünün yakılması yasaklandı.

Sanayi ve Tesisler İçin Önleyici Tedbirler: Orman civarındaki tesisler ve sanayi kuruluşları, yangın riskine karşı tüm önleyici tedbirleri alacak. Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar, özellikle ormanlık alanlardan geçen hatların bakımını yapacak ve yangın riskine karşı gerekli önlemleri alarak gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacak.

Çöp Toplama Alanlarında Önlemler: Tüm belediyeler, orman içi ve orman kenarındaki çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı iş makinelerini hazır bulunduracak.

Denetim ve Gözetim: İlçe kaymakamlıkları ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda, genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri etkin bir şekilde gözetim ve denetim yapacak.

Acil Durum Müdahaleleri: Gerekli hallerde ilçe kaymakamlarının emriyle tüm kamu ve özel sektör imkanları kullanılarak yangına karşı etkili müdahale sağlanacak.

Açıklamada, belirtilen karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacağı ifade edildi.

Arun Acumsal
Yazarımız Kim ?

Arun Acumsal