- Gündem
- 19.05.2025 15:23
İzmir İl Milli Eğitim müdürü Ömer Yahşi, hastane sınıflarında görev yapan öğretmenlerle bir toplantı gerçekleştirdi. İzmir’deki dört hastanede bulunan eğitim çağındaki 84 çocuk için eğitimciler görüşlerini dile getirdi
BURCU YANAR
Düzenlenen toplantıya İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve hastane sınıflarında görevli öğretmenler, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) müdürleri, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve sorumlu hekimlerin katılım gösterdiği toplantıda Yahşi, sağlık sorunları nedeniyle uzun süre hastanede kalan çocuklar için İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak hastane sınıfları oluşturduklarını dile getirerek şu ifadelere yer verdi: “İzmir’de bir tane bile öğrencimizin evinde kaderiyle baş başa kalıp dört duvar arasında yalnızlığa mahkum edilen bir çocuğumuzun bile kalmadığını buradan söylüyorum. Çünkü gerçekten bu konuda çok hassasız ve önem arz eden çalışmalar içerisindeyiz. Bu anlamda RAM müdürlerimizin sayılarını arttırdık ve daha da arttıracağız.”
84 ÇOCUK HASTANEDE EĞİTİM GÖRÜYOR
Üstün yetenekli çocuklar için Bilim ve Sanat Merkezlerinin (BİLSEM) sayısını da arttırdıklarını belirten Yahşi, bütün çocukların eğitim haklarından geri kalmamaları için hastanelerdeki eğitimi de önemsediklerini dile getirdi. İzmir'de hastanelerde görevlendirilmek üzere norm kadro fazlası öğretmenler bulunduğunu belirten Müdür Yahşi şunları söyledi: “Başvurular olursa eve öğretmen de gönderiyoruz. Çünkü yeteri kadar öğretmenimiz var. Raporu olduğu sürece çocuk evinde ya da hastanede eğitim alabilir. Alt yapımız var. Hastanelerimizdeki öğrencilerimizin sayısı bugün 84. Bu sayının artmasını istemiyoruz ama varsa tüm çocuklarımıza gerekli eğitimi vermek zorundayız. Benim kapımı çalan ve yapılması gerekenlerin altını çizen eğitimcilerimize teşekkür ederim. Hastanelerde verilen tedavinin yanında ailenin taşıdığı endişeyi azaltmak önemli. Onlar çocuklarının geleceğiyle ilgili endişe yaşıyor. Bu kaygıları minimize edecek çalışmalar yapıyoruz.”
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Yiğit’ de “Bu eğitimler çocuğun sağlık durumuna bağlı olarak bazen hastane sınıflarında bazen de yataklarının yanı başında oluyor” diyerek “Burada bizim paydaşımız sağlık müdürlüğü ve sağlık çalışanlarıdır. Hedefimiz daha iyiye ulaşmak ve daha iyi hizmet verebilmektir. Şuanda Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Hastanesi, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Hastanesi ve Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi olmak üzere 4 hastanede eğitim veriliyor. Bu konuda ailelerin tek yapması gereken şey hastane müdürlüğünden çocuğun hastane sınıfında eğitim almasını istediğine dair bir görüş yazısı getirmesi yeterlidir” diye konuştu.
Konak Mimar Sinan ilkokuluna bağlı Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi sınıfında görev yapan öğretmen Selma Akın ise oradaki deneyimlerini aktardı. Akın, burada eğitim gören öğrencilerin Türkiye’nin çok farklı yerlerinden geldiklerini belirterek bu öğrencilerin önce İzmir’e sonra hastaneye uyumlarını sağladıklarını belirtti. Onların hem anneleri, hem öğretmenleri hem psikologları hem de oyun terapistleri olarak görev yaptıklarını söyleyen Akın, “Her şekilde onların rahat edebilmeleri ve hayattan kopmamaları için mücadele veriyoruz” dedi.