Olgunlaşma Enstitüsü ve TOBB’dan ortak proje

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ile İzmir Olgunlaşma Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol çerçevesinde istihdam ve girişimciliği destekleyici eğitim olanaklarının geliştirilmesi için ortak çalışma yapılması kararı alındı


  • Oluşturulma Tarihi : 09.03.2016 07:48
  • Güncelleme Tarihi : 09.03.2016 07:48
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Olgunlaşma Enstitüsü ve TOBB’dan ortak proje

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Ticaret Borsası ve Koordinatörü olduğu TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu ile İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü arasında kadın girişimciler ve adaylara yönelik işbirliği olanakları yaratmak ve Olgunlaşma Enstitüsü'nün faaliyet ve hizmetlerini tanıtmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Konferans Salonu’nda protokol imzalandı.

“ENSTİTÜ ÖRNEK OLACAK”

Protokol imza töreninde konuşma yapan TOBB İzmir Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, “Kadınlara meslek eğitimi vermek ve kadınların girişimciliğini arttırmak istiyoruz. Ülkemizin kadın girişimcilere ihtiyacı var. Ülkemizde kişi başına düşen gelir potansiyelinin yüzde 22'sini her yıl kaybediyoruz. 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak öncelikle kadının iş hayatının içindeki varlığını gelişmiş ülkeler düzeyine çıkarmalıyız. AB'de kadın girişimcilerin oranı yüzde 63. Ülkemizde kadın girişimcilerin oranı ise yüzde 8 ve iş gücüne katılım oranı ise yüzde 33. Artık cesur nitelikli ve girişimci kadınların sayısı artmalıdır. Böylelikle mutlu bir toplum haline geleceğiz. Kadın girişimcilere yönelik adaylar yaratmak ve olgunlaşma enstitüsünün faaliyetlerini güçlendirmek kadın dayanışmasının örneği olacak” ifadelerini kullandı.

“GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRMELİYİZ”

Bugün çalışmamız gereken çok şeyin olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz, “Kişi başına gelir on bin dolar ile orta gelir tuzağına düştük. Orta teknoloji tuzağındayız. Kabuğumuzu kıramıyoruz. Beşeri sermayemiz olan kadını yeterince eğitemiyor ve ondan faydalanamıyoruz. Dünyanın 18. ekonomik gücü olmasına rağmen. Kadının iş gücüne katılımında 131. sıradayız. Kadınların ortalama eğitim oranı beş yıl veya altıdır. Daha fazla ve daha kaliteli girişimciler yaratmak için güçlerimizi birleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

“BAŞARILI KADINLAR DESTEKLENMELİ”

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uçak da, “365 günde bir günün kadının hatırlanmasının uygun olmadığını düşünüyorum. Bunun geliştirilmesi lazım, çünkü kadınlar anne değil toplumun temel taşıdır. Toplumun ileri gitmesi için sadece erkekler yetmez. Başarılı kadınların artması için erkeklerin onları desteklemesi lazım. Kadın girişimcilerin birlikte hareket etmesi ve yaygınlaşması için çalışmalıyız. Kadınların yüklendiği sorumluluklar nedeniyle işgücü piyasasında yeterli rol alamamaları zinciri kırılmalı. Bu ve buna benzer sosyal sorumluluk projelerinin artmasını diliyorum” diye konuştu.

“KADIN GİRİŞİMCİLERİN SAYISI ARTTIRILMALI”

Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın, kadının toplumdaki dönüştürücü role dikkat çekerek kadının hak ettiği yeri alması gerektiğini söyledi. Kadınlara değer vermenin en büyük yatırım olduğuna dikkat çeken Aydın, “Kurumumuz İzmir Ticaret Borsası ve İzmir TOBB Girişimciler kurullu ile birlikte kadına yönelik çalışmalarda işbirliği yapacağız. İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Milli Kültür değerlerimizi araştıran, geleneksel el sanatlarımızı yaşatan ve gelecek nesillere aktaran eğitim kurulu olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Bu protokol çerçevesinde Girişimciler Kurulu ve İTB Enstitüde eğitim alanlar veya mezunlar için istihdam olanaklarını geliştirmek ve girişimciliği destekleyici eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek için ortak çalışma yapacak. Kadın girişimci ve adaylarının olanakları geliştirilecek” dedi.

Haber Merkezi