Piyangocular destek bekliyor

Milli Piyango İdaresinin Varlık Fonu’na devri, ruhsatsız satıcılar ve ekonomik darboğaz nedeniyle zor günler geçiren İzmir Milli Piyango Satıcıları ve Şans Oyunları Odası, yetkililerden pozitif ayrımcılık istiyor


  • Oluşturulma Tarihi : 18.02.2017 08:00
  • Güncelleme Tarihi : 18.02.2017 08:00
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Piyangocular destek bekliyor

EMİRCAN IŞILDAK

İzmir Milli Piyango Satıcıları ve Şans Oyunları Odası, piyango satıcılarının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve Milli Piyango İdaresinin Varlık Fonu’na devriyle birlikte olası işsizlik senaryosuna karşı tedbir almak için hayata geçirdikleri kurs desteğini tanıtmak amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Oda üyelerine meslek kazandırmak amacıyla başlatılan, ilk olarak da Gömlek Triko ve Benzerleri odasının destek verdiği formülü basına İzmir Milli Piyango Satıcıları ve Şans Oyunları Odası Başkanı Paşa Çakmak tanıttı. Çakmak, ayrıca şans oyunları satıcılarının karşılaştıkları zorluklara da dikkat çekerek kendilerine pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini vurguladı.

“ÜYELERİMİZİN ALEYHİNE OLACAK”

Varlık Fonu’na dahil edilen Milli Piyango İdaresinin, zor durumda olan oda üyelerine destek vermesini beklediklerini ifade eden Çakmak, “Milli Piyango’nun özelleştirme çalışmaları üyelerimizi endişelendirirken, şimdi de Varlık Fonu’na Milli Piyango İdaresinin dahil edilmesi, üyelerimizin kar oranlarının düşürülmesi ve halkın makine ile şans oyunlarına yönlendirilmesi gibi üyelerimizin aleyhine sonuçları beraberinde getirebilecektir. İzmir Milli Piyango Satıcıları Odası olarak öncelikle gerek özelleştirme çalışmalarında gerekse Varlık Fonu’nun idaresinin çalışmalarında üyelerimize pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz” dedi.

ÜYELERİN ÇOĞU EMEKLİ VE ENGELLİ

Şans oyunları satıcılığı mesleğini çok uzun yıllardır yürüten, mesleğin her türlü zorluğunu ve sıkıntısını çekmesine rağmen kendilerine şans oyunları makinelerinin bile verilmediğini vurgulayan Çakmak, üyelerin birçoğunun da yaşlı ve engellilerden oluştuğuna dikkat çekti. Satıcıların başka bir iş yapacak durumda olmadıklarını da söyleyen Çakmak, “Çünkü bizim üyelerimizin ayrı bir konumu bulunmaktadır. Bizim üyelerimiz üretime, ekonomiye başka koşullarda katkı veremeyecek şahıslardan oluşmaktadır. Çoğu emekli, engelli ve bayan olan üyelerimiz, milli piyango bileti satarak kendi geçimlerini sağlamaya, yaptığı tüketim kadar genel üretime ve ekonomiye katkı koymaya çaba göstermektedirler. Bu özelliklere sahip insanların başka bir iş kolunda ekonomiye aynı katkıları vermeleri söz konusu olamayacaktır. Dolayısıyla üyelerimizin kollanması, onların ekmek kapılarını kapatmamaya özen gösterecek çalışmalara öncelik verilmesi ekonomik yaşamın bir gereği olacaktır” diye konuştu.

ODADAN KURS DESTEĞİ

İşsizlik tehlikesine karşı da oda olarak aldıkları önleme vurgu yapan Çakmak, KOSGEB ve İŞKUR desteğiyle yürüttükleri kurs imkanı hakkında bilgilendirmede bulunarak sözlerini şu şekilde noktaladı: “Öte yandan oda olarak güncel gelişmelere karşı üyelerimizin menfaatini korumak onları geleceğe ve gelişen koşullara uyumunu kolaylaştırmak da bizim görevimizdir. İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte yürüttüğümüz meslek kursları onları vasıflandırmak ileride olası mağduriyetlerden korumak için kollarına altın bilezik kazandırmak için hayata geçirilmektedir.”

İLK ETAPTA 30 KİŞİ

İzmir Gömlek Triko ve Benzerleri Odası ile birlikte İŞKUR ve KOSGEB desteğiyle yürütülen, oda üyelerine meslek kazandırılacak kurslar mart ayında Mimar Sinan Mesleki Eğitim Lisesinde başlayacak. 232 saat sürecek olan kurs ilk etapta 30 kişiye verilecek. Ardından kurs, 30’ar, 30’ar gruplar halinde verilmeye devam edilecek.

Haber Merkezi