Sayfa Yükleniyor...
Koronavirüs salgınıyla zorlu koşullarda mücadele eden sağlık çalışanlarının ruhsal sağlıklarını korumak amacıyla harekete geçen Psikolog İlknur Peder, gönüllü olarak online terapi vermeye başladı
ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Türkiye’de de hızla yayılmaya devam ediyor. Sağlık çalışanları salgına karşı yoğun bir mesai harcarken, toplum da çeşitli dayanışma yöntemleriyle zor günlerin üstesinden gelmeye çalışıyor. Onlardan biri de sağlık çalışanlarının yaşadığı zorlukları, meslek dayanışması yoluyla aşabilmeyi amaçlayan Psikolog İlknur Peder… Doğuştan iki kolu ve bir bacağı olmayan Peder, sağlık çalışanlarının ruhsal sağlığını korumak ve güçlendirmek amacıyla gönüllü olarak online terapi desteği vermeye başladı. İzmir dışındaki sağlık çalışanlarından da danışmanlık talebi aldığını belirten Peder, “Çocuklarının bu süreçten olumsuz etkilenmesinin sağlık çalışanlarını yıprattığını gözlemliyorum. Fazlaca kaygıları var ancak kaygının yanı sıra toplum ile yetkililer tarafından daha fazla desteklenmeye ve yalnız olmadıklarını hissetmeye ihtiyaç duyuyorlar” dedi.
BİR ŞEYLER YAPMAK İSTEDİM
Yaklaşık 15 yıldır Köprü Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde hizmet veren Peder, salgınla mücadelede ön cephede çalışan sağlık çalışanları ve ailelerine yönelik olarak gönüllü psikolojik danışmanlık hizmeti vermeye başladığını anlatarak, “Yaşadığımız bu zorlu günlerde malumunuz olduğu üzere evimizdeyiz. Ben de evdeyim ve öylece bekliyorum… Danışanlarımla online seanslarımın dışında bir şey yapamıyorum. Koronavirüs salgınıyla mücadelede değerli doktorlarımızın, hemşirelerimizin, sağlık ekiplerimizin kendi sağlıklarını, aile düzenlerini hiçe sayarak canla basla çalışıyor oluşu beni çok etkiliyor. Bir şey yapmak, ufacıkta olsa bir katkı sunmak istedim. Sağlık çalışanlarımız ve ailelerinin bu zor günlerde hayatlarına biraz kolaylık katabilmek amacıyla böyle bir karar verdim” diye konuştu. Destek almak isteyen sağlık çalışanlarının, 09.30-21.00 saatleri arasında 0535 374 28 01 numaralı telefondan başvuruda bulunması yeterli olacak.
İZMİR DIŞINDAN DA ARIYORLAR
İl dışında çalışan sağlık çalışanlarından da danışmanlık talebi aldığını söyleyen Peder, “Çocuklarının bu süreçten olumsuz etkilenmesinin sağlık çalışanlarını yıprattığını gözlemliyorum. Fazlaca kaygıları var ancak kaygının yanı sıra toplum ile yetkililer tarafından daha fazla desteklenmeye ve yalnız olmadıklarını hissetmeye ihtiyaç duyduklarını gözlemliyorum. Bu zor günleri birbirimize destek olursak ve hayatlarımızı kolaylaştırırsak daha az zararla atlatabiliriz. Aksi takdirde işimiz zor. Evde kalma konusuna gelince; bu biraz sahip olduğumuz bilinç düzeyi ve kendimizin başkalarının yaşamına, sağlığına, saygı duyabilmekle alakalı. İşi gereği zorunlu olarak evinden çıkanları istisna tutuyorum. Keyfe keder dışarıda geziyorsak hayati anlama algılama şeklimizi bir gözden geçirmemizde fayda var derim” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi