Sağlıkçılara konaklama desteği: Öncelik riskli alanlarda çalışanlar!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında görev yapan sağlık çalışanları için başlatılan konaklama uygulaması İzmir’de de hayata geçiriliyor. Uygulama için tüm sağlık çalışanları başvuruda bulunabilse de hastanede risk oranı yüksek olan servislerde çalışanlara öncelik verilecek


  • Oluşturulma Tarihi : 30.03.2020 08:11
  • Güncelleme Tarihi : 30.03.2020 08:11
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sağlıkçılara konaklama desteği: Öncelik riskli alanlarda çalışanlar!

ÇAĞLA GENİŞ
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının günden güne yayıldığı Türkiye’de tedbirler hızla artıyor. Geçtiğimiz günlerde alınan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, salgınla mücadelede en riskli gruplardan biri olan sağlık çalışanlarının kamu kurumlarına ait misafirhanelerde konaklamasının yolu açılmıştı. Kararın ardından uygulama için İzmir’de sağlık çalışanlarının mesai saatleri dışında konaklaması için gerekli çalışmaların başlatıldığı öğrenildi. Konaklama talebinde bulunmak isteyen sağlık çalışanı görev yaptığı hastanenin idaresinden onay yazısı alarak misafirhanelerde konaklama talebinde bulunacak. Tüm sağlık çalışanları başvuruda bulunabilse de hastanede risk oranı yüksek olan servislerde çalışanlara öncelik verilecek. Konaklama uygulamasının ilk etabı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Bornova Türkan Özilhan Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, Alsancak Devlet Hastanesi ve Yeşil Yurt Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları için hayata geçecek. 

ÖNCELİK RİSKLİ ALANLARDA ÇALIŞANLAR
Konuya ilişkin bilgi veren sağlık meslek örgütleri temsilcileri, “Şu anda sağlık çalışanlarından talepler toplanıyor. Uygulama kısa sürede devreye girecek. Çalışanlarımızın yemek ihtiyacı da misafirhaneler tarafından karşılanacak. Talep artarsa ve bu yerler yeterli gelmezse Valiliğimiz ile görüşerek, kentimizdeki KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) yurtlarının da devreye sokulmasını sağlayacağız. Eğer, KYK yurtları devreye girerse, buralarda yemek desteğini de Kızılay verecek.  Nöbet usulü çalışılacağı için ulaşım imkanı da sağlanacak. Doktor, hemşire, sağlık memuru, tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak ama acil servis ve yoğun bakım çalışanları ve pandemi servislerinde görev yapanlara öncelikli olacak. Ayrıca geçici görevle gelecek kişilerin mağduriyeti de olmayacak. Şuanda bu önlemler alınır, planlama şimdiden uygulanırsa, 10 gün sonra salgın pik yaptığında en azından İzmir sıkıntı yaşamamış olacak” ifadelerini kullandı.
 

Haber Merkezi