Sağlıklı yaşamın geleceği konuşuldu

Ege Üniversitesi tarafından Türkiye’nin sağlık politikalarına katkıda bulunmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde ‘Ege Üniversitesi Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası’ gerçekleştirildi


  • Oluşturulma Tarihi : 22.11.2019 14:22
  • Güncelleme Tarihi : 22.11.2019 14:22
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sağlıklı yaşamın geleceği konuşuldu haberinin görseli
Sağlıklı yaşamın geleceği konuşuldu haberinin görseli


SULTAN GÜMÜŞ
Türkiye’nin sağlık üssü olan Ege Üniversitesinin sağlık alanında dünyanın en iyileri arasında yer alması için Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde, kurum içinden 600 akademisyen ve Türkiye’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından çok sayıda temsilcinin katılımı ile ‘Ege Üniversitesi Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası’ yapıldı. Şuranın açılışına, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof.Dr. Serkan Topaloğlu gibi birçok önemli isim de katılım sağladı. Sağlık alanında lider ve marka bir üniversite olan Ege Üniversitesinde organize edilen şura, sağlık alanı özelinde ve disiplinlerarası çalışmalar yürüten öğretim elemanları ile dış paydaşların temsilcilerini bir araya getirdi. Açılış konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, şura ile ilgili şu bilgilere yer verdi: “Daha önce üniversitemizin geleceğini şekillendirdiğimiz ‘Ege Üniversitesi Gelecek Şurası’nı yaklaşık bin öğretim elamanımızla yaptık. Şimdi de ‘Ege Üniversitesi Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası’nı düzenliyoruz. Şurada bir tam gün boyunca sağlıkla ilgilenen öğretim elemanlarımızı ve önemli dış paydaşlarımızın temsilcilerini bir araya getireceğiz. Bu etkinlikte üniversitemizin sağlık alanındaki değişim gündemine odaklanmayı ve Ege Üniversitesini sağlığın geliştirilmesi konusunda bir cazibe merkezi haline getirmek için ortak anlayış geliştirmeyi hedefliyoruz. Şurada ayrıca sağlık alanında stratejik bir çerçevenin geliştirilmesine katkı sunmayı, bunu desteklemeye yönelik kantitatif ve kalitatif bilgileri derlemeyi arzu ediyoruz.”
BİLGİ KİRLİLİĞİ DAHA YOĞUN
Gıda konusundaki bilgi kirliliğinin son dönemlerde daha yoğun yaşandığını vurgulayan Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin de “Bu bağlamda; tüketicilere gıda güvenliği alanında bilgi vermek üzere alanında uzmanlaşmış olan bilim insanlarına, konu ile ilgili resmi kurum ve kuruluşlara itibar edilmesi yaşanan bilgi kirliliğine çözüm yaratmakta önemli bir adım olacaktır. Çiftlikten sofraya gıda güvenliğinin sağlanmasında tüm paydaşların sorumlulukları bulunmakta olup ülke ekonomimizin güçlendirilmesi, gıda işletmelerinin rekabet avantajı sağlaması, haksız rekabetin engellenmesi ve tüketicilerin güvenli gıdaya erişimi ve sağlığının korunması için Bakanlığımızca yoğun çaba sarf edilmektedir. Tüm bu çalışmalarda sizlerin de desteği Bakanlığımızca önemli görülmekte olup, iş birliği halinde, yapacağımız tüm çalışmalar için şimdiden teşekkürlerimi sunarım” dedi.
“TEMELLERİ İZMİR’DE ATILDI”
Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof.Dr. Serkan Topaloğlu ise “Ege Üniversitesi sağlık alanında önemli bir kurum, Sayın Rektörümüz de Ege Üniversitesi için büyük bir şans. Ege Üniversitesi, Rektörümüzün önceliğinde sağlık alanına yoğunlaşmış durumda bulunuyor. Bu durum özellikle, İzmir’e ve bölgeye büyük katkılar sağlayacak. Yapılan yatırımlarla Ege Üniversitesi’nin hem sağlık turizmi konusunda hem de Ar-Ge inovasyon alanında ülkemizin önemli üniversitelerinden birisi olacağına inanıyorum. Biliyoruz ki sağlık turizminin temelleri İzmir’de atıldı. İzmir doğasıyla tabiatıyla sağlık yaşamının merkezi olabilecek bir şehir. Biz turizmde çok iyiyiz ama mutlaka sağlık turizmine dönmemiz gerekiyor. Yüksek katma değerli turizme önem vermeliyiz. Bunun için alt yapımız iyi” cümlelerine yer verdi. Açılış konuşmalarının ardından protokol mensupları Ege Üniversitesi Anaokulundan bir grup çocuğun ellerinde taşıdığı ‘Gelecek Benim’ yazan dövizlerle birlikte fotoğraf çektirdi.