Sıcaklarda yolda dikkat!

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2016 yılı Trafik Kaza Raporu’nu açıkladı. Açıklanan verilere göre; İzmir, en çok ölümlü trafik kazasının meydana geldiği ikinci il oldu. Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı Koordinatörü Ergün Günan, sürücüleri sıcak yaz aylarının yaklaşması ile uyarılarda bulundu


  • Oluşturulma Tarihi : 03.04.2017 08:33
  • Güncelleme Tarihi : 03.04.2017 08:33
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sıcaklarda yolda dikkat!

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2016 yılı Trafik Kaza Raporu’nu açıkladı. Açıklanan verilere göre; 413 bin 169 trafik kazası gerçekleşti.

En çok ölümlü kazanın yaşandığı ikinci il ise 108 kişi ile İzmir oldu. Özellikle yaz aylarının yaklaşması ile artan hava sıcaklıklarının olası trafik kazalarını artırdığını söyleyen Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı Koordinatörü Ergün Günan, sürücülere uyarılarda bulundu.

EN BÜYÜK SEBEP

Sıcakların artması ile meydana gelebilecek olası trafik kazaları konusunda sürücüleri uyaran Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı Koordinatörü Ergün Günan, “Trafik kazalarına sebebiyet veren en büyük etmen hızdır. Ayrıca uykusuzluk ve yorgunluk da ayrıca bir etkendir. Aşırı sıcaklarda mecbur kalınmadığı takdirde mutlaka suretle yola çıkılmaması gerekir. Yola çıkıldığı takdirde dahi lastiklerimizin hava sıcaklığına uygun bir basınçla şişirilmiş olduğuna dikkat edilmelidir. Şehir içerisinde hız sınırına uygun hatta mümkünse yüzde 10 düzeyinde alt kademede ile gidilmelidir” diye konuştu.

EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ

Ölümlü kazaların azaltılması konusunda önemli bir diğer etkenin emniyet kemeri kullanımı olduğuna dikkat çeken Günan, “Emniyet kemeri kullanımı ölümleri yüzde 40- yüzde 65 oranında azalmaktadır. Emniyet kemeri kullanılmadığı takdirde sürücüler ve yolcular araçtan fırlayarak ya da ön çarparak hayatını yitirmektedir. 50km/saat hızda ani duruş 75 kilo ağırlığında insanın çarpma ağırlığı 30 misli artmaktadır" açıklamasında bulundu.

CEP TELEFONU DİKKATİ DAĞITIYOR

Araç sürerken mutlak suretle telefon ile meşgul olunmaması gerektiğini söyleyen Günan, “Araç kullanırken mutlak suretle cep telefonu kullanımından uzak durmalıyız. Cep telefonu kullanımı kaza olma olasılığını 4 kat arttırmaktadır. Cep telefonu kullanımı esnasında araç sürmek sürücünün refleks yüzdesini yüzde 18 oranında azaltmaktadır. Direksiyonu tek elle kullanmak ise araç kontrolünü yüzde 25 oranında düşürmektedir. Araç kiti veya kulaklık kullanılsa dahi dikkat dağılması sebebiyle kazalar meydana gelmektedir” dedi.

Haber Merkezi