- Gündem
- 08.05.2025 00:55
Sivil Memurlar Sendikası İzmir Şube Başkanı Sayın Murat Öztürk, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile bağlılarında çalışan kamu çalışanlarının sendikal oluşumları hakkında bilgi verdi
NİHAT AK
Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) İzmir Şube Başkanı Sayın Murat Öztürk ile Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile bağlılarında çalışan kamu çalışanlarının (Devlet Memuru) sendikal oluşumları hakkında açıklamalarda bulundu.
Öztürk, MSB ve TSKde sendikal örgütlenme çalışmalarına 2010 yılında Sosyal Paylaşım Siteleri üzerinden başladıklarını, 51 kurucu üye önderliğinde Anayasa Mahkemesinin 4688 Sayılı Kanunun 15/g maddesini iptali ile 12 Temmuz 2013 tarihinde resmi olarak sendikalarının kuruluşunu tamamladıklarını söyledi. Öztürk, Genel Başkan Akif Tutkaçın önderliğinde 14 Eylül 2013 tarihinde sayılarının 8008e ulaştığını ve ilk genel kurul seçimini 30 Kasım 2013 tarihinde yaptıklarını ifade etti.
13 BİN 500ÜN ÜZERİNDE ÜYE
İzmir Şube Başkanı Öztürk, İzmir Şubesinin resmi olarak 28 Haziran 2014 tarihinde İl Dernekler Müdürlüğü nezaretinde yapılan seçim ile teşkil ettiklerini, MSB ve TSKde çalışan 38 bin kamu personelinin Türkiye genelinde 13 bin 500ünün kendilerinin üyesi olduğunu ifade etti.
BAĞIMSIZ SENDİKA
Öztürk, İzmirde ise üye sayılarının bin 400ün üzerinde olduğunu, aynı zamanda Emniyet Genel Müdürlüğündeki (EGM) kamu çalışanlarının 8 Temmuz 2014 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)ndeki kamu çalışanlarının ise 20 Ekim 2015 tarihinde sendikal haklarını SİME-SENin açtığı dava ile kazandıklarını belirtti. Bu iki kurumda da üye kayıtlarının hızla devam ettiğini söyleyen Öztürk, hak ve mücadele örgütlü kararlı çalışmalarının sonucunda yeni kurulmalarına rağmen 1 Nolu Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri hizmet kolunda Türkiyedeki en büyük bağımsız sendikası olduklarını söyledi.
AVUKATLIK HİZMETİ
Öztürk, İzmirde bulunan MSB, TSK ve EGMde çalışan kamu personelinin ortak adreslerinin SİME-SEN olduğunu, İzmir Şube teşkilatının kurulması ile birlikte amatör bir ruh, profesyonel bir çalışma içerisine girdiklerini, hizmet vermek maksadıyla şubelerinde avukatlık hizmeti sunduklarını belirtti. Öztürk, iş sağlığı ve güvenliği hizmeti verdiklerini 11 kişilik seçilen asıl kadrolarına ilave olarak kurdukları komisyonlar ile (Kadınlar Komisyonu, Engelliler Komisyonu, Ar-Ge, Tahakkuk Komisyonu ve Yüksek İstişare Komisyonu) her statüdeki üyelerine hizmet verdiklerini ekledi.
SOSYAL VE ÖZLÜK HAKLAR
Amaçlarının kamu çalışanlarının sosyal ve özlük haklarını savunmak, geliştirmek ve iyileştirmek olduğunu söyleyen Öztürk, öncelikli olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 232 ve 233üncü maddelerinde değişiklik yapılması ile ilgili ciddi bir çalışma başlattıkları ifade etti. Öztürk, bu çalışmalar için kurum idari kurullarında görüşmeler yaptıklarını, hukukun yerine getirilmesi maksadıyla konu ile ilgili dava açtıklarını, bunların yanı sıra siyasi partilerin değerli yöneticileri ile yaptıkları görüşmelerde sona yaklaştıklarını belirtti.
Öztürk; Hak verilmez alınır, örgütlü mücadelemizde bizlere destek veren öncelikle üyelerimize, delegelerimize ve komisyon başkanlarımıza layık olacağız diyerek sözlerini tamamladı.