Sosyal muhtar, fark yarattı

Sosyal medya hesabı olan, sokak hayvanlarını çok seven ve onların masasına çıkıp haylazlık yapmasına ses çıkarmayan Mavişehir Mahallesi Muhtarı Gürol Küçükgörür, hem insanlar hem de hayvanlar ile kurduğu iletişim ile muhtarlığı farklı boyutlara taşıyor


  • Oluşturulma Tarihi : 05.11.2019 08:46
  • Güncelleme Tarihi : 05.11.2019 08:46
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sosyal muhtar, fark yarattı haberinin görseli

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN - ÖZEL HABER
Mavişehir Mahallesi Muhtarı Gürol Küçükgörür’ü diğer muhtarlardan ayıran farklı özellikleri var. Mavişehir’de dördüncü dönemini yaşayan Gürol Küçükgörür, çocuklar için topladığı kitaplar, sokak hayvanları için topladığı mama yardımı, yaptırdığı kedi evleri, sosyal medya hesabı, farklı dilde yazılan bilgilendirme broşürleri ile mahallesinde fark yaratıyor. Kendisini sürekli geliştirmeyi sürdüren Muhtar Küçükgörür’ün, şimdiki hedefi ise muhtarlığa ait bir web sayfasına sahip olabilmek.



ÜNİVERSİTE MEZUNU MUHTAR
Mavişehir’de dördüncü dönemine giren ve 2004 yerel seçimleri ile birlikte Mavişehir’de muhtarlığa başladığını dile getiren Muhtar Küçükgörür, “Muhtarlık yapmaya başlamadan önceki hikayemi kısa olarak şöyle özetleyeyim; Ege Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra Almanya’ya gittim. Öğrenci olarak doktora yapmak maksadıyla gittiğim Almanya’da TC Dışişleri Bakanlığı’nın açtığı sınav girdim ve kazandım. Almanya’da TC Dışişleri Bakanlığı Stuttgart ve Karlsruhe Başkonsolosluklarında çalıştım. TC Dışişleri Bakanlığı’nda çalışmaya başlayınca Almanya’da Okulu bırakmak zorunda kaldım. İkinci üniversitem böylece yarım kaldı. Almanya’da TC Dışişleri Bakanlığı’ndan emekli oldum. 1997 yılında Türkiye’ye döndüm ve Mavişehir’e taşındım. 2 sene Bodrum’da özel bir şirkette İnsan Kaynakları Müdürü olarak çalıştım. Biraz siyaset ile uğraştıktan sonra 2004 yerel seçimlerinde aday oldum ve üç aday arasından ipi göğüsleyerek muhtarlığı kazandım. O günden beri de aralıksız olarak muhtarlık yapmaya devam ediyorum” dedi.



GECE 23.00’DE MUHTARLIĞI AÇIYORUM
Mavişehir’in resmi olarak nüfusunun 14 bin civarında olduğunu belirten Muhtar Küçükgörür, “Mavişehir’in nüfusu artmaz çünkü Mavişehir’de yıllardır konut sayısı değişmedi. Yeni site inşaatları var onlar bitince nüfusumuz artacak. Mavişehir’de 11 bine yakın seçmenimiz var. Oyların 3’te 2’sini alıyorum. Mahallemde bugüne kadar kimse ile sıkıntım olmadı. Muhtarlıkta zaman mevhumu olmadan cumartesi ve pazar günleri de muhtarlığı açıyorum. Gece 23.00’de bana telefon eden vatandaşlarımız oluyor. Beni arayıp bana tebligat gelmiş uyuyamıyorum denince empati kurup kendimi vatandaşın yerine koyuyorum. Bana aynısı yapılsa ve o saatte bana muhtar tebligatı verse sevinirim diyorum ve vatandaş niye sevinmesin diyorum. Böyle olunca muhtarlığı açıp vatandaşlara tebligatını ulaştırıyorum. Vatandaşlar evden bile gelip tebligatlarını alabiliyorlar” diye konuştu.
“MAVİŞEHİR’İN BAŞBAKANI”
Karşıyaka’nın önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın kendisine ‘Mavişehir’in Başbakanı’ diye takıldığını aktaran Muhtar Küçükgörür, “Ben de başkana ben haddimi bilirim başkanım. Ben alt tarafı muhtarım diyordum. Bir dönem daha gider mi gitmez mi bilmiyorum ama yaşım da ilerledi artık... Muhtarlık yapmak benim açımdan sıkıntı değil. Bir gün vatandaşın biri geldi ve ben seni sevmiyorum, eşim sana oy verdi ama ben sana oy vermedim dedi. Peki, neden oy vermediniz dedim. Herkes karşıdan birini sever ya da sevmez ben seni bir türlü sevemedim dedi. Yarım saat kadar oturduktan sonra çıkarken ama bundan sonra tamam oyumu artık sana vereceğim, seni yanlış tanımışım dedi. Son yapılan seçimlerde insanlar çekinmeden bana oy verip vermediklerini söylediler. Bende onlara hizmette herhangi bir kusur etmedim. İnsanlar açık yüreklilikle kime oy verip vermediklerini söylüyorlar. Bu da benim hoşuma gidiyor” ifadelerini kullandı.
OKULLARA KİTAP BAĞIŞLIYORUZ
Muhtar Küçükgörür, muhtarlığının ilk döneminden itibaren ihtiyacı olan okullar için kitap bağışı toplayıp, kütüphane yaptıklarının altını çizerek, “Kitap bağışı toplama projesi aklımda olan bir şeydi. Mavişehir’de kitap okuma oranı yüksek olduğu için insanların çok fazla kitap bağışı yapabileceğini düşündüm. Çok sayıda ansiklopedi bağış olarak geldi. Bunun yanında gelen eski dergileri biz kitapçılara verdik. Onlardan da eski dergilerin yerine okul kitabı ve hikaye kitabı aldık. Bugüne kadar çok sayıda okula kitap bağışında bulunduk. En son Nafiz Gürman Mahallesinde Cemil Atlas İlkokulunun kütüphanesine katkıda bulunduk. Mahalle sakinlerimizden Emekli Albay Hasan Zeki Sungur, arkadaşımız bu işi koordine ediyor. Hasan Zeki Sungur, arkadaşımız hem maddi hem de manevi olarak bu projeye destek veriyor. Kütüphane açılacak olan yerde kendi cebinden kütüphane rafı yaptırdığımız da oluyor. Onun bu konuda emeğinin çok fazla olduğunu söylemeliyim” şeklinde konuştu.
SOKAK HAYVANLARINA BAKIYORUZ
Mavişehir’de hayvan sevgisinin çok üst düzeyde olduğunu sözlerine ekleyen Muhtar Küçükgörür, “Burada çok sayıda sokak hayvanı var. Özellikle kedi sayısı oldukça fazla. Kedi evi ve mama konusunda da girişimlerimiz oluyor. Mahallemizde yaşayan hayırseverler bu konuda çok yardımcı oluyor. Hayvanların tedavisi ve kısırlaştırma konusunda Karşıyaka Belediyesi ile çalışıyoruz. Mavişehir’de yüzün üzerinde kedi evimiz var. Kediler sadece site dışında değil. Site içinde de çok fazla kedi besleyen aile var. Buradaki insanlar kendi evlerinde baktıkları kedilerin yanında sokaktaki kedi ve köpeklere de bakıyorlar. Ayda 2 bin liraya kadar sokak hayvanları için mama alımı yapılabiliyor. Ayrıca muhtarlık binasında da kedileri görebiliyorsunuz. Onlarla birlikte muhtarlıktaki işlerimi yürütüyorum. Aynı zamanda evimde de kedi besliyorum.
WEB SİTESİ DE İSTİYORUZ
Muhtarlığın sosyal medya hesabının Şubat 2019’da açıldığını belirten Muhtar Küçükgörür, “Sosyal Medya hesabı ile Birinci Azamız Ali Çağdaş Baray ilgileniyor. Karşıyaka’da bizden başka sosyal medya hesabı olan muhtarlık yok. İzmir genelinde var mı onu bilmiyorum. Bu hesapta mahallemiz ile ilgili ne var ne yoksa yansıtmaya çalışıyoruz. Her şey gün ve gün paylaşılıyor. Belediye hesapları nasıl ise biz de o şekilde çalışıyoruz. Mahallede olup biteni veriyoruz. Birçok ilçe belediyeden de aktif durumdayız. Tunç Başkan, muhtarlarla toplantı yapmıştı. Bende ondan her muhtarlığa web sayfası istedim. Kullanacak olanlara bir web sayfası hazırlayın dedim. Belediye destek olursa muhtarlığın web sayfası da olacak” dedi.
BİZ HEP MAĞDURUZ
Mavişehir Mahallesi’nin sorunlarından da bahseden Muhtar Küçükgörür, “Tramvay sefer başlayınca taksi dolmuşlar kaldırıldı. Ancak onun yerine başka bir alternatif ulaşım aracı konulmadı. Karşıyaka Belediyesi ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden buraya bir ring servisi istedik. Ancak gerekli yardımı alamadık. Bostanlı İskele’den Çiğli istikametine 10’dan fazla otobüs hattı var. İki tanesini daha Mavişehir içine yönlendirin dedim. Ancak sadece 227 ve 821 no’lu hatlar buraya giriyor. O zaman bizim 4 tane aracımız olabilir dedim. Bana diğer duraklarda bekleyen vatandaşlar mağdur olur diye cevap verdiler. Bende onlara biz hep mağduruz dedim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekilinin yanı sıra Mavişehir’de oturan ayrıca 6 tane belediye meclis üyesi var. Bu kadar belediye bürokratının oturduğu yerde bu sorunun çözülmesi lazım. Ben bu işe böyle bakıyorum” diye konuştu.