Sayfa Yükleniyor...
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, mevcut anayasanın artık Türk milletine biçilecek bir anayasa olmadığına işaret ederek, Şu anki anayasa toplamda 17 defa değişti. Gecekondu gibi bir anayasa yani dedi
ÖZKAN PEKÇALIŞKAN
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, partisinin Bornova İlçe Teşkilatının gerçekleştirdiği 16 Nisan Referandumu Bilgilendirme Toplantısında partilileri ile buluştu. Toplantıya MHP İl Başkanı Necat Karataş, MHP Bornova İlçe Başkanı Av. İbrahim Yayla, muhtarlar, partililer, ilçe teşkilatı mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Toplantının açılışında konuşan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, neden evet dediklerini partililere anlattı. Karataş, Türkiye siyasi tarihinden örnekler veren ve seçilemeyen TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlarını örnek gösterdi. MHPnin Türkiyenin bölünmez bütünlüğü ve payidar kalması için kurulduğuna dikkat çeken Karataş, Alparslan Türkeş zamanından başlayarak Başbuğ Alparslan Türkeşin izindeyiz. 1974 seçimlerinde TBMMde başkan seçilmesi için yeter sayı hiçbir partinin çoğunluğunda değildi. Defalarca oylama yapıldı ve TBMM Başkanı seçilemedi. Bu sebepten dolayı merhum Başbuğ Alparslan Türkeş, o dönemki Meclis Başkanının seçilmesinde CHPye destek vermiştir. Yine 2007 yılında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezerin görevi bitince mecliste AK Parti ve CHP vardı. CHP, Abdullah Gülün Cumhurbaşkanı olmasını istemedi. E-muhtıra ile TSKnin sitesinde yayınlanan yazıda gözdağı verildi ve Cumhurbaşkanı seçilemedi. Devlet Bahçeli o zaman bu işin mecliste olmasını istedi. Ancak olmadı ve 22 Temmuzda seçime gidildi. Seçimlerden sonra MHPde meclise girdi. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı seçimine gidilirken MHP kendi adayına oy verdi AK Parti kendi adayı olan Abdullah Güle verdi. CHP seçimlere girmedi. Daha sonra da Cumhurbaşkanının halkın seçmesi gündeme geldi ve değişiklik yapıldı. O tarihten sonra da ilk yapılan seçimde Cumhurbaşkanını halk seçti dedi.
İSTİKLAL SAVAŞI GİBİ
İl Başkanından sonra kürsüye gelen ve konuşmasına başlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ise MHPnin konulara hassas yaklaştığına dikkat çekerek, MHP bu dönemde insiyatif aldı ve 16 Nisanda devlet için, millet için Türklüğün bekası için evet demeye karar verdi. Olaylara seyirci olmamızı kimse beklemezdi herhalde. Terör örgütleri ve diğer Türkiye düşmanı kim varsa hepsi üstümüze geliyor. Şu anda ortada İstiklal Savaşı öncesi gibi bir durum var. Her birinizin siyasi düşüncesine saygı duyuyorum. Ancak şimdiki anayasa Kenan Evren Anayasasıdır. Bu anayasa ile astığı astık kestiği kestik bir cumhurbaşkanı modeli oluştu. Bu anayasa bir sürü cumhurbaşkanı tarafından farklı şekilde kullanıldı. Bu anayasa artık Türk milletine biçilecek bir anayasa değildir. Toplamda 17 defa bu anayasa değişti. Gecekondu gibi bir anayasa yani. Bu anayasanın neresine dokunalım? Hep bir ihtilal ile mi anayasa yapalım. 15 Temmuzu yapanlar bu anayasayı böyle mi kullanacaklardı? ifadelerini kullandı.
MHP ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANDI
Tanrıkulu, 7 Haziran seçimlerinden sonra yüzde 60lık bloğa evet denseydi partililerin kendilerine hesap soracağını belirterek, O dönemde hükümet için AK Parti ile anlaşılamadı. Bize seçim hükümeti sunuldu. 1 Kasımdan sonra MHP üzerinde oyunlar oynandı ve bugünlere geldik. 15 Temmuz öncesi yaşadığımız sıkıntıları bir biz bir de Allah biliyor. 15 Temmuzdan sonra farklı bir durum ile karşılaştık. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. F-16 pilotları TBMMyi bombaladı. Yunan bile TBMMyi bombalamadı. İnsan inanamıyor. Çok büyük badire atlatıldı. İnşallah bir daha yaşanmaz diye konuştu.
CUMHURBAŞKANI BU ANAYASADA SORUMLU DEĞİL
Yeni anayasadan örnekler veren Tanrıkulu, kendisinin bile ne diyorsam araştırılması gerektiğini ifade ederek, Meclis fesih edilecek deniyor. Böyle bir şey yok. Zırt pırt seçime gidilmesin diye karşılıklı seçime gidiliyor. Mevcut anayasada Cumhurbaşkanı Ankarayı yaksa yıksa hiçbir sorumluluğu yok. Ama bu değişiklikler yapıldıktan sonra yaptığı her ihracattan sorumlu olacak. HSYK yapısı değişmiş, iki askeri üye gidiyor onu da meclis seçiyor. Buna bazı hakimler ve savcılar karşı çıkıyor. Niye karşı çıkıyorlar kendi düzenleri bozulduğu için karşı çıkıyorlar. Bu ülke hepimizin ortak derdidir. MHP, milli meselelerde milletin içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtulması için inisiyatif alır, birileri başkan olsun diye değil şeklinde konuştu.
ÖNYARGILARI BİR KENARA BIRAKIN
Tanrıkulu son olarak, referandum meselesinin farklı bir mesele olduğunu ve önyargıları bir kenara bırakılması gerektiğinin altını çizerek sözlerini şöyle bitirdi: Alışkanlıkları değiştirmek atomu parçalamaktan daha zor. Biz biraz deli divaneyiz ama vatanın milletin delisiyiz. Koltuk sevdalısı değiliz. Olsaydı daha önceden olurdu. Hedef Türkiyenin kazanmasıdır. Huzurun ve istikbalin vekaleti yoktur. Bizim gidebileceğimiz yer yok. Burası sonuna kadar nefesimizi vereceğimiz yerdir. Dışarıda hesapları olanların gideceği yeri olabilir ama bizim yok. Kimse de bunu kabul etmez.
Haber Merkezi