Sayfa Yükleniyor...
Denizbank, İzmir Ticaret Borsası öncülüğünde hayata geçirilen ve tarımın Silikon Vadisi olma vizyonuyla hareket eden İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’nin (İTTM) iş ortağı oldu
ÖZKAN PEKÇALIŞKAN
İzmir Ticaret Borsası (İTB) ile Denizbank, tarımda yeni bir iş birliğine imza attı. Denizbank, İzmir Ticaret Borsası öncülüğünde hayata geçirilen ve tarımın Silikon Vadisi olma vizyonuyla hareket eden İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’nin (İTTM) iş ortağı oldu. İTB’nin tarımı sürdürülebilir, rekabetçi ve verimli hale getirmek için bilişim teknolojileri temelli çözümlerin geliştirileceği girişimcilik ekosistemini güçlendirme amacını taşıyan İzmir Tarım Teknoloji Merkezi Projesi (İTTM) İZQ İnovasyon Merkezinde imzalanan iyi niyet ve iş birliği anlaşmasına İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Denizbank Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak ve Denizbank Finansal Hizmetler Grubu iştiraki NEOHUB Genel Müdürü Gürhan Çam katıldı.
EKOSİSTEME DEĞER KATILACAK
İmza töreninde konuşan İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir Tarım Teknoloji Merkezi için kurulacak şirkete ortaklık beyanını içeren bu anlaşmayla İzmir’in tarım alanında teknolojiyle bir arada hizmet vereceğini söyledi. Toplam 2 yıllık projenin tüm hızıyla ilerlediğini aktaran Kestelli, “İçinde finans sektörü, telekominikasyon gibi çok ortaklı bir şirket yapısı öngördük. Denizbank da bu projenin bir parçası olmayı kabul etti. Tarım alanında yenilikçi tarım araçları geliştiren dinamik bir banka olan Denizbank’ın ortaklığı ile eko sisteme değer katılacak” diye konuştu.
HAYALİMİZ TEKNOLOJİ İHRACATI
Denizbank Finansal Hizmetler Grubu iştiraki NEOHUB Genel Müdürü Gürhan Çam da bankacılık ile finansal sistemi birbirine bağlamak üzere harekete geçtiklerini belirterek, “Denizbank olarak tarım konusunda elimizden geleni yapacağız. Hayalimiz ise ilerleyen süreçte teknoloji ihracatı yapmak. Girişimcilere katkı sunacaklar. Teknolojiyi ve ortak akılı birlikte yürüteceği. Parasal bir desteğimiz de olacak ama daha da önemlisi yurt dışına açılmak ve ihracat yapabilmek olacaktır. Bu projeye sermaye anlamında değil bilgilerin güç birliği yapması önemli. Her sene 350 ürünü yakından izliyor, 20 bin işyerimiz ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Yani tarım dünyasında neler olduğunu yakından takip ediyoruz. Biz bilgilerimizi üreticilere ve yeni yatırımcılara aktaracağız. Blokchain zincirini de tarım sektörüne yönelik bir yapı oluşturacağız. Start up hızlandırma programında tarım da yer alıyor. Proje İzmir Kalkınma Ajansı ile birlikte şirketimizi kuracağız. Kamusal destekler ve sermaye yapısıyla ortak bir sermaye yapısıyla bu yapıyı değerlendireceğiz” dedi.
GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİ GÜÇLENDİRECEK
Denizbank Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak da tarımı sürdürülebilir, rekabetçi ve verimli hale getirmek için bilişim teknolojileri temelli çözümlerin geliştirileceği girişimcilik ekosistemini güçlendirme amacını taşıdıklarını söyledi. Finansmana erişimin çiftçinin sorunlarında beşinci sıraya kadar düştüğüne dikkat çeken Koçak, “Çiftçi daha çok ürünün fiyatı ne olacak diye soruyor. İşte burada borsalar devreye giriyor. Sizlerin oluşturduğu ve bizlerin de bir parçası olduğumuz bu ekosistem bir taraftan üreticiye hizmet ederken diğer taraftan tüketiciye de hizmet ediyor. Çünkü ürün fiyatları günün sonunda tüketici olarak ürün fiyatları bizi de etkiliyor” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi