Sayfa Yükleniyor...
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda erkek ayakkabı tasarımı kategorisinde ilk 3 ödülün tamamını kazanan İzmirli genç tasarımcılar, başarı belgesi ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi
E. ÇAĞLA GENİŞ
İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda erkek ayakkabı tasarımı kategorisinde ilk 3 ödülün tamamını İzmirli tasarımcılar kazandı. Yarışmada; Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Oya Cevizkaya birinci olurken, Kaan Eratalay ikinci, Alparslan Şendağlı ise üçüncü oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Yunus Emre Yürekli ve Ece Pınar Demirel ise 3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda finale kaldı. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, İzmirli genç tasarımcıları başarılarından dolayı ödüllendirdi. Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen toplantıya 3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda derece giren tasarımcılarla birlikte; Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar ve yönetim kurulu üyeleri, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Nesrin Önlü, Aksesuar Tasarımı Anasanat Dalı Başkanı Öğr. Üyesi Dr. Neşem Ertan Ayata, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Öznur Enes, Pelin Demirtaş Dikmen, Canan Erdönmez ve Mustafa Kula da katıldı.
POTANSİYEL YARATAMIYORUZ
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, “İhracatçı birliklerinin tasarıma olan desteğini biliyorsunuz. 7 senedir deri tasarım yarışması düzenliyoruz. 2018’de yarışmayı organize edemedik 2019’a sarkıtmak zorunda kaldık. Biz yeteri kadar sizlere önem veremiyoruz, iş sahibi edemiyoruz. Tasarımcıları sektöre entegre edebilmek üzerine biraz daha çalışmamız lazım. İzmir’in başarılı olabileceği bir konu ama yeteri kadar potansiyel yaratamıyoruz. Workshop alanı için elde kalmış makineleri hibe edelim, bir tesis kuralım ve çocuklar istedikleri zaman gidip çalışsınlar denemeler yapsınlar. Işıkkent’te bunu yapabilirsek sektöre de yakın olurlar. Staj konusunda da elimizden gelen desteği size vereceğiz. Okula gelip derslere de katılabiliriz. İhracat ve sektörle ilgili bir şeyler anlatırız öğrencilere. Sektörün en büyük sıkıntısı tasarım. Bunun için her zaman destek vermeye hazırız. Dünyada sanayinin gidiş yönü otomasyona gidiyor. Tüm tasarımların bu sistemlere uygun olması gerekecek. Bu takım çalışmasının daha iyi sonuçlar çıkaracağına inanıyorum. 2019 başlarından itibaren startı verip sonlarına doğru sonlandıracağız. Deri fabrikalarımızın geleceği açısından tasarımlar önemli” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi