Sayfa Yükleniyor...
Kovid-19’un Türkiye’de de görülmesinin ardından diğer tüm sivil toplum kuruluşları gibi İzmir TOG’da dijital ortamdan erişimi sağlayarak dayanışmaya devam ediyor
SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER
Sıkıntılı karantina sürecinde tüm gönüllü çalışanlarının sağlığını koruyabilmek adına evden hizmet verme yoluna giden İzmir Toplum Gönüllüleri (TOG), faaliyetlerini dijital ortama taşıdı. Binlerce toplum gönüllüsü genç, online araçları kullanarak çalışmalarına devam ederken projelerin içerikleri de dijitale uygun hale getirildi. Gençler, konuyla ilgili resmi bilgilendirmelerin yakından takip edildiğini, gelişmeler ve alınan tedbirlere ilişkin tüm iç ve dış paydaşların yakın koordinasyon halinde çalışmaları sürdürdüğünü kaydetti.
KAMUOYUNA SESLENDİLER
Dijitalde ‘iyiliğin’ halen devam ettiğini vurgulayan toplum gönüllüsü gençler, şöyle bir ortak açıklamada bulundu: “Kovid-19’un ülkemizde de görülmesinin ardından tüm gönüllü ve çalışanlarımızın sağlığını koruyabilmek adına, Sağlık Bakanlığının ilgili açıklama ve önerileri çerçevesinde Toplum Gönüllüleri Vakfı olarak hayata geçirdiğimiz tedbirlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek isteriz. Türkiye’de ilk vakanın tespit edilmesinden önce çalışanlarımıza yönelik olarak vaka görülen ülkelere seyahat kısıtlaması, yurtdışından dönenlere 14 gün evden çalışma zorunluluğu getirilmiş, tüm ofislerimize dezenfektan ve resmi bilgilendirmeler asılmış ve tüm çalışanlarımıza maske dağıtılmıştır.”
HEPSİ ELEKTRONİK ORTAMDA
İlk vakanın tespitinin hemen ardından, 11 Mart 2020 tarihi itibariyle, İstanbul, Ankara, İzmir ve Samsun’daki merkezlerinde 27 Mart 2020 tarihine kadar evden çalışma uygulamasına geçildiğini belirten gençler, “Bu 2 haftalık süreç tamamlanmadan yapılan değerlendirmeler sonucunda evden çalışma uygulaması 13 Nisan’a kadar uzatılmış ve 2 haftalık periyotlar halinde değerlendirilmesine karar verilmiştir. TOG profesyonel çalışanları, çalışmalarını elektronik ortamda yürütmektedirler. Evden çalışma süresi boyunca ofis kullanımı, yurtiçi seyahatler ve yüz yüze toplantılar minimuma indirilmiş, zorunlu hallerde ofise giriş-çıkış saatleri 11.00-16.00 olarak sınırlandırılmıştır” açıklamalarına yer verdi.
İÇERİKLER DİJİTALE UYGUN
İlköğretim ve üniversite eğitim takvimlerinde yapılan değişiklikler sebebiyle TOG’un faaliyetlerinin dijital ortama taşınma sürecinin devam ettiğini belirten gönüllüler, “Toplum Gönüllüsü gençler online araçları kullanarak çalışmalarına devam ederlerken projelerimizin içerikleri de dijitale uygun hale getirilmektedir. Konuyla ilgili resmi bilgilendirmeler yakından takip edilmekte, gelişmeler ve alınan tedbirlere ilişkin tüm iç ve dış paydaşlarımızla yakın koordinasyon halinde çalışmalarımız sürdürülmektedir” ifadelerini kullandı.
ONLAR İYİLİK PEŞİNDE KOŞUYOR
Toplum Gönüllüsü gençler, farklılıklara saygı, şeffaflık ve hesap verebilirlik, yerel katılım, ekip çalışması, yaşam boyu öğrenme ve girişimcilik ilkeleri doğrultusunda; gençlerin öncülüğünde, yetişkinlerin rehberliğinde sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyor. TOG, çevresindeki sorunlara çözüm üretebilen, kendine güvenen, girişimci ve duyarlı Toplum Gönüllüsü gençlerin katkılarıyla, toplumsal değişimi yaratarak, toplumsal barışa ulaşmayı hedefliyor.
BİNLERCE ETKİNLİK HAYATA GEÇİRİLİYOR
TOG Gençlik Merkezleri’nde ise 15 – 25 yaşları arasında mahallelerde yaşayan gençlerin kişisel gelişimini destekleyen çalışmalar yapılıyor. Bu merkezler gençlerin birey olarak kendi özerkliğini kazanmasını, kendi fikirlerini hayata geçirmesini ve yaşamlarını iyileştirici yeni olanaklarla tanışmasını sağlıyor. TOG Gençlik Merkezleri’nde danstan fotoğrafa, müzikten İngilizceye kadar atölye çalışmaları, danışmanlık hizmetleri, doğa kampları, uluslararası hareketlilik projelerine katılım gibi etkinlikler hayata geçiriliyor.
Haber Merkezi