“Türk çocukları dünyayı değiştirebilir”

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, bir basın toplantısı düzenleyerek İzmirli gazetecilerle bir araya geldi. Pehlivanoğlu, “Gençlere fırsat verilirse dünyayı değiştirebilirler” dedi


  • Oluşturulma Tarihi : 10.04.2019 10:17
  • Güncelleme Tarihi : 10.04.2019 10:17
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
“Türk çocukları dünyayı değiştirebilir” haberinin görseli

BURCU YANAR
Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan ve 1928 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk Eğitim Derneği’ne (TED) bağlı okullardan biri olan TED İzmir Koleji, Türkiye’nin eğitim yoluyla gelişmesine katkıda bulunarak bulundukları bölgenin eğitim seviyesini yükseltmek ve maddi olanakları sınırlı ancak başarılı olan çocuklara eğitim olanağı sağlıyor. Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu İzmirli basın mensuplarıyla bir araya gelerek “Genç nüfusu eğer eğitmezseniz bir tehdide dönebiliyor. Bu tehdidi ortadan kaldırabilmemiz için yetkin ve adaletli bir eğitim vermemiz gerekiyor. Türk evlatları, eğer fırsat verilirse dünyayı değiştirebilir” diyerek şunları söyledi: “Baktığınız zaman Cumhuriyeti kuran kadrolar her sektörde bir öncü kurmuşlar. Türk Hava Kurumu, Kızılay gibi, Türk Eğitim Derneği gibi. Bugün Türkiye’de 41 tane okulumuz ve 1 tane üniversitemiz var. Biz niye illerde okullar açıyoruz buna gelecek olursak, o illerdeki rekabet ortamlarını değiştiriyoruz, o ildeki yoksul ve başarılı çocukları bizim okullarımızda okutuyoruz ve kendi sivil toplum yetkinliğimizi de o ile yansıtıyoruz.” 
“HİBRİT İNSANIN YOLUNU AÇIYORUZ”
“Amacımız yetkin ve nitelikli bir eğitimi ortaya koymak” diyen Pehlivanoğlu, “Bu çok da kolay bir şey değil çünkü Türkiye’de öğretmen yetiştirme meselesi diye bir şey yok. Diploma verme meselesi var. Bir kişinin sosyal zekası gelişmediği zaman test ve tost arasına sıkışmış bir nesil olma dışında hiçbir şey olmayacağını biliyoruz. Biz, kaç tane birinci çıkarttığımıza değil; okuttuğumuz öğrencilerin bireysel kazanımlarına bakıyoruz” şeklinde konuştu. Türkiye’de burs vermenin para vermekle eşdeğer olduğu gibi bir algı olduğunu da söyleyen Pehlivanoğlu, “Tabi ki bir öğrenci için para önemli ama TED’in burs stratejisi önce yetkin çocuk yetiştirmektir. Hedefimiz bu şekilde 10 bin tane çocuk yetiştirmek ve bu yetiştirilen 10 bin çocuğun 1 milyon tane çocuğun hayatını etkileyeceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi. Pehlivanoğlu, TED Okulları’nın akademik başarının yanı sıra yaşamda sürdürülebilirliği, uyumu ve ilerlemeyi sağlayan temel becerilerin de geliştirilmesi amacıyla, öğrencilerin erken yaşlardan itibaren ‘ilgi alanları’ diye adlandırılan ve asıl müfredatın dışında öğrencinin kendisini ifade edebildiği en önemli alan olan ‘seçmeli dersler’ ve ‘sanat-spor’ alanlarını daha etkin hale getirerek “hibrit insan” olabilmesinin yolunu açtığını da vurgulayarak “21. yüzyılda hibrit nesil önemli. Akademik olarak bir noktaya gelmiş ama daha fazla sosyal ve kültürel zekaya sahip bir nesil önemli. Bu nesli sağlamak için burs sistemimizi yaygınlaştırıyoruz. Fırsat eşitliğini sağlamamız gerekiyor. Bunu bilinçli yaparak gerçekleştirebiliriz” diye belirtti.