Türk Tabipleri Birliği: Şiddetsiz bir ülke, şiddetsiz bir sağlık ortamı istiyoruz

Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümünde önemli mesajlar veren hekimler, ‘şiddetsiz bir ülke, şiddetsiz bir sağlık ortamı’ talebinde bulundu


  • Oluşturulma Tarihi : 18.04.2025 11:37
  • Güncelleme Tarihi : 18.04.2025 11:37
  • Kaynak : SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Türk Tabipleri Birliği: Şiddetsiz bir ülke, şiddetsiz bir sağlık ortamı istiyoruz haberinin görseli

Gaziantep’te 17 Nisan 2012 tarihinde bir hasta yakını tarafından görevi başında katledilen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü, Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından ‘Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü’ ilan edilmişti. TTB ve tabip odaları, Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında birçok ilde sağlık emek-meslek örgütleri, uzmanlık dernekleri ile anma ve basın açıklamaları düzenledi.
Dr. Ersin Arslan için ilk anma mezarı başında yapıldı. Anmada TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Alpay Azap, II. Başkanı Dr. Pınar Saip, Genel Sekreteri Dr. Önder Okay, Merkez Konseyi üyeleri Dr. Ali Karakoç, Dr. Ali Kanatlı, Dr. Ali Osman Karababa, Dr. Ayşegül Ateş Tarla, Dr. Güzide Elitez, Dr. Mehmet Şerif Demir, Dr. Murat Erkan ve Dr. Nilüfer Ustael ile Gaziantep-Kilis Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kazım Doğan Eroğulları, Yönetim Kurulu üyeleri, Dr. Ersin Arslan'ın ailesi ve yakınları yer aldı.

ŞİDDET SONA ERENE KADAR MÜCADELE SÖZÜ…

Eş zamanlı basın açıklamasını okuyan TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Ayşegül Ateş Tarla, toplumda yaygınlaşan şiddet iklimine ve özel olarak sağlıkta yaşanan şiddet olgularına karşı topyekun, kararlı ve samimi bir mücadele yürütülmesinin zorunlu olduğunu dile getirdi. İllerde yapılan basın açıklamalarında ise Dr. Ersin Arslan şahsında sağlıkta şiddet sonucu yaşamını yitiren sağlık çalışanları anılarak sağlıkta şiddet sona erene kadar mücadele sözü verildi. 
Açıklamada, “Her yıl olduğu gibi bugün de kaybettiğimiz meslektaşlarımızın ve ekip arkadaşlarımızın anıları önünde saygı ile eğiliyoruz. Şiddetin olmadığı bir sağlık sistemi kurmak mümkün! Bunun için; Performans sistemi kaldırılmalı, ekip çalışmasını özendiren nitelikli çalışma düzenine geçilmelidir. Randevular hastaya yeterli süre ayrılacak şekilde düzenlenmelidir. Sağlık kurumlarında yeterli sayıda güvenceli sağlık çalışanı görevlendirilmelidir. Sağlık kurumlarında güvenli çalışma koşulları sağlanmalıdır. Merkezi şikayet hatları kaldırılmalıdır. Acil servislerde sadece acil hastalara hizmet verilmelidir. TTB’nin önerdiği caydırıcı yasa teklifi hayata geçirilmelidir. Şiddetsiz bir ülke, şiddetsiz bir sağlık ortamı istiyoruz!” çağrısı da yapıldı. 

Yazarımız Kim ?

SULTAN GÜMÜŞ KAYA