Türkiye'nin ilk PLM merkezi Ege'den

Ege Üniversitesi Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi,  Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi üst yönetimi ve sanayi sektörünün önde gelen temsilcilerinin katıldığı törenle ile hizmete açıldı


  • Oluşturulma Tarihi : 05.09.2015 08:09
  • Güncelleme Tarihi : 05.09.2015 08:09
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Türkiye'nin ilk PLM merkezi Ege'den

NİLGÜN TAZE

Türkiye’nin ilk Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGE-PLM), Ege Üniversitesi’nde açıldı. Product Lifecycle Management (PLM)’nin Türkçe karşılığı olan “Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi” bir ürüne ait tüm mühendislik, imalat ve bakımına yönelik bilgileri, dijital ortamda saklayıp, kontrol edip, farklı profildeki kullanıcıların hizmetine sunan bir platform olarak nitelendiriliyor.  PLM aynı zamanda bir ürünün fikir aşamasından başlayarak, ömrünü tamamlayıp, sökülüp yeniden dönüşümüne kadar tüm süreçlerin yönetilmesinde de kullanılmakta. Beyaz eşyadan, uzay teknolojisine ve savunma sanayisine kadar uzanan geniş bir yelpazede kullanılan PLM uygulamalarının etkin olarak kullanıldığını belirten Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi’nin 60. yılında yeni bir heyecanla yeni hedefinin çok az bir bölümünü gerçekleştirmeye yelken açtığını ifade ederek, “Aslında uçmaya başladı demek gerekiyor. Biz Ege Üniversitesi olarak sorumluluklarının farkında olan bir üniversiteyiz ancak herkes gibi bazı gözlemlerimiz var. Dünyada çok büyük bir rekabet var. Ayakta durabilmek için bu rekabete neyin neresinde ne kadar ve ne kadar dik durabildiğimize bakmamız gerekiyor. Son günlerin moda lafıyla belki söylersek bu uluslararası rekabet El Nino kasırgası gibi. Birey olarak, aile olarak, üniversite olarak, kent olarak, bölge olarak ve ülke olarak uluslararası rekabette dik durabilmek için her zamankinden daha uyanık ve daha işbirliği içinde üretimde, dimdik ayakta durmaya ihtiyacımız var. Akademilerin görevleri belli. Akademiler eğitim verir, araştırma yapar” açıklamasını yaptı.

İTHAL DEĞİL İHRAÇ EDEN OLACAĞIZ

PLM görüşmelerini sürdürürken merkez açma fikrinin kendi kendine oluşmuş gibi ortaya çıktığını söyleyen Yılmaz, projenin arkasında çok büyük bir hazırlık olduğunu belirterek, “Bölgemizi ithal eden değil ihraç eden yeni teknolojiler üreten bölge yapmak sorumluluğumuzla Ür-Ge’ye dönüştüreceğiz. Elbette o zaman paydaşlarımız sanayiciler ve diğer kuruluşlar olacak. Bizim bugün söylememiz gereken şey bu vizyonel bakışı aslında yaşamımızın tümünü ilgilendiren ürün yaşam döngüsünü bütünüyle bir projeyle, yenilikçilikle sanayinin ihtiyacına dönük bir şekle sokmak. Gerçek anlamda bütün sistemi ilgilendiren bir ürün yaşam döngüsünün içindeyiz. Dolayısıyla bu projelere herkes katılmak zorunda” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi