- Gündem
- 21.05.2025 10:31
Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Cemali Dinçer’in gerçekleştirdiği basın toplantısında, üniversitenin gelişimine ve projelerine yer verildi
SULTAN GÜMÜŞ
17’inci yaşını dolduran Yaşar Üniversitesinin hedefleri ve gelişim süreciyle ilgili bilgilendirme Movenpick Otel’de düzenlenen basın toplantısında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içinde ilk 10 arasında yer almak” sözlerine dikkati çekerken, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Cemali Dinçer, “Eğitimde İzmir’in gücü ve potansiyeli teknoloji ile bütünleşiyor” vurgusunu yaptı.
Bilim, sanat ve tasarım kültürünü benimseyen, yerel ve küresel anlamda toplumun gelişmesine katkıda bulunan bir üniversite olma misyonuyla hareket ettiklerini belirten Rektör Mehmet Cemali Dinçer, şu sözleri kullandı: “İçinde bulunduğumuz son durum itibariyle, bünyemizde 2 enstitü, 9 fakülte, 1 yüksekokul, 1 yabancı diller yüksekokulu ve 2 meslek yüksekokulu bulunmakta. 17. yılını dolduran üniversitemizde 292’si 69 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrenciler olmak üzere yaklaşık 10 bin öğrenci eğitim görüyor. Bu süreçlerin sonunda Yaşar Üniversitesi küresel ölçekte, yenilikçi ve sürdürülebilir bir üniversite olma vizyonu ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor.”
HER YIL GÜÇLENEN KADRO
“Nicelik ve nitelik olarak çoğalan öğrencilerimizin karşısına bizler de her yeni yıl güçlenen akademik kadromuzla çıkıyoruz” diyen Dinçer, “Yaşar Üniversitesinin alanında uzman kişileri kazanma politikası sayesinde, yurt içi ve yurt dışında görev yapmış deneyimli akademisyenler yeni dönemde üniversitemizi tercih ediyorlar. Üniversitemiz büyüyor, gelişiyor. Önümüzdeki akademik yılda öğrenci alacağımız yeni bölümlerimizi sizlerle buradan paylaşmaktan gurur duyuyorum: Mühendislik fakültesi bünyesinde Makine Mühendisliği Bölümü açıldı. Ayrıca, Fransız ECAM Lyon Mühendislik Okulu arasında elektrik-elektronik mühendisliği bölümünde ortak diploma projemiz hayata geçirildi ve bu akademik yıl da ilk öğrencilerini almaya başlayacak. Yükseköğretim Kurulu tarafından öğrenci alımının onaylanan proje kapsamında, İngilizce ve Fransızca yapılacak 4 yıllık eğitimin ilk 2 yılı Yaşar Üniversitesi’nde, sonraki 2 yılı ise Lyon ECAM’da gerçekleşecek. Bu eğitimin sonunda mezun olan öğrenciler, uluslararası geçerliliği olan ortak diploma sahibi olacaklar. Arzu eden öğrenciler ise ECAM’da bir yıl daha eğitim almaları halinde ECAM mühendislik diploması da alacaklar” dedi.
YÜKSELEN BİR DEĞER
Yaşar Üniversitesi olarak, siber güvenlikte milli çözümler üretilmesine katkı sağlamak için ülkemizin önde gelen savunma sanayi ve bilişim kurumlarından HAVELSAN ile işbirliği protokolü imzaladıklarını kaydeden Dinçer, “Siber güvenlikte yerli ve milli çözümler üretmek amacıyla Yaşar Üniversitesi ile HAVELSAN arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilecek Siber İstihbarat Laboratuvarı’nda, bir yandan ülkemizin siber güvenlik alanında ihtiyaç duyduğu yazılımlar geliştirilirken, bir yandan da bu alanda uzmanlar yetiştirilecek” diye konuştu. Üniversitelerinin, İzmir ve Ege’de olduğu kadar Türkiye genelinde ve yurt dışında da yükselen bir değer olmaya devam edeceğinin altını çizen Dinçer, “Ayrıca üniversite olarak, İzmir’in potansiyelini, gücünü ve olanaklarını bütünleştirerek oluşturulması planlanan teknoloji üssünde en verimli biçimde yer alarak ekosisteme katkıda bulunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” cümlelerini kullandı.
İLK 10 ARASINDA YER ALMAK
Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ise Yaşar Üniversitesi olarak 17 yılı geride bırakmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek şu sözlere yer verdi: “Üniversitemiz, Kurucumuz ve Onursal Başkanımız Sayın Selçuk Yaşar’ın ‘Bilim, Birlik, Başarı’ ilkeleri doğrultusunda, Türkiye’de çok saygın bir konum edindi. Yaşar Üniversitesi olarak hedefimiz; her zaman daha iyisini yapabilmenin ve başarmanın arayışı içinde, eğitim ve araştırma çıtasını daha da yukarıya taşımaktır. Stratejik planımızın en önemli unsurlarından olan ‘Ar-Ge, Girişimcilik ve İnovasyon’ kavramları çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla, TÜBİTAK tarafından açıklanan, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite endeksinde her geçen sene yükselişimizi devam ettiriyoruz. Hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içinde ilk 10 arasında yer almak. Yine geçtiğimiz yıl, TÜBİTAK 1601 Destek Programından yararlanmaya hak kazanan 9 üniversiteden biri olduk. Bu bağlamda Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisimizin yürüttüğü tüm faaliyetler, bir önceki yıl olduğu gibi önümüzdeki yılda da TÜBİTAK tarafından desteklenecek. Üniversitemizin organizasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile bu akademik yıl içinde ‘İzmir’de İyilik Var’ sloganı ile 103 sivil toplum kuruluşunu bir araya getirdik.” Konuşmaların ardından basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı.