Yaşar Üniversitesi akademik yıla hazır

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Cemali Dinçer, eğitimde 18 yılı geride bırakan üniversitenin elde ettiği başarıları ve yeni dönemin hedeflerini kamuoyu ile paylaştı


  • Oluşturulma Tarihi : 22.07.2019 10:40
  • Güncelleme Tarihi : 22.07.2019 10:40
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Yaşar Üniversitesi  akademik yıla hazır haberinin görseli

ÇAĞLA GENİŞ
Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Cemali Dinçer, eğitimde 18 yılı geride bırakan üniversitenin elde ettiği başarıları ve yeni dönemin hedeflerini kamuoyu ile paylaştı. Üniversiteye girmeye hazırlanan gençler ve ailelerinin, Temmuz ayında zorlu bir tercih sürecinin içinde olduklarını belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Cemali Dinçer, tercihte bulunacak adaylara tavsiyelerde bulundu. Eğitim ve burs imkanları hakkında bilgi veren Dinçer, burs ve indirimlerin karşılıksız ve başarıdan bağımsız olduğunun altını çizerek, “Bu yıl kontenjanımız bin 844’tür. Bu öğrencilerimize üst düzey eğitim vermek için bütün hazırlıklarımızı yaptık. Bunların yüzde 71’i burs ve indirim alacaktır. Bin 844 şanslı öğrencinin 193’ü tam burslu, 487’si yüzde 50 indirim, 629’u ise yüzde 25 indirimli okuyacak. Yalnızca 535’i tam ücretli olarak eğitimini sürdürecek” dedi. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ise, yeni yatırımlar yapmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Üniversitemizde Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurulması çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. YÖK’e başvurumuzu yaptık ve sonucu bekliyoruz” ifadelerini kullandı.



MEZUN SAYISI 12 BİNE ULAŞTI
18 yıllık bir tarihe ulaşan Yaşar Üniversitesi’nin 2018-2019 akademik yılının her anlamda çok başarılı ve parlak bir yıl olduğunu vurgulayan Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Üniversitemiz her geçen yılla birlikte güçlendi ve büyümeye devam etti. Kuruluşumuzdan bu yana mezun sayımız 12 bine ulaştı. 2008 yılında hala içinde bulunduğumuz Selçuk Yaşar Kampüsü’nü devreye aldık. Bugün öğrencilerimiz eğitim hayatlarını  son teknolojik imkanlarla donatılmış 90 bin metre kare alana sahip bir yerleşkede geçiriyor. Bazı öğrencilerimizin henüz mezun olmadan iş teklifleri almalarından dolayı çok mutluluk duyuyoruz” dedi.
TARIM FAKÜLTESİ İÇİN BAŞVURU
Yaşar Üniversitesi olarak yeni yatırımlar yapmayı da hedeflediklerini söyleyen Yiğitbaşı, “Tarım alanında yenilikler hedeflemekteyiz. Buna bağlı olarak üniversitemizde Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurulması çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. YÖK’e başvurumuzu yaptık ve sonucu bekliyoruz. Amacımız katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, gen kaynaklarının korunması, nanoteknoloji ve biyoteklonojiyen yönelik araştırmalara öncelik verilmesi… Endüstri Devrimi olarak isimlendirilen ve insanlarla robotların bir arada çalışacağı bir geleceğe doğru hızla ilerliyoruz. Böyle bir ortamda fark yaratabilmek için 21. Yüzyıl becerilerine sahip olmak gerekecek. Yaşar Üniversitesi’ni tercih edecek öğrencilerimizin eğitimini aldıkları bölümlerin yanı sıra bu becerileri de elde edeceğine inanıyoruz. Özetlemek gerekirse Yaşar Üniversitesi’nde öğrencilerimizin geleceği güvende” ifadelerini kullandı.
MÜFREDAT VE AKADEMİSYEN DONANIMI ÖNEMLİ
Üniversite adayı gençler ve ailelerinin bugünlerde zorlu bir tercih sürecinden geçtiğini hatırlatan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Cemali Dinçer ise, “Temmuz ayı tercih dönemi. Bu ayda adaylar ve aileleri büyük stres altındadır. İki kritik karar iç içedir. Yüksek öğretimlerine hangi bölümde devam edecekleri önemli bir karar. Diğeri ise hangi üniversitede eğitimlerini sürdürecek olduklarıdır. Bu bağlamda İzmir, üniversite okumak için Türkiye’deki en önemli şehirdir. İzmir, çevresel ve sosyal olanakları ile öğrencilerin okumak istediği bir şehir. Bu bağlamda Yaşar Üniversitesi de, üst düzey teknik altyapı sağlayacak imkanlara sahiptir. Bu dönemde yüzlerce kişi beni arar, mail atar. Çok çeşitli sorular sorulur. Ortak özellik ise şu: ‘Ben nasıl bir program bitirmeliyim ki, gelecekte ayaklarımın üzerinde durayım?’ Tercih döneminde öğrenciler ve aileleri, üniversiteleri araştırıyorlar. Şunlara dikkat etsinler. Hangi programı seçerseniz seçin hepsinin bir müfredatı var. Önemli olan bunların güncel ve çağdaş olması. Bunları yönetecek akademisyenlerin de yeterlilikleri çok önemli. Buna dikkat etmeleri lazım” şeklinde konuştu.
AKADEMİK YAPILANMAMIZI TAMAMLADIK
Fiziki olanakların önemine de değinen Dinçer, “Teknolojik altyapılarının iyi olması lazım. Müfredatımıza, akademik kadromuzun yetkinliğine ve fiziki altyapımıza çok önem veriyoruz. Yaşar Üniversitesi, 2011 yılından itibaren akademik faaliyetlerini sürdürüyor. 2 endüstri, 7 fakülte, 2 yüksek okul, 2 meslek yüksek okulu olmak üzere akademik yapılanmamızı tamamlamış bulunuyoruz” dedi.
BU YIL KONTENJANIMIZ BİN 844
Şu an üniversitede eğitim gören 9 bin 500 öğrencinin yüzde 65’inin burs ya da indirim aldığını belirten Dinçer, şunları söyledi: “Bu yıl kontenjanımız bin 844’tür. Bu bin 844 öğrencimize üst düzey eğitim vermek için bütün hazırlıklarımızı yaptık. Bunların yüzde 71’i burs ve indirim alacaktır. Bin 844 şanslı öğrencinin 193’ü tam burslu, 487’si yüzde 50 indirim, 629’u ise yüzde 25 indirimli okuyacak. Yalnızca 535’i tam ücretli olarak eğitimini sürdürecek. Her yıl akademik programlarımızı zenginleştirmeye çalışıyoruz. Meslek Yüksek Okulu bünyesinde çok yeni bir program açıyoruz. İş Sağlığı ve Güvenliği. İş bulma olanağı çok fazla olan bir akademik programdır. Ayrıca Fransız ECAM Lyon Mühendislik Okulu arasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde ortak diploma projemiz bu akademik yılda da öğrenci alımını sürdürecek. Üniversitemiz İzmir ve Ege’de olduğu kadar Türkiye genelinde ve yurtdışında da yükselen bir değer olmaya devam edecek. Ayrıca üniversite olarak, İzmir’in potansiyelini, gücünü ve olanaklarını bütünleştirerek oluşturulması planlanan teknoloji üssünde en verimli biçimde yer alarak ekosisteme katkıda bulunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
KARŞILIKSIZ VE BAŞARIDAN BAĞIMSIZ
Burs imkanları hakkında bilgi veren Dinçer, “Burslar ve indirimler karşılıksız olup 4 yıllık lisans programı içindir. Bölümlerimizde yaygın dil İngilizcedir. Hazırlık programımız mevcuttur. 1 yılı hazırlık okulunda olmak üzere 4 yıl lisans dahil karşılıksız ve başarıdan bağımsızdır, kesilmez. Burs çeşitliliklerimiz çok fazladır. Spor burslarımız için koşular yüksek milli sporcu olmak gibi… Her alanda değil. Öncelikli olarak yer aldığımız basketbol voleybol tenis yüzme gibi alanlarda spor bursumuz var. Bir de yetenek bursumuz var. yasa gereği şehir ve gazi denilen bir bursumuz daha vardır. Akademik başarı bursunu, ilgili bölüm bazında veriyoruz. Tüm öğrencilere en yüksek akademik başarıdan düşüğe doğru diziyoruz. Bir de barınma bursumuz var. ÖSYM yılındaki dil puanına göre ilk bine giren öğrencilere oldukça modern yurtlarımızda barınma imkanı sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.