Yeni anayasaya için eşit yurttaşlık mesajı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu tarafından hazırlanan “Yeni Anayasa’ya Doğru Kurumsal Reform ve Demokrasi Kültürünün Gelişimi” raporunun tanıtımı gerçekleştirildi


  • Oluşturulma Tarihi : 31.03.2016 08:37
  • Güncelleme Tarihi : 31.03.2016 08:37
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Yeni anayasaya için eşit yurttaşlık mesajı

EMİRCAN IŞILDAK

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından hazırlanan “Yeni Anayasa’ya Doğru Kurumsal Reform ve Demokrasi Kültürünün Gelişimi” raporunun tanıtımı gerçekleştirildi.

Batı Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) tarafından organize edilen forumda tanıtılan rapor İzmir kamuoyuna sunuldu. Sunum sonrası yeni anayasa ile ilgili küçük bir panel de düzenlendi. Panelde konuşan Fuat Keyman ve Bekir Ağırdır, ‘Eşit yurttaşlık’ vurgusu yaptı.

“TERÖR EKONOMİYİ HEDEFLİYOR”

BASİFED Başkanı Levent Akgerman organizasyonun açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yaşanan terör olaylarına vurgu yapan Akgerman, “Ülkenin doğusunda ve güneydoğusunda yaşananlar, ülke ekonomisini olumsuz etkilemektedir. Bütün bu olumsuz koşullara rağmen yapmamız gereken, toplumsal yaşantımızı sürdürmek ve kendi ekonomimize darbe vuracak şekilde davranmamaktır. Kurumsal Reform ve Demokrasi Kültürünün Gelişimi Çalışması, gündemdeki anayasa tartışmalarına ışık tutacaktır. Unutulmamalıdır ki Türkiye’nin içinde bulunduğu olumsuz şartlardan çıkması için görüş ve önerilerini ortaya koyanlar, bu vatanı seven vicdanlı yurtseverlerdir. Biliyoruz ki terör aynı zamanda ekonomiyi zayıflatmayı hedefliyor” yorumunda bulundu.

“ANAYASANIN ÖZÜ EŞİT VATANDAŞLIK”

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen panelde ilk olarak Fuat Keyman söz aldı. TÜRKONFED Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Haluk Tükel’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde konuşan Keyman, oluşturulacak yeni anayasanın eşit vatandaşlık konusunu temel alması gerektiğini ifade ederek, “Tartışmaları süren yeni anayasanın temelinde eşit vatandaşlık kavramının olması gerekiyor. Türkiye fazlasıyla kutuplaşmış durumda. Bu nedenle artık kimliklerin tanınması gerekiyor. Anayasa tartışmalarının odağında sistem meselesi yatıyor. Bu durumda ister parlamenter sistemi, ister yarı-başkanlığı ve başkanlık sistemini getirsin, yeni anayasanın özünü eşit vatandaşlık kavramının oluşturması zorunludur” değerlendirmesini yaptı.

“BİZ OLAMIYORUZ”

Fuat Keyman’dan sonra söz alan Bekir Ağırdır ise Türkiye’deki kutuplaşma sorununa vurgu yaparak, “Türkiye’de toplumun üçte ikisi, herhangi bir konudaki probleme kutuplaşma penceresinden bakıyor. Bu rakam, 38 milyon insan demektir. Bu insanların hangi noktada tavır alacakları zaten belli. Kalan üçte birlik kesimin tercihleri, böylelikle belirleyici hale geliyor. Biz duygusunun eksikliğini yaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi