Yükselen teneffüs zili değil, alarm sesidir!

Her geçen gün ülkemizin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine vaka ve karantina haberleri geliyor fakat uygulamada dahi birlik yok. Eğitim alanında yaşananlar ise en büyük örneği


  • Oluşturulma Tarihi : 03.04.2021 07:39
  • Güncelleme Tarihi : 03.04.2021 07:39
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Yükselen teneffüs zili değil, alarm sesidir!

SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER

Eğitim-iş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Adem Yıldırım, “Okullardan yükselen teneffüs zili değil, alarm sesidir” diyerek, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) seslendi. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Yıldırım, okullarda bulunan öğretmenler dışındaki eğitim emekçilerinin aşı konusunda adının dahi geçmediğini, taşımalı eğitimde zorlanan köy okullarının dolup taştığını, temizlik materyallerinin masrafının yine velilerin ve öğretmenlerin sırtına bindirildiğini, çoğu okula sağlık personeli şöyle dursun, temizlik personeli bile istihdam edilmediğini bildirdi. Vakaların yükseldiğini, virüsün daha bulaşıcı olan varyantlarının hızla yayıldığını vurgulayan Yıldırım, “Yüz yüze eğitimi aşılama tamamlandıktan sonraya ertelemezseniz, birçok cana kıymış, toplum sağlığına ihanet etmiş olacaksınız!” çağrısında bulundu.

EĞİTİMDE TEHLİKE ÇANLARI

Başkan Yıldırım, konuşmasına şöyle başladı: “Dünyaya bir kabus gibi çöken koronavirüsü salgını, ülkemizde aşı tedarikindeki atıllık, aşılama programını düzgün yönetememe, risk gruplarını doğru tayin edememe, pandeminin tahribatına dair halka yanlış bilgi verme ve daha büyük bir ekonomik krize yol açmamak için kapanma kararı alamama gibi nedenlerle 3.dalga yükselişine geçmiştir. Tehlike çanlarının böylesi sesli çaldığı bir dönemde pandemiyi zayıflatmak için kararlar almak bir yana dursun, aşılama sürecini tamamlamadan yüz yüze eğitimin başlatılması ateşe körükle gidilmesine yol açmıştır. Bilindiği üzere 24 Şubat’ta aşı olurken poz veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin aşılanmasına dair de takvim açıklamıştır. Bakan Selçuk, aşılama süreci sayesinde yüz yüze eğitimde bir tehlike olmadığını, okulların da ‘zaten’ yüz yüze eğitime hazır olduğunu söylemiş ancak süreç yine tam aksi olmuştur.”

SADECE 80 BİNİ AŞILANDI

15 Şubat’ta köy okulları açılmış ve bu okullardaki öğretmenlerin aşılanmasının derhal başlatıldığı duyurulmuştu. Sendikaya gelen bilgileri bizlerle paylaşan Yıldırım, “Köy okulu öğretmenlerinin; birçoğu asgari ücretin dahi çok altında çalıştırılan ücretli öğretmenlerden oluşmakta olup bu grup aşılanacak öğretmenler kategorisine dahi alınmamıştır. Üstelik taşımalı eğitim utancının bu çağda sürdürülmesi nedeniyle, köy okulları dolmuş taşmış, sendikamız MEB’i bu konuda uyarsa da bir cevap alamamıştır. Köy okullarının hiçbir yoksulluk ve yoksunluğunu gidermeden, içini aşı yapılmamış eğitim çalışanları ve öğrenciyle dolduran zihniyet, bu kabusla diğer okul türlerinde yaşatacaklarının adeta fragmanını izletmiştir. Bakan Selçuk’un olurken poz verdiği aşılar, onun söylediğinin aksine eğitim çalışanlarına uğramamıştır. Resmi rakamlar bile 1 milyonu aşkın öğretmen varken, sadece 80 bininin aşılandığını ilan etmektedir. Üstelik bu rakamdaki 2.dozu tamamlanan öğretmen sayısının ne olduğu ise açıklanmamıştır. Ayrıca virüs sanki mesleki özelliklere göre bulaşıyormuşçasına okullarda bulunan öğretmenler dışındaki eğitim emekçilerinin aşı konusunda adı dahi geçmemiştir” dedi.

BİRÇOK CANA KIYMIŞ OLACAKSINIZ

“Ortada kasıp kavuran bir salgın varken, eğitim emekçilerini aşılamadan yüz yüze eğitim kararı veren yetkililer, bu yolla hem eğitim emekçilerinin canını hiçe saymış, hem de öğrencilerin birbirlerine ve evlerine virüs taşıma ihtimalini görmezden gelerek toplum sağlığını tehlikeye atmıştır” çıkışında bulunan Yıldırım, “Öğretmenlerimiz aşı randevularını kendileri almaya çalıştığında hala ‘Risk grubunda değilsiniz’ cevabı verilmektedir. Belli ki her gün yüzlerce insanla odalara kapanan bu meslek grubunun risk altında olduğu Sağlık Bakanlığı’na izah edilemiyor” cümlelerini kullandı.

Okulların pandemi koşullarında eğitime hazır olduğunun da yanıltıcı bir başka bilgi olduğunu kaydeden Yıldırım, “Temizlik materyallerinin masrafı yine velilerin ve öğretmenlerin sırtına bindirilmiş, çoğu okula sağlık personeli şöyle dursun, temizlik personeli bile istihdam edilmemiştir. Her geçen gün ülkemizin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine vaka ve karantina haberleri gelmekte fakat uygulamada dahi birlik olmadığı anlaşılmaktadır” bilgisini paylaştı. Yıldırım, son olarak, “Vakalar yükselmektedir. Virüsün daha bulaşıcı olan varyantları hızla yayılmaktadır. Okullardan yükselen o ses teneffüs zili değil, salgının alarm sesidir. Bu sesi duyup, yüz yüze eğitimi aşılama tamamlandıktan sonraya ertelemezseniz, birçok cana kıymış, toplum sağlığına ihanet etmiş olacaksınız!” dedi.

Haber Merkezi