Yüz yüze eğitimde tablo: 1636 sınıf kapandı

Eğitim Sen, yüz yüze eğitimde vaka tespit tablosunu yayınladı. Buna göre; 36 şehirde, 154 ilçe ve 16 köyde kapanan sınıf sayısı 1636. Temaslı pozitif öğretmen sayısı 827, temaslı pozitif öğrenci sayısı 4681


  • Oluşturulma Tarihi : 05.10.2021 11:16
  • Güncelleme Tarihi : 05.10.2021 11:16
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Yüz yüze eğitimde tablo:  1636 sınıf kapandı

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Tam zamanlı yüz yüze eğitimi savunan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güven içinde yürütülebilmesi için tüm tedbirlerin alınması ısrarını yineledi.

Eğitim Sen ayrıca 27 Eylül-1 Ekim yüz yüze eğitimde vaka tespit tablosunu yayınladı. Buna göre; 36 şehirde, 154 ilçe ve 16 köyde kapanan sınıf sayısı 1636. Temaslı pozitif öğretmen sayısı 827, temaslı pozitif öğrenci sayısı 4681.

MEB'in yüz yüze eğitimi istiyormuş gibi yapıp hiçbir tedbir almamasını kabul etmeyeceklerini kaydeden Eğitim Sen, “Çocuklarımızın hakkı olan sağlıklı ve güvenli ortamlarda yüz yüze eğitim için tüm tedbirlerin alınması mücadelesini yükselterek yürüteceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.”

GÜVENCELİ İSTİHDAM SAĞLANMALI

MEB’in yıllardır kadrolu yardımcı personel alımı yapmadığını ve ihtiyaçların İŞKUR üzerinden geçici görevlendirmelerle geçiştirildiğini kaydeden Eğitim Sen, şunları söyledi: “Yüz yüze eğitimde bir ay geçmiş olmasına rağmen okullarımızın büyük çoğunluğunda yardımcı hizmet personeli ihtiyacı halen giderilmemiştir. Tüm okullarda temizlik görevlisi yardımcı personel hemen göreve başlamalıdır. Kamu hizmetlerinin sürekliliği, düzenliliği ve halka daha nitelikli olarak sunulması için eğitimde her türlü güvencesiz istihdam uygulamasından derhal vazgeçilmeli, herkese kadrolu ve güvenceli istihdam sağlanmalıdır.”

TEDBİRLER SÜREKLİ ERTELENİYOR

“MEB, yüz yüze eğitim için alınacak tedbirleri sadece maske ve hijyen malzemesi olarak görmekte ve diğer bütün tedbirlerin alınmasını sürekli ertelemektedir” bilgisini paylaşan Eğitim Sen, “Ek derslik ve ihtiyacın tamamı kadar öğretmen ataması yapmayarak seyreltilmiş sınıf uygulamasını da başaramamıştır. Bu durumda kalabalık sınıflarda öğrenci ve öğretmenin 40 dakika boyunca maskeli bir şekilde ders işlemesi sağlıksız bir ortam yaratmakta ve riski arttırmaktadır. Ders sürelerinin 30 dakikaya indirilmesi talebi hem eğitim emekçileri hem de velilerimiz tarafından yoğunca dile getirilmektedir. MEB'i bu konuda da bir an önce düzenleme yapmaya ve ders sürelerini 30 dakikaya indirmeye çağırıyoruz” dedi.

Eğitim Sen, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Okullarımızda havalandırma sistemleri olmadığı gibi pencere sistemleri de düzenli bir havalandırmaya uygun değildir. Bu konuda gerekli çalışmalar başlatılmamıştır. Kış aylarının yaklaşmakta olduğu dikkate alındığında öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlıklı bir derslik ortamına kavuşabilmesi önemlidir. Bu konuda acilen çalışma başlatılmalı ve yüz yüze eğitimin devam etmesi riske atılmamalıdır.”

Haber Merkezi