Sayfa Yükleniyor...
Bugün sizler için Karabağların Barış Mahallesindeyiz. Mahallemiz Karabağların eski yerleşim yerlerinden birisi olarak 1977 yılında ilk muhtarlığını alıyor. Mahallemizin muhtarı ise ikinci dönemini icra etmekte olan Mustafa Elmas. Orta ve altı gelir düzeyine sahip olan bireylerin çoğunlukta yaşadığı mahallenin en büyük sorunlarından birisi alt geçit problemi. Altgeçidin güvenilirlik açısından sorunlu olduğunu belirten Elmas, insanların oradan geçerken korktuklarını ifade etti
Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız Muhtarın Sesi sayfamızda bugünkü konuğumuz Karabağların Barış Mahallesi. Mahallemizin muhtarı ikinci dönemini yapmakta olan emekli Mustafa Elmas. Karabağların eski yerleşim alanlarından olan mahallemizin ilk adı Karabağlar iken 1977 yılında Barış Mahallesi ismini alıyor. Mahallemizde daha çok orta ve altı gelir düzeyine sahip bireyler yoğunlukta yaşıyor. Mahallenin bazı alanlarında çarpık kentleşme kendini göstermektedir. Öyle ki mahallede bulunan boş bir alan tavuk ve küçükbaş hayvan pazarına dönmüş durumda. Burada aynı zamanda hayvanların kesimi tapılıyor. Bu duruma tepki gösteren muhtar Elmas, bununla ilgili bir çözüm bulunmasını istiyor. Sorun olarak mahallede bunun dışında, yapılan yol sonrasında ikiye ayrılan mahallenin altgeçidi insanların korktukları için kullanamaması. Özellikle belli saatlerde kim olduğu bilinmeyen şahısların bu alt geçitte bulunduğunu ve buradan geçen insanlara sataştıklarını söyleyen Elmas, bu alana alt geçit yerine bir üst geçit yapılması gerektiğini ifade etti. Mahallemizde, sokak hayvanları, ulaşım, durak ve okul sorunları da bulunmaktadır.
HİZMET EN BÜYÜK AMACIMIZ
Muhtar olma sürecinden bahseden Elmas, şunları ifade etti: Mahalleye hizmet etmek en büyük amacımdı. Bunun için adaylığımı koydum. Mahalle sakinleri de beni buraya layık gördüler. Bende elimden gelen her şeyi yapmaya çabalıyorum. Muhtarlığım sürecinde de mahalleye Anadolu Lisesi ve postane kazandırdım.
ALTGEÇİT KULLANILAMAMAKTA
Mahallelerinin en büyük sorunlarından birisinin kullanılamayan altgeçit olduğunu söyleyen Elmas, Mahalle halkı bu altgeçidi kullanamıyor. Dostluk bulvarında bulunan bu alt geçit kim olduğu belli olmayan bazı kişiler tarafından gasp edilmiş durumda ve bunlar mahalle sakinlerini tehdit eder boyuttadır. Mahalle sakinlerinin yoğun şikayeti nedeniyle oraya bir kamera koydum. Onu da kırmışlar. Muhtarlığa gelmek isteyen vatandaşlar bu altgeçidi kullanamamaktadır. Bizzat Karabağlar Belediye Başkanından buraya bir üst geçit isteğinde bulundum. Kendileri gelip bir bakacağını söyledi ama daha gelmediler. Biz de bekliyoruz dedi.
ALAN DEĞERLENDİRİLMELİ
4992 sokakta 600 metrelik Milli Eğitim Müdürlüğüne ait boş bir arsa olduğunu söyleyen Elmas, bu yerin değerlendirilmesini istedi. Elmas, Biz bu alanla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulunduk. Buraya bir kreş ya da anaokulu yapılmasını istiyoruz. Mahallenin böyle bir yatırıma ihtiyacı bulunmaktadır. Bununla ilgili bir cevap gelmedi. Devletin böyle bir bütçesi yoksa en azından bir hayırseverden buraya bir yardımda bulunmasını istiyoruz. Devlet büyüklerimiz bununla ilgili olsun bir çalışma yapabilir. Bir hayırseveri buraya yönlendirebilir diye konuştu.
OTOBÜS DURAĞI YOK
Mahallede otobüs durağının olmadığını belirten Elmas, konu hakkında şunları ifade etti: Mahalle sakinlerinin durak yapılması yönünde istekleri bulunmaktadır. Özellikle yaşlılar yağmurlu ve sıcak havalarda zorluk çekiyorlar. Koskoca ESHOT Genel Müdürlüğü bir durak yapamıyor mu? Başvurularımız oldu ama ret cevabı aldık. Yeterli olduğu söyleniyor. Olmayan şeyin nasıl yeterli olacağını anlamış değiliz.
ÇOCUKLAR OLUMSUZ ETKİLENİYOR
Mahallede boş bir alanın olduğunu ve buranın kime ait olduğunun meçhul olduğunu belirten Elmas, Bu arsanın kime ait olduğunu öğrenmek için yetkili mercilere yazı yazdım. 8 tane hissesi olduğu için kullanılamadığını söylediler. O boş alanda hayvan pazarları kurulmaktadır. Her hafta yapılan bu hayvan pazarı dışında burada kesilen hayvanlarda bulunmaktadır. Hayvan kokusunu yanı sırada kesilen hayvanlar nedeniyle çocuklarda olumsuz etkilenmektedir. Mahalleli için hoş bir görüntünü olmadığı bu yer için bir düzenleme yapılmasını istiyoruz dedi.
ULAŞIMLA İLGİLİ SORUNLAR
Ulaşımla ilgili sorun yaşadıklarını belirten Elmas, Otobüs sayısı yetersizdir. Özellikle 588 Nolu otobüs saatleri çok aralıklı. İnsanlara uzunca bir zaman duraklarda beklemek zorunda kalmaktadırlar. Bu otobüsün saat aralıkları düzenlenmeli. Mahalle sakinlerinin bu konu hakkında çok fazla şikayetleri bulunmakta diye konuştu.
İSTEKLERİNİ SIRALADI
Mahalle muhtarlarının sorunlarına değinen Elmas, şunları söyledi: Muhtarlık giderlerimiz belediye tarafından karşılanmasını istiyoruz. Buradan yapılan harcamalar bizim için değil halk için yapılmaktadır. Bunun yanında tebligat kanunu nedeniyle muhtarlar postacı konumuna düşürülmüştür. Postaların bize bırakılması sonucunda vatandaş neden evime getirmedin diye bize tepki göstermektedir. Bizim böyle bir zorunluluğumuz bulunmamaktadır. Bunu söylememize rağmen vatandaşlarla sorun çıkmakta. Bu kanunun değiştirilerek bu sorumluluklardan muhtarların kurtarılmasını istemekteyiz.
EN ÖNEMLİ KÖPRÜ YIKILIR
Mahalle için muhtarlıkların önemli olduğunu söyleyen Elmas, Vatandaş gece ya da gündüz olsun her zaman sorunlarını gelip bize rahatlıkla anlatabilir. Biz bir baba olarak gördükleri için her türlü sorunlarını bize rahatlıkla açabilmektedirler. Bizde insanların bu güvenlerini boşa çıkartmamaya çalışıyoruz. Muhtarlıkların kaldırılma tartışması vardı. Eğer böyle bir şey olursa mahallede bir boşluk oluşacaktır. İnsanlar ile devlet arasındaki en önemli köprülerden birisi yıkılır dedi.
KUTU
Mustafa Elmas Kimdir?
1949 yılında Ardahanın Göle Selemoğlunda doğdum. 1965 yılında İzmire taşındık. 35 yıldır ise bu mahallede ikamet etmekteyim. Evliyim ve 6 tane çocuğum var. Muhtarlıkta ikinci dönemimi yapmaktayım. Muhtarlıktan önce tekelde çalıştım ve oradan emekli oldum.
KUTU 2
Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:
Mahalle Karabağların en eski yerleşim alanlarından birisi konumunda yer alıyor. Daha önce Karabağlar Mahallesi bağı iken 1977 yılında buradan ayrılarak Barış Mahallesi ismini alıyor. Mahallede ilk kurşun Anadolu Lisesi, 1 tane sağlık ocağı, postane, 2 tane cami, 1 tanede ilkokul bulunuyor.
Mahallenin künyesi:
Mahallenin nüfusu: 14750
Mahallenin seçmen sayısı: 7500
Mahallenin posta kodu: 35055
Mahallenin cadde sayısı: 2
Mahallenin sokak sayısı: 36
Mahallenin muhtarı: Mustafa Elmas
Haber Merkezi