- İzmir
- 02.05.2025 21:00
STORMLOG Projesi kapsamında Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen enerji verimliliği ve elektrifikasyon eğitimine katılan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, genç mühendis adaylarına iklim mücadelesindeki rollerinin önemini anlattı.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finansmanıyla hayata geçirilen STORMLOG Projesi kapsamında, Bornova Belediyesi öncülüğünde, Yaşar Üniversitesi ve Avrupa Enerji Kentleri Ağı (EnergyCities) iş birliğiyle genç mühendis adaylarına yönelik anlamlı bir eğitim programı gerçekleştirildi. "Yerel Yönetim Hizmetlerinde Sürdürülebilir Ulaşım ve Su Yönetimi" temasıyla düzenlenen etkinlikte, Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği birinci sınıf öğrencileri enerji verimliliği ve elektrifikasyon konularında farkındalık kazandı.
Eğitime katılarak öğrencilerle bir araya gelen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, belediyenin iklim değişikliğiyle mücadelede yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sürdürülebilir kent vizyonunun yalnızca fiziksel yatırımlarla değil, bilinçli bireylerle mümkün olabileceğini vurgulayan Eşki, “Geleceğin enerji sistemleri, bugünün bilinçli gençleriyle şekillenecek. Bu alanda çalışan, üreten, sorgulayan ve sorumluluk alan bir gençlik iklim adaleti mücadelesinde en güçlü dayanağımız. Bornova Belediyesi olarak gençlerle yan yana yürümekten gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Eğitime, CHP’de genel sekreterlik görevi de yapan 25, 26 ve 27. dönem milletvekili, Bornova Belediyesi eski başkanlarından Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da katıldı. Sındır, 2009 -2014 yılları arasındaki Bornova Belediye Başkanlığı sırasında Avrupa Enerji Kentleri (Energy Cities) Başkan Yardımcılığı, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi Siyasi Komite Üyeliği ile Ulusal Fotovoltaik Güç Sistemleri Platformu Üyeliği’nde bulunmuştu.
Eğitim, Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emrah Bıyık tarafından verildi. Katılımcılara enerji verimliliğinin önemi, bireysel davranışların enerji tüketimine etkisi, elektrifikasyonun iklim değişikliğiyle mücadeledeki stratejik rolü ve sürdürülebilir sistemlere geçişteki gereklilikler detaylı biçimde aktarıldı.