- İzmir
- 19.04.2025 11:44
Çeşme Belediyesi ve AKUT iş birliğiyle düzenlenen Temel Afet Bilinci Semineri başarıyla gerçekleştirildi. Başkan Lâl Denizli, afet anlarında ilk etkilenen alanın telekomünikasyon olduğunu vurgulayarak, "Afet ve acil durumlarda veya gerekli görülen çalışma alanlarında kullanılmak üzere telekomünikasyon kesintisinden zarar görmeyecek telsiz iletişim ağımızı kurduk" şeklinde açıklama yaptı
Çeşme Belediyesi, olası afetlere karşı her türlü önlemi alarak halkın en az mağduriyetle bu süreçleri atlatabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, Çeşme Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ve AKUT iş birliğiyle ilk Temel Afet Bilinci Semineri gerçekleştirildi. Çakabey Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere; Başkan Lâl Denizli, belediye başkan yardımcıları, müdürler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, oda ve derneklerin temsilcileri, AKUT Yarımada Seminer Birim Sorumlusu Kadim Şan ile birçok vatandaş katıldı.
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, Ege Bölgesi'nin deprem bölgesi olduğunu ve Çeşme'nin de bu bölgenin bir parçası bulunduğunu vurgulayarak, Temel Afet Bilinci Eğitimi'ni almak amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti. Denizli, "Afet olana kadar hiç gündemde olmaz ama olduktan sonra da her şey için çok geç olur. O yüzden afet yaşanmadan önce bizler yerel temsilciler olarak, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, belediye emekçilerimiz, odalarımızla olası afet durumunda ne yapılmalı, nasıl hareket edilmeli öğrenelim. Sonrasında ise mahallelerimizde bölgesel toplantılarla bu bilgilerimizi aktaralım. Kent konseyimiz, muhtarlarımızla birlikte çalışalım" dedi.
Başkan Denizli, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremleri ve 30 Ekim İzmir Depremi'ni anımsatarak, "Biz üzerimize düşeni yapmalıyız. Olası bir afet durumunda, işin uzmanı ekipler zaten bölgede gerekli çalışmaları yürütecek. Çeşme Belediyesi olarak biz de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bir Afet Koordinasyon Merkezi kuracağız. Bu merkez, böyle durumlarda devreye girecek ve gerekli müdahaleyi yapacaktır" diye konuştu.
Başkan Denizli, hem acil durumlar hem de afet anlarında hat kesilmelerinden etkilenmeyen telsizlerin bulunduğu bir envanter temin ettiklerini belirterek, "İlk testlerimizi, geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli yağış sırasında yaptık. Afet dönemlerinde telekomünikasyon ilk etkilenen alanlardan biridir. Bu nedenle, kamu yöneticileri olarak iletişimimizin kesintisiz ve sürdürülebilir olabilmesi için tüm müdürlerimiz ve başkan yardımcılarımızla birlikte, afet ve acil durumlar veya gerektiğinde diğer çalışma alanlarında kullanılabilecek telsiz iletişim ağını kurduk ve denemelerimizi gerçekleştirdik" dedi.
Konuşmanın ardından, AKUT Yarımada Seminer Birim Sorumlusu Kadim Şan, katılımcılara Temel Afet Bilinci semineri verdi. Seminerde, afet öncesi yapılması gereken hazırlıklar, afet sırasında nasıl davranılması gerektiği ve afet sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler paylaşıldı.