Sayfa Yükleniyor...
Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesinde, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeline eğitim verildi
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında "Görüşme Becerileri, Vaka Kavramsallaştırma ve Psikolojik Dayanıklılık" eğitimi tamamlandı.
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kültür Salonu'nda, sosyal hizmet alanında çalışan profesyonellere yönelik "Görüşme Becerileri ve Vaka Kavramsallaştırma" eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim programına Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Sönmez ve İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli katıldı.
Eğitimde ilk sunumu yapan Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Ulu, etkinliğin amacını şöyle açıkladı;
“Görüşme Becerileri ve Vaka Kavramsallaştırma’ eğitimi, sosyal hizmet alanında çalışan profesyonellerin etkili iletişim kurma ve vaka analizini derinlemesine yapabilme yetkinliklerini artırmayı hedeflemektedir. Eğitimde, görüşme becerilerinin temelleri ele alınarak, empatik dinleme, soru teknikleri, beden dili ve iletişim engellerinin nasıl aşılacağı gibi önemli konulara odaklanılacak. Katılımcılara, bireylerin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde anlamak ve bu ihtiyaçları en uygun çözüm önerileriyle karşılamak için gerekli beceriler kazandırılacaktır. Vaka kavramsallaştırma ise sosyal hizmet uzmanlarının, karşılaştıkları bireysel veya toplumsal sorunları daha geniş bir perspektiften analiz etmelerine yardımcı olmaktadır. Bu süreçte, sorunların daha kapsamlı bir şekilde tanımlanması, bireyin yaşadığı durumun sosyo-kültürel ve psikolojik boyutlarının dikkate alınması önem taşıyor. Eğitimde, vaka kavramsallaştırma yöntemleriyle, profesyonellerin farklı vakaları sistematik bir şekilde incelemesi ve doğru müdahale stratejilerini geliştirmesini sağlıyor. Bu sayede, sosyal hizmet alanında daha etkin ve anlamlı müdahaleler gerçekleştirilmesi hedefleniyor”
İki gün süren eğitimde katılımcılara görüşme becerileri, vaka kavramsallaştırma, psikolojik dayanıklılık ve direnç konularında eğitim verildi. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar katılım belgesi almaya hak kazandı.
BÜLTEN