Genç iletişimciler, Dijitalleşme Yolculuğu Çalıştayı'nda buluştu

İzmir ve Manisa illerindeki İletişim Fakültesi öğrencileri, İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen “Genç İletişimcilerin Dijitalleşme Yolculuğu Çalıştayı”nda buluştu. 


  • Oluşturulma Tarihi : 02.05.2025 16:57
  • Güncelleme Tarihi : 02.05.2025 16:57
  • Kaynak : BÜLTEN
Genç iletişimciler, Dijitalleşme Yolculuğu Çalıştayı'nda buluştu haberinin görseli

İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen, İzmir ve Manisa illerindeki İletişim Fakültesi öğrencilerinin dijital medya okuryazarlığı, dezenformasyonla mücadele, dijital habercilik ve yeni medya konularında bilgi, beceri ve farkındalıklarını artırmayı amaçlayan “Dijital Medyanın Öncüleri: Genç İletişimciler (DİMGİ)” projesi kapsamında 29-30 Nisan 2025 tarihlerinde “Genç İletişimcilerin Dijitalleşme Yolculuğu Çalıştayı” düzenlendi.

STRATEJİK BİR ÖNEM TAŞIYOR

AB Erasmus+ programı çerçevesinde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel,  “Türkiye İletişim Modeli” ile hedeflenen sağlıklı enformasyon akışının devlet idaresi ve kamuoyu açısından stratejik bir önem taşıdığını, 360 derece iletişim anlayışıyla teknolojiden eğitime her konuda devlet-millet arasındaki iletişim köprüsünün sağlamlaştırıldığını, içinde bulunduğumuz çağın bir iletişim çağı olmasından hareketle medya sektörünün tüm paydaşlarının bu felsefeyle görev üstlenmesinin faydalı olacağını belirtti.

Yüksel konuşmasının devamında, Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi kapsamında belirlenen politikalar arasında İletişim ve Dijital Dönüşümün yer aldığını, Avrupa Komisyonu tarafından da kapsayıcılık ve çeşitlilik açısından dijital dönüşüme hayli önem atfedildiğini, bu bağlamda medya sektöründe yaşanan dijital dönüşümü yakından takip ettiklerini ve basın-yayın kuruluşlarına dijital haber kanalları oluşturulması ve dijital içerik hazırlanması konusunda destek olduklarına değindi. 

6 ODAK GRUP ÇALIŞMASI DÜZENLEND,İ 

Bununla birlikte çalıştay kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sümeyra Duman'ın moderatörlüğünde altı odak grup çalışması düzenlendi. Kamu kurumları temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler, yerel gazeteler, internet haber siteleri ile radyo-televizyon ve haber ajansları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen odak grup çalışmalarında; medyanın geçirdiği dijital dönüşüm ve bununla birlikte ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar ile ilgili görüş ve deneyimler paylaşıldı. Bu kapsamda tespit edilen eksiklikler ve çözüm önerileri bilimsel bir ölçek kullanılarak raporlanacak ve bu rapor doğrultusunda projede yer alan genç iletişimcilere yönelik bir akademi eğitim programı hazırlanacak olup, odak grup çalışmaları ile eş zamanlı olarak projede yer alan iletişim fakültesi öğrencilerinin 5 grup halinde katılım sağladığı “Dijital Diplomasi ve Dezenformasyon” temalı bir İdeathon düzenlendi. İdeathon ile öğrencilerin grup içerisinde çalışma becerilerinin artırılarak dijital diplomasi ve dezenformasyon konularında farkındalıklarının artırılması amaçlandı. 2 gün süren İdeathon kapsamında öğrencilerden temaya uygun olarak seçilen bir vakaya çözüm geliştirmeleri istendi. Öğrencilerin geliştirdikleri çözüm önerilerine ilişkin sunumları sonrası İdeathon, vaka çözümünde birinci seçilen grubun belirlenmesi ve ödül töreni ile sona erdi. 

 

Yazarımız Kim ?

BÜLTEN