Hotar: Deprem bölgesine verdiğimiz sözü tuttuk

DEÜ Rektörlüğünce düzenlenen etkinlikte “Asrın Felaketi Asrın Dayanışması-İkinci Kısım” adlı belgeselin basın lansmanı gerçekleştirildi. Belgeselde, depremin ikinci 6 ayında yaşanılanlara yer verildi


  • Oluşturulma Tarihi : 25.01.2024 14:28
  • Güncelleme Tarihi : 25.01.2024 11:28
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Hotar: Deprem bölgesine  verdiğimiz sözü tuttuk

AYSELİN UZUN - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından geçtiğimiz Nisan ayında ilk kısmı yayınlanan “Asrın Felaketi Asrın Dayanışması” adlı belgeselin ikinci kısmı, gerçekleştirilen basın toplantısıyla birlikte gösterime sunuldu. Belgeselin ilk kısmında olduğu gibi ikinci kısmında da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve Türkiye’nin birçok ilini etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki dayanışma faaliyetleri anlatıldı. Bunlara ek olarak, son 6 ayda deprem bölgesinde DEÜ tarafından yapılan hizmet ve yatırımların da anlatıldığı belgeselin ikinci kısmında, tekrardan depremde hayatını kaybeden 13 DEÜ öğrencisi de anıldı. Belgesel tanıtımında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bölgede yapılan hizmetlerin bölge halkında oluşturduğu etkiye dikkat çekerek,“ Biz bir devlet üniversitesiyiz, her türlü zorlu şartlar altında, üniversitemizin imkanları kısıtlanmadı. Devletimiz bize ihtiyaç duyduğumuz her konuda destek oldu. Dolayısıyla biz de bu zorlu günlerde bir komu kuruluşu olarak bölgedekilere nasıl yardımcı olabileceğimizi düşündük. Neyin ucundan tutabiliriz gayreti içerisine girdik. İlk andan itibaren arkadaşlarımızla hızlıca planlamamızı yaptık ve ilk anlardan şu ana kadar bölgede olan tek üniversiteyiz” ifadelerini kullandı.

BÖLGEDE OLAN İLK ÜNİVERSİTEYİZ

DEÜ olarak ilk günden itibaren deprem bölgesinde yer aldıklarını belirten Hotar, üniversite ekibinin oraya yaptıkları ve hala yapmakta oldukları hizmetlerden mutluluk duyduğunu ve bir devlet üniversitesi olarak tüm zorlu şartlarda halkın yanında olacağını vurguladı. Hotar, belgeselin ikinci kısmında yapılan hizmetlerin içeriğine yer verildiğini belirterek, “Bizim hareket noktamız şuydu; Biz bir devlet üniversitesiyiz, her türlü zorlu şartlar altında, üniversitemizin imkanları kısıtlanmadı. Devletimiz bize ihtiyaç duyduğumuz her konuda destek oldu. Dolayısıyla biz de bu zorlu günlerde bir komu kuruluşu olarak bölgedekilere nasıl yardımcı olabileceğimizi düşündük. Neyin ucundan tutabiliriz gayreti içerisine girdik. İlk andan itibaren arkadaşlarımızla hızlıca planlamamızı yaptık ve ilk anlardan şu ana kadar bölgede olan tek üniversiteyiz. Bu nedenle ilk 6 ayda yaşananları bir belgesele çevirdik. Sonra baktık ki bölgedeki çalışmalarımız artarak devam ediyor, o zaman dedik son 6 ayı anlatan belgeselin ikinci kısmını da oluşturalım. Hiç değilse depremin birinci yılı tamamlanırken, yaşadığımız bu afette DEÜ olarak gerçekleştirdiğimiz bir yıllık çalışma sürecini belgeselde anlatalım.” şeklinde konuştu.  

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Hotar, “Yaralarımızı birlikte saracağız” vurgusu yaparak, “Burada gördüğünüz belgesel Türkiye’yi derinden etkileyen bir afetin belgeseli. Orada yaptığımız çalışmalar bu sebeple tüm Türkiye için de çok kıymetli. Bunları da hatırlatmak amacıyla bu belgeseli yaptık. Bölgede yaptığımız çalışmaların önemli bir kısmı sağlığa dayalı. Bir kısmı ise kozmotoloji ve estetiği içeriyor. Dolayısıyla hepimizi ilgilendiriyor. Bu süreçte üniversitemizin kıymetli hocaları, öğrencileri ile birlikte topyekûn bir mücadele vererek, bölgeye temiz su, manevi destek verdik. Özellikle çocuklarımızın yaşadığı bu ağır durumu atlatması için çeşitli etkinlikler düzenledik. Kalacak yer yardımında bulunduk ve bölge halkı üzerinde olumlu yönde etkiler bıraktık. İlk belgeselde “Yaralarımızı birlikte saracağız” demiştik, biz Dokuz Eylül Üniversitesi olarak sözümüzü tuttuk” açıklamasında bulundu.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ