İzmir’de tağşiş yapan restoranlar listede

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşa ettiği tağşişli ürünler arasında, Karşıyaka’daki Konyalı Restoran’ın pidelerinde kanatlı eti kullanıldığı tespit edildi 


  • Oluşturulma Tarihi : 14.05.2025 10:56
  • Güncelleme Tarihi : 14.05.2025 10:56
  • Kaynak : BERKAY ERDEN
İzmir’de tağşiş yapan restoranlar listede haberinin görseli



Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yaparak tüketiciyi yanıltan gıda firmalarını ifşa etmeyi sürdürüyor. Son açıklanan listede, İzmir, İstanbul, Antalya ve Bursa başta olmak üzere birçok şehirden çeşitli ürünlerde hile yapıldığı tespit edildi. Pide harcından sucuğa, zeytinyağından kekiğe, kaşar peynirinden tereyağına kadar birçok üründe sahtecilik yapıldığı ortaya çıktı. Bu listede, İzmir Karşıyaka’da faaliyet gösteren Konyalı Restaurant da yer aldı. Restoranda satılan pidede kanatlı et kullanıldığı belirlendi.
Listeye giren diğer firmalar ve ürünler ise şu şekilde; 
Saray Kebap (Muhammed Yaman) adlı işletmenin lahmacun harcında sakatat bulundu.
Sivaslım Etli Ekmek ve Köfte Salonu (Kasım Fidan) isimli işletmede, etli ekmek pişmiş iç harcında kanatlı eti, kalp, karaciğer ve taşlık belirlendi.
1.42 Etli Ekmek Konya Sofrası (Adnan Tuğ) isimli işletmenin pide harcında deri dokusu, kanatlı eti ve taşlık tespit edildi.
Kasap Halil'in rulo kıymalık etinde kanatlı eti bulundu. Ali Haydar Öztürk Et ve Et Ürünleri adlı işletmenin dana sucuğunda sakatat tespit edildi.
Altun Pazarlama Ticaret Limited Şirketi'ne ait ısıl işlem görmüş dana sucukta deri dokusu ve kanatlı eti belirlendi. Ertürk Et ve Et Ürünleri'nin ısıl işlem görmüş piliç sucuğunda mekanik ayrılmış kanatlı eti ve soya tespit edildi.
Afyonkarahisar Efem Sucukları, Ceylaner, Afyon Keyf-i Sucuk ve Afyon Gürkasap isimli işletmelerin ısıl işlem görmüş sucuklarında mekanik ayrılmış kanatlı eti bulundu.
Karacaovalı markalı naturel sızma zeytinyağında (500 ml) tohum yağları karışımı belirlendi.
Kurtul Köy Zeytinleri (Kemal Çabuk) isimli markanın naturel sızma zeytinyağında (soğuk sıkım, 5 litre) tohum yağları ile karıştırıldığı tespit edildi.
Tadalım Baharat markalı kekikte (1000 g) ve Vietnam menşeli toz karabiberde yabancı madde bulundu.
Ece Baharat’ın tam yağlı taze kaşar peynirinde yağ oranının düşük olduğu ve bitkisel yağ kullanıldığı belirlendi.
Çavdar Kızı markalı tereyağında yağ oranının düşük ve bitkisel yağ kullanıldığı tespit edildi.
Arz markalı kaşar peynirinde (1000 g) bitkisel yağ bulundu.
Çamoluk markalı tam yağlı tulum peynirinde bitkisel yağ, natamisin ve nişasta belirlendi.
Süt Çiftliği markalı kaşar peynirinde bitkisel yağ tespit edildi.
Aybey markalı tereyağında yağ oranının düşük, bitkisel yağ ve süt yağı harici yağ bulundu.

 

 

 

Yazarımız Kim ?

BERKAY ERDEN