İzmir iş cinayetlerinde ilk sıralarda 

İş cinayetlerine sektörel olarak bakıldığında; sanayide 49 işçi, hizmette 37 işçi, inşaatta 35 işçi ve tarımda 31 işçinin hayatını kaybettiğini söyleyen İSİG Meclisi, İzmir’in iş cinayetlerinde ilk sıralarda olduğunu da vurguladı 


  • Oluşturulma Tarihi : 10.05.2025 10:11
  • Güncelleme Tarihi : 10.05.2025 10:11
  • Kaynak : SULTAN GÜMÜŞ KAYA
İzmir iş cinayetlerinde ilk sıralarda  haberinin görseli

Nisan ayında inşaat, tarım, taşımacılık, ticaret/büro/eğitim/sinema ve metal işkollarındaki ölümlerin ilk sıralarda yer aldığını duyuran İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, önemli verileri kamuoyuna aktardı. 
İş cinayetlerine sektörel olarak bakıldığında; sanayide 49 işçi, hizmette 37 işçi, inşaatta 35 işçi ve tarımda 31 işçinin hayatını kaybettiğini söyleyen İSİG Meclisi, “Tarımda orman işçileri, sanayide ve inşaatta kayıt dışı çalışanlar, uzun yol şoförleri; yatay kesen olarak güvencesiz çalışanlar en çok iş cinayetlerinde ölen işçilerdir” dedi.

NİSAN AYINDA 7 GÖÇMEN İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İnşaatlardaki yüksekten düşmeler işkolundaki ölümlerin yüzde 33’ünü, trafik kazası taşımacılık işkolundaki ölümlerin yüzde 90’ınını, ezilmeler tarımdaki ölümlerin yüzde 48’ini oluştururken kalp krizi/beyin kanaması nedenli ölümlerin ise hemen hemen her sektörde meydana geldiğini belirten İSİG Meclisi, “İş cinayetlerinde ilk sıralarda yine İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler var. Nisan ayında 8 çocuk işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Ölen çocukların ikisi tarım, ikisi inşaat, biri maden, biri enerji, biri genel işler ve biri konaklama işkollarında çalışıyordu. İş cinayetlerinde ölenlerin 4’ü kadın işçiydi. Kadınlar tarım, tekstil ve genel işler işkollarında çalışıyordu. Nisan ayında 7 göçmen işçi (üçü Afganistanlı, ikisi Suriyeli, biri İranlı, biri Türkmenistanlı) hayatını kaybetti. Göçmen işçiler tarım, metal ve inşaat işkollarında çalışıyordu. Ölen işçilerin öğrenebildiğimiz kadarıyla 6’sı (yüzde 3,94) sendika üyesi, 146’sı (yüzde 96,06) sendikasız. Sendikalı işçiler metal, güvenlik, eğitim ve inşaat işkollarında çalışıyordu” bilgisini paylaştı. 

Yazarımız Kim ?

SULTAN GÜMÜŞ KAYA