Kadınlar Günü'nde Konak'ta ilham veren başarı öyküsü

Konak Belediyesi’nin semt merkezlerindeki kurslara katılarak hayata bağlanan Güler Kurtul, karanlıktan aydınlığa uzanan kendi başarı öyküsüyle dikkatleri çekti.


  • Oluşturulma Tarihi : 08.03.2025 11:49
  • Güncelleme Tarihi : 08.03.2025 11:49
  • Kaynak : BÜLTEN
Kadınlar Günü'nde Konak'ta ilham veren başarı öyküsü haberinin görseli

8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkusunun yaşandığı Konak’ta, kadınların güçlerine güç katan başarı öykülerine bir yenisi daha eklendi. Konak Belediyesi Nermin Abadan Unat Semt Merkezi Takı Tasarımı ve Örgü öğretmeni Güler Kurtul, hikayesini paylaşarak tüm kadınları cesaretlendirdi. Karanlıktan aydınlığa uzanan bir başarının mimarı olan Güler Kurtul, Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde Konak Belediyesi semt merkezlerinde katıldığı hobi ve meslek edindirme kursları sayesinde nasıl hayata bağlandığını aktardı. Kursiyerlikten öğretmenliğe uzanan hikayesini içtenlikle paylaşan Kurtul, Dünya Kadınlar Günü’nde, tüm kadınların kendilerine güvenmesi gerektiği; istedikleri takdirde her şeyi başarabileceklerine vurgu yaptı. Öte yandan Kurtul’un ilham veren hikayesi, Konak Belediyesi semt merkezlerinin kadınların sosyal hayata katılmasını, görünür olmasını, yeteneklerini geliştirip değerlendirmesini, terapi etkisini, istihdama katılmasını ve kadın dayanışmasını nasıl desteklediğinin de en güzel örneklerinden oldu.

Her şey annemin vefatıyla başladı

Konak Belediyesi Nermin Abadan Unat Semt Merkezi Takı Tasarımı ve Örgü öğretmeni Güler Kurtul’un hikayesi, annesini kaybetmesiyle başladı. Yaşamını yitiren annesinden sonra tüm evi siyaha boyayan, pencerelerine siyah perdeler asan Kurtul, hayatla bağlarını neredeyse kopardı. O dönem kimseyle görüşmeyen, kendisini karanlıklar içinde tutan Kurtul’un hayatla tek bağı küçük oğlu oldu. Oğlunun kendisini okula bırakmasını istemesiyle dışarı çıkan Kurtul, o gün gördüğü Konak Belediyesi semt merkezlerinin kurs ilanının ardından hayata yeniden bağlanacağı bir hikayenin ilk satırlarını yazmaya başladı. Kurtul, o günleri kendi kelimeleriyle anlatırken: “Her şey annemin vefatıyla başladı. Annemi kaybettiğimde kendimi eve kapattım. Siyah perdeler diktim, siyah badanalar yaptım. Her yeri kapattım. Belli bir süre kendimi çok büyük bir karanlığın içinde bıraktım. Daha sonra oğlum bir gün ‘Anne, herkesi okula annesi bırakıyor, sen beni kapıdan uğurluyorsun’ dedi. O gün ben çok düşündüm ve kendi kendime dedim ki; ‘Yapabilirim!’ Bunu kendim için ve kendimden önce oğlum için yapmam gerekiyordu. Sabah duayla, gayretle, cesaretle oğlumu okula götürdüm. Okula giderken, bir an önce oğlum okula bırakıp kaçmayı düşünüyordum. Ve o gün oğlumu götürdüğümde, dikiş kursu olduğuna dair bir yazı gördüm.” ifadelerine yer verdi.

O gün eve girersem bir daha çıkmayacağımı biliyordum

Kendisini “Yapabilirim, başarabilirim” diyerek cesaretlendiren Güler Kurtul, Konak Belediyesi’nin düzenlediği kurslara katılmaya karar verdi. Eve dönerse bir daha dışarı çıkamayacağını düşünen Kurtul, hayata bağlanacağı yer olan Konak Belediyesi’nin semt merkezine kaydını yaptı. Kurtul, hayata adım adım bağlanışı şu şekilde ifade etti: “Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde kurslar verildiğini öğrendim. O gün eve girersem bir daha çıkmayacağımı biliyordum. Evime çok yakın bir semt merkezi vardı ve eve girmeden semt merkezine gittim. Orada önce dikişle başladım. Sonra ahşap boyama, kurdele nakışı, örgü, takı, tel kırma… Kendimi bütün kurslara yönelttim ve hepsine katıldım.”

Kendime her zaman yapabileceğimi söyledim

Sırasıyla tüm kurslara katılım sağlayan Kurtul, farkında olmadan mesleki kariyerini de inşa etmek için ilk adımları attı. Yaşanan kadın dayanışması da Kurtul’u cesaretlendiren en önemli etkenlerin başında geldi. Semt merkezlerindeki öğretmenleri Kurtul’u destekleyerek sınavlara girmesi için yüreklendirdi. Sonunda sınavlara giren ve başarılı olan Kurtul, öğretmen olmakla kalmadı, bir de kursiyer olarak başladığı Konak Belediyesi semt merkezlerinde takı tasarım ve örgü öğretmeni olarak ders vermeye başladı. Kurtul, kursiyerlikten öğretmenliğe uzanan yolculuğunu şu sözlerle anlattı: “Kurslara devam ederken hocalarım beni cesaretlendirdi. Bana güvendiler, ‘Sen yaparsın’ dediler. Ben de böylece kendi kendime ‘Evet, yapabilirim’ dedim ve sınavlara girdim. Hayattaki en büyük destekçim oğlum ama burada kursiyer iken sınavlarda başarılı olup eğitmen olmaktaki en büyük destekçim kendimim. Bu başarı bana ait. Kendime her zaman yapabileceğimi söyledim. Bugün kendimin bile tahmin edemeyeceği bir yerdeyim ve çok mutluyum.”

Kadınlar kendilerine güvensinler

Güler Kurtul, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için öğrencilerine ve tüm kadınlara güzel bir mesaj da verdi. Kadınların her şeyin üstesinden gelebileceğine inandığını aktaran Kurtul, “Kendilerine güvensinler. Ben hep, ‘Yapabilirim’ diyerek bu işleri gerçekleştirdim. Nilüfer Başkanımızı çok seviyoruz. Daha önce kursiyeri olduğum semt merkezinde öğretmenlik yapıyorum. Bana bu fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yazarımız Kim ?

BÜLTEN