Öğretmenlik Meslek Kanunu için İzmir’de Eğitim Nöbeti başlatıldı

İzmir’de Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, taban maaş, süresiz sözleşme ve eğitim iş kolu talebindeki kararlılığını göstermek adına Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkana kadar sürecek olan ‘Eğitim Nöbetine' başladı


  • Oluşturulma Tarihi : 28.05.2024 18:35
  • Güncelleme Tarihi : 28.05.2024 15:35
  • Kaynak : MERVE AĞRIÇ
Öğretmenlik Meslek Kanunu için İzmir’de Eğitim Nöbeti başlatıldı

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, 26 Mayıs’ta Ankara’da yapılan eylem sonrasında taban maaş, süresiz sözleşme ve eğitim iş kolu talebindeki kararlılığını göstermek adına Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkana kadar ‘Eğitim Nöbetine' başlattı. 28 Mayıs Salı günü İzmir Konak Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Rabia Atbaş’ın ve sendika üyelerinin gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla başlayan nöbet, diğer illerdeki Milli Eğitim Müdürlükleri önünde de devam edecek.

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA KÖLELİK KOŞULLARI HÜKÜM SÜRÜYOR

Öğretmen Sendikası olarak son 3 yılda defalarca olduğu gibi yine Ankara sokaklarında olduklarını vurgulayan Atbaş, “Pes etmiyoruz çünkü tartışmaya kapalı bir hakkın peşinde çok meşru bir mücadelenin içindeyiz. Duymayanlar, bilmeyenler için en sade haliyle bir kez daha tekrar edelim. Öğretmen Sendikası 3 yıldır şunu söylemektedir: Özel öğretim kurumlarında kölelik koşulları hüküm sürüyor ve Millî Eğitim Bakanlığı bu durumu izliyor. Bu düzen son bulmalıdır. Yüz binlerce Öğretmen, veliler, meslek örgütleri, öğrenciler, tüm toplum öğretmenler asgari ücretle çalıştırılmamalı derken Millî Eğitim Bakanlığı buna kulağını tıkayamaz. 2014 yılına kadar var olan taban maaş yasasını geri getirmeye yetkisi olmadığını söyleyen bir Bakanın hiçbir şeye yetkisi yok demektir. Bu yetkisizlik istifadan başka bir yola çıkamaz” ifadelerini kullandı.

YÜZ BİNLERCE ÖĞRETMENİN VE TOPLUMUN GÖZÜNDE YALANCI OLMAK SİZİ RAHATSIZ ETMİYOR MU?

öğretmen

Millî Eğitim Bakanlığına seslendiklerini ifade eden Atbaş, “Buradan yeniden soruyoruz: Taban maaş uygulamasının geri gelmesinde engel nedir? Milli Eğitim Bakanına soruyoruz: Kamuda kaç bin öğretmene ihtiyaç vardır. Bütçe budur diyerek atama yapmak öğretmeni çaresiz bırakarak özel sektöre yönlendirmek öğretmeni ucuz iş gücüne dönüştürme planının parçası mıdır? Milli Eğitim Bakanına soruyoruz: Ücretli öğretmenliğin varlığı sizi rahatsız etmiyor mu? Milli Eğitim Bakanına soruyoruz: Sadece eğitim baronlarını mutlu eden bir Bakan olmak nasıl bir duygu? Milli Eğitim Bakanına soruyoruz: Yüz binlerce öğretmenin ve toplumun gözünde yalancı olmak sizi rahatsız etmiyor mu?” diye belirtti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BİZİM SORUNLARIMIZI ÇÖZMEK ZORUNDA

Yakında Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK) meclise gideceğini dile getiren Atbaş, “Bu kanunu Millî Eğitim Bakanlığı hazırlıyor. Bir önceki kanunda özel sektör öğretmenlerinin adı anılmamıştı. Bu kez uyarıyoruz. Taban Maaş Hakkımız hemen geri getirilecek. Denetimler artacak sigortasız, öğretmenlik dışı ünvanlarla çalışma sonlandırılacak. Belirli süreli sözleşme bitirilecek.  Bizler zorlu şartlara rağmen mesleğimizden vazgeçmiyoruz, kamusal eğitim terk edilirken yarattığınız sistemde eğitimin yükünü omuzluyoruz. Bizler Millî Eğitim Bakanlığı'nın personeliyiz, bizler kamusal bir alanın emektarlarıyız. Millî Eğitim Bakanlığı bizim sorunlarımızı çözmek zorundadır. Öğretmen Sendikası olarak Öğretmenlik ÖMK’nin önemine dikkat çekmek ve kararlılığımızı göstermek adına tüm üyelerimize, dostlara, eğitime dair kaygısı olan herkese çağrımızdır. ÖMK'nin oylanacağı meclisin önündeki Milli Egemenlik Parkında bir eğitim nöbeti başlattık. Bu nöbet aynı zamanda tüm ülkede eğitim için bir direniş haftasının başlangıcı oldu. Her ilde öğretmenleri alanlara davet ediyoruz. Öğretmenler mesleğin ve eğitimin geleceğini kurtaracak, kazanacağız” sözlerine yer verdi.

MERVE AĞRIÇ

Yazarımız Kim ?

MERVE AĞRIÇ