Sokak hayvanlarına umut oluyorlar

Urla Barınak Gönüllüleri kimsenin el atmadığı sokak hayvanlarına umut oluyor. Gönüllüler barınak hayvanlarına tedavi, kalacak yer bulma, yasaklı hayvanları gezdirme gibi birçok faaliyeti hayata geçiriyor


  • Oluşturulma Tarihi : 15.07.2024 08:50
  • Güncelleme Tarihi : 15.07.2024 09:03
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sokak hayvanlarına umut oluyorlar haberinin görseli

SEMİ TEKTAŞ-ÖZEL HABER / Çoğu insan sokak hayvanları konusunda şikayetçi ama birçoğu çözüm üretmekten uzak kalıyor. Urla Torasan’da bulunan Urla Barınak Gönüllüleri ise sokak hayvanlarını tam merkezine alarak çözüm üretiyor. 2013 yılında kurulan Urla Barınak Gönüllüleri sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacı ile ilgileniyor. 15 ila 20 kişi arasında değişen bir ekiple birlikte barınakta çalışmalar yürütülüyor. Tedaviden kalacak yer bulamaya kadar her türlü desteği sunan barınak gönüllüleri bu işi zevkle yapıyor. WhatsApp grubu üzerinden haberleşen her gün farklı gönüllüler barınağa giderek patili dostlar ile ilgileniyor. Hayvan ambulansları olmamasından yakınan gönüllüler patili dostlara kalacak yer bulmama konusunun git gide zorlaşmasına ise yakınıyor. Urla Barınak Gönüllüleri’nden Figen Akgül yerel yönetimler ile uyumlu çalıştıklarını belirtirken, “Barınak gönüllüleri olarak yaşadığımız en büyük sıkıntı geçici ve kalıcı yuva bulma konusunda giderek daha çok zorlanmamız ve gönüllü sayımızın artmaması” diye konuştu. 11 yıldır faaliyet gösteren Urla Barınak Gönüllüleri, sokakta yaşayan hayvanlara ev sahipliği yapıyor. Beslenmeleri, yasaklı ırkların gezdirilmesi, yavruların sahiplendirilmesi, hasta hayvanların tedavileri gibi birçok faaliyeti gerçekleştiriyor. Gruplar halinde barınaklara giden gönüllüler belirledikleri gün boyu barınakta kalarak hayvanların ihtiyaçlarını gideriyor. 2013 yılından beri Urla Belediyesi Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gönüllü olarak çalışmaya başlayan barınak gönüllüleri yerel yönetim ile görüşmeler yaparak barınağın mevcut koşullarının iyileştirilmesi için çaba gösteriyor.

HAYVAN AMBULANSI İSTEĞİ

Sokak hayvanları ile ilgili tüm faaliyetleri yerine getirdiğini belirten Akgül, en büyük eksiklilerinin hayvan ambulansı olmaması oluğunu ifade ediyor. Akgül, “Haftanın 5 günü organize olarak her gün bir grup gönüllü barınağa giderek öncelikle yavruların sahiplendirilmesi, hasta olanların kliniklere çıkarılarak tedavi edilmesi, sahiplendirilen yavruların takiplerinin yapılması, sürekli barınakta kalan yasaklı ırkların gezdirilmesi ve sosyal medya kanalı ile farkındalık yaratmak için çalışıyor. Sokak hayvanları ile ilgili her bir gönüllü alan beslemeleri, besledikleri alandaki kısır olmayan köpeklerin kısırlaştırılması, hasta olanların tedavi edilmesi ile ilgileniyor.  Öncelikle gerek belediye başkanlarımız gerek veterinerlerimiz gerekse barınak çalışanları ile agresif olmayan yapıcı ilişkiler kurarak uyum ve saygı içinde çalışmaya özen göstermekteyiz. Bu nedenle Urla Barınak Gönüllüleri uyum içinde 11 yıldır barınakta destek olmaktayız. Yerel yönetimden beklentilerimizi belediye başkanımız ile görüşerek taleplerimizi dile getiriyoruz. Urla barınak gönüllülerinin şu an en önemli isteği hayvan ambulansımızın olmasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

AKGÜL: KALACAK YER BULMA KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYORUZ

Barınaktaki hayvanlara kalıcı ya da geçici yer bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Akgül, “Urla Barınak Gönüllüleri bir dernek olmadığı için maddi kaynak temini konusunda bir çalışma yapamamakta. Ancak sosyal medya kanalı ile kliniklere çıkardığımız barınak çocukları için ilan açarak kliniklere yönlendirme yapmaktayız. Yine barınakta kullandığımız bazı malzemeler için de ilan açtığımızda barınağımıza ayni olarak yardımlar gelmekte.  Barınak gönüllüleri olarak yaşadığımız en büyük sıkıntı geçici ve kalıcı yuva bulma konusunda giderek daha çok zorlanmamız ve gönüllü sayımızın artmaması.  Bizler kendimizi yuvarlak masa şövalyeleri olarak görüyor ve birbirimizle sıkı iletişim kurarak en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Kurduğumuz WhatsApp grubu ile birbirimize yaptıklarımızı, ertesi gün yapılacakları, ihtiyaçlarımızı paylaşıyor ve ortak yapılacak bir şey varsa hızlıca organize oluyoruz. Urla barınak gönüllülerin en önemli özelliği herkesin birbirine ve gönüllüsü olduğumuz kuruma saygı ile yaklaşması. Bizi özel kılan en önemli şey bizce bu” diyerek sözlerini noktaladı.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ