Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen üreticilerle buluştu

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Yeni Hayvancılık Desteklemeleri Programı kapsamında İzmir’de üreticiler ve hayvancılık sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.


  • Oluşturulma Tarihi : 25.08.2024 13:51
  • Güncelleme Tarihi : 25.08.2024 10:59
  • Kaynak : BÜLTEN
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen üreticilerle buluştu

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Yeni Hayvancılık Desteklemeleri Programı kapsamında İzmir’de üreticiler ve hayvancılık sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Prof. Dr. Ahmet Gümen'e Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Emre Gürçay, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin eşlik etti. Bakan yardımcısı ve beraberindeki heyet, İzmir’de Ödemiş, Tire ve Bayındır ilçelerinde 23-24 Ağustos'ta “Yeni Hayvancılık Desteklemeleri Programı” kapsamında gerçekleştirilen toplantılarda üreticiler ve hayvancılık sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. 

Prof. Dr. Gümen, toplantılarda yaptığı konuşmalarda, sözleşmeli üretimin üreticilere güvence sağladığını ve pazarlama risklerini azalttığını vurgulayarak, tarımsal üretim planlaması sayesinde hem üreticilerin hem de tüketicilerin mağdur olmaması için yoğun çalışamlar yürüttüklerini vurguladı. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Yeni Hayvancılık Desteklemeleri Programı’nın başlıklarını açıkladığı sinevizyon gösterimi ile başlayan toplantıda gösterimin ardından Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, yeni destekleme programının detaylarını içeren sunumunu yaptı. Daha sonr Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, üreticileri dinledi. 

KADINLAR VE GENÇLERE DESTEK

Bakan Yardımcısı Gümen, hastalıktan ari işletmeler, aile işletmeleri, kadınlar ve gençlere yönelik pozitif ayrımcılık politikalarının da yeni destekleme programında yer aldığını söylerken, “Yeni Hayvancılık Desteklemeleri ile belirlenen kriterleri yerine getiren işletmelere ilave destekler verilecek. Bu sayede üretimde verim ve kalite artacak. Özellikle belirli bölgelerdeki üretimin teşvik edilmesi, maliyetleri düşürürken kaliteyi artıracak. Sözleşmeli üretim modeli ise üreticilere güvence sağlayarak pazarlama risklerini en aza indirecek. Üretim planlaması sayesinde üreticimiz, ürününü hak ettiği değerde pazara sunabilecek” ifadelerine yer verdi. 

Toplantıların ardından bölgedeki hayvancılık işletmeleri ziyaret edilerek, üreticilerin sorun ve taleplerini dinlendi. 

BÜLTEN

Yazarımız Kim ?

BÜLTEN