Ziyaretçiler İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı daha özenli görmek istiyor

Ziyaretçiler İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı daha özenli görmek istiyor

Son dönemde, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın yeterince temizlenmemesi ve bakımının ihmal edilmesi ziyaretçiler tarafından olumsuz tepkilere neden oluyor


  • Oluşturulma Tarihi : 03.05.2024 15:02
  • Güncelleme Tarihi : 01.08.2024 11:01
  • Kaynak : MERVE AĞRIÇ
Ziyaretçiler İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı daha özenli görmek istiyor

Muhabir - Merve Ağrıç / Türkiye'nin ilk hayvanat bahçesi olarak 1937 yılında Kültürpark içinde 18 dönümlük bir alanda kurulan Fuar Hayvanat Bahçesi, 2008 yılında İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki Sasalı'da 425 dönümlük alanda Türkiye'nin ilk Doğal Yaşam Parkı'na dönüştü. İzmir Doğal Yaşam Parkı, 425 bin metrekarelik geniş alanı üzerinde 134 farklı türde 2 bin 700'den fazla hayvanı ve 250'den fazla bitki türünü barındırıyor. Ancak, son zamanlarda parkın çevresinin yeterince temizlenmemesi, otların bakımsız bırakılması ve hayvanların gerektiği gibi bakılmaması gibi nedenlerle, park ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Bu durum, park misafirleri tarafından yeterince özen gösterilmemesiyle ilgili ciddi endişelere neden oluyor.

“DOĞAL YAŞAM PARKI’NDA HİJYEN KONUSUNDA BİR GERİLEME GÖRÜLÜYOR”

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na 4’üncü gelişleri olduğunu belirten ismini vermek istemeyen ziyaretçilerden biri, daha önceki gelişlerine kıyasla hiçbir değişiklik göremediklerini vurgulayarak, “Sadece mevsimsel geçişlerden dolayı doğada bir değişiklik var. Özellikle son birkaç gelişimizde fazlasıyla bakımsız olduğunu ve eskisi kadar özenilmediğini gördük. Hiçbir gelişme yok hatta daha da kötüleşmiş. Sulak olan bölgelerde çöplere rastladık. Çöp atıkları vardı. Eşimle beraber kendi aramızda, evet yeşilliklerin olması çok doğal ancak en azından budayıp çocukların daha rahat görebileceği şekilde olması gerektiğini konuştuk. Hayvanları da açıkçası çok canlı ve bakımlı görmedik. Geçmiş yıllara kıyasla daha çok özensizleştirilmiş. Hijyen konusunda bir gerileme görülüyor. Çocuklara doğayı kirletmemeleri gerektiğini söylüyoruz. Ancak bir bakıyoruz, ördeklerin yüzdüğü alanlarda şişeler var, temizlenmemiş. Tamam bunu çocuklar yapmış olabilir ama sonuçta buranın görevlileri var, temizlemeleri gerektiğini düşündük” ifadelerini kullandı.

“BEKLENTİLERİMİZİ KARŞILAMADI”

Doğal Yaşam Parkı’nın hayvan çeşitliliği açısından yeterli olduğunu fakat çevrenin çok kirli olduğuna değinen ve Manisa Salihli’den büyük bir hevesle geldiklerini dile getiren bir ziyaretçi ise özellikle ördeklerin bulunduğu göletlerin temizlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Yeterli özenin gösterilmediğini belirten Manisalı ziyaretçi, “Etraf gerçekten çok kirli. Hayvanlar da aynı şekilde çok bakımsız. Manisa’dan kalkıp buraya kadar geldik. Ancak beklentilerimizi karşılamadı. Ayrıca çok fazla yabancı otlar var. Hayvanların doğası nedeniyle olması normal ancak budanabilir. Hayvanları dahi göremiyoruz. Otların boyu çok yüksek biraz daha kısaltılabilir. Biz göremezken çocukların görmesi mümkün değil. Hayvanlardan da en çok dikkatimizi zebralar ve geyikler çekti. Daha fazla bakıma ihtiyaçlarının olduğunu düşünüyorum. Hayvanların dışkıları hep ortalıktaydı. Özensiz bir yetişme şekli var” diye aktardı.

Yazarımız Kim ?

MERVE AĞRIÇ