Sayfa Yükleniyor...
14. Eğitimde Edebiyat Semineri 10 Nisan’da çevrimiçi düzenleniyor! Her yıl değerli yazarları, sanatçıları ve usta akademisyenleri bir araya getiren seminer programı çok yakında açıklanacak
SULTAN GÜMÜŞ
Günışığı Kitaplığı’nın her branştan ve düzeyden öğretmenler, kütüphaneciler ve eğitim yöneticileri için 10 Nisan’da çevrimiçi düzenleyeceği 14. Eğitimde Edebiyat Semineri’nin kayıtları başladı!
Bugüne dek binlerce eğitimciye ilham veren, ‘eğitimde edebiyat’ ve ‘yaratıcı okuma uygulamaları’ gibi temel kavramları örnekleyen tamgünlük seminerler, ülkenin dört bir yanından katılımcıları edebiyat çatısı altında buluşturuyor.
DEĞERLİ BİRİKİMLER PAYLAŞILIYOR
Seminerlerde her yıl, çağdaş edebiyatımızın sevilen yazarları, sanatçılar ve usta akademisyenler, değerli birikimlerini eğitimcilerle paylaşıyor. Okuma kültürü, yaratıcı okuma uygulamaları, kitap seçimi, çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatı gibi birçok önemli başlıkta mesleki gelişim sağlanıyor. Seminerlerin büyük ilgi gören ‘Yaratıcı Okuma Uygulamaları’ oturumlarında, öğrencilerini çağdaş edebiyatla buluşturmanın yeni ve yaratıcı yollarını arayan eğitimciler, deneyimlerini, çıkarsamalarını ve önerilerini meslektaşlarıyla paylaşıyor.
Gelenekselleşen seminerler 2015 yılından beri FMV Işık Okulları’nın desteğiyle ücretsiz gerçekleşiyor. Geçmiş seminerlerin tüm içeriğine Keçi’den ücretsiz ulaşmak mümkün.
NEDEN EĞİTİMDE EDEBİYAT SEMİNERLERİ?
Okuma kültürü, çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatı, kitap seçimi gibi birçok başlıkta mesleki gelişim sağlanıyor. Edebiyat ustalarının edebi yolculukları ve deneyimlerinden ilham veren çıkarsamalar ediniliyor. Uzman akademisyenler ve editörler, edebiyat kitaplarının işlevi ve işlenmesi üzerine yeni bağlamlar, pratik yollar öneriyor. Eğitimciler, gerçekleştirdikleri yaratıcı okuma uygulamaları sayesinde meslektaşlarına yeni okuma biçimleri örnekliyor. Kütüphaneciler ve öğretmenler birlikte çalışabilme olanaklarını ve yollarını keşfediyor. Türkiye’den ve dünyadan güncel, ortak, önemli temaları işleyen edebiyat eserleri hakkında farkındalık kazanılıyor. Etkin ve eleştirel okuma, metin çözümlemesi, yaratıcı yazma gibi temel becerileri geliştirici çalışmalar paylaşılıyor. Kitaplar yoluyla felsefi sorgulama ve düşünce eğitimi kazandırma olanakları artıyor. Meslektaşlar arası sinerji ve etkileşim yükseliyor.
Haber Merkezi